Ώρα για Γιάννη και Λούκα!

Ανανεώθηκε:
Αντετοκούνμπο Ντόντσιτς

Και ο μήνας έχει εννιά, που λέει και η παροιμιώδης έκφραση…

Όντως σήμερα Σάββατο ο πρώτος μήνας της καινούργιας χρονιάς έχει εννιά, με ό,τι αυτό (δεν) συνεπάγεται!

Παρεμπιπτόντως η ατάκα αυτή χρησιμοποιείται ως ένδειξη χαράς και ανεμελιάς, επειδή, λέει, στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, οι δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν τα… μισθά τους την ενάτη εκάστου μηνός!

Προφανώς με τέτοιο λούκι που τραβάνε οι παίκτες του ΝΒΑ δεν έχουν την ευκαιρία να νιώθουν ανέμελοι και να προσποιούνται ότι ζουν στην κοσμάρα τους, οπότε πάμ’ παρακάτω…

Παρακάτω –και σε ατομικό επίπεδο-είναι ο Γιάννης και ο Λούκα που έχουν και απόψε δουλειές με φούντες!

Μιλγουόκι Μπακς – Κλίβελαντ Καβαλίερς στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την καταιγίδα από τρίποντα (25/53) και το στραπάτσο που έπαθαν από τους Γιούτα Τζαζ (118-131), οι Μπακς υποδέχονται στις 03:00 τους Καβαλίερς, ενώ μισή ώρα αργότερα (03:30) οι Μάβερικς φιλοξενούν τους Μάτζικ.

Ιδού λοιπόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λούκα Ντόντσιτς έρχονται εν τω μέσω της νυκτός!

Θα έβαζα στον ίδιο λογαριασμό και τον Νίκολα Γιόκιτς, ώστε να πλασάρω μια μπασκετική εκδοχή του… «Βαλκανιζατέρ», αλλά τον αφήνω για μια άλλη περίσταση, διότι το ματς των Νάγκετς με τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια μου φαίνεται κομματάκι μυστήριο…

Ο εκ Σλοβενίας ορμώμενος «Υoung Phenom» άρχισε ήδη να οργιάζει και μοιάζει ασυγκράτητος…

Μέχρι στιγμής σε επτά αγώνες και σε 34 λεπτά συμμετοχής, ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, «γράφει» κατά μέσο όρο  27.6 πόντους, 9.0 ριμπάουντ και 8.0 ασίστ, με ποσοστά ευστοχίας 59.6% στα δίποντα (56/94), μόλις 20.8% στα τρίποντα (10/48) που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του και 77.3% στις βολές (51/66).

Υποπίπτει βεβαίως και σε 4.3 λάθη, αλλά όπως λένε και οι Αμερικανοί, «μην αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάει μια όμορφη ιστορία» και η ιστορία του Ντόντσιτς είναι όντως πολύ όμορφη για να τη χαλάσουν αυτές οι χαμένες μπάλες, χώρια ότι έχει ήδη προλάβει να πετύχει τέσσερα triple double figures!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Οι Μάβερικς με ρεκόρ 4-4 (εντός έδρας 1-1 εκτός 3-3) προέρχονται από δυο απανωτές νίκες μακριά από το Ντάλας, απέναντι στους Ρόκετς και στους Νάγκετς, μάλιστα το θρίλερ στο Ντένβερ (117-124 στην παράταση) εξελίχθηκε μια αυθεντική μονομαχία στο Φαρ Ουέστ: ο μεν Ντόντσιτς «έγραψε» 38 πόντους, 13 ασίστ, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ο δε Γιόκιτς αντιπαρέβαλε 38 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Ορλάντο που εκκίνησε με τέσσερις απανωτές νίκες, βρίσκεται στην 4η θέση της Ανατολής με 6-3, αλλά έχει να διαχειρισθούν και το σοκ από τον τραυματισμό του πόιντ γκαρντ Μαρκέλ Φουλτς, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν!

Οι Μάβερικς σκοράρουν κατά μέσο όρο 109.8 πόντους και δέχονται 106.6, ενώ οι αντίστοιχες επιδόσεις των Μάτζικ είναι 107.8 και 108.9.

Α, για να μην το ξεχάσω: σε αυτό το ματς ούτως ή άλλως θα έχουν την τιμητική τους στα Βαλκάνια, καθώς στο πλάι του Ντόντσιτς βρίσκεται ο Σέρβος  «δεινόσαυρος» Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ενώ τους Μάτζικ καθοδηγεί ο Μαυροβούνιος Νίκολα Βούτσεβιτς (21.1π., 10.7ρ., 3.4ασ.)

Νωρίτερα στο Fiserv Forum, κόντρα στους Καβαλίερς, οι Μπακς θα επιδιώξουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την επιδρομή των Μορμόνων, οι οποίοι αντί για τζαζ έπαιξαν σκληρό ροκ, heavy metal και δεν συμμαζεύεται!

Οι οικοδεσπότες μοιράζονται το ίδιο ρεκόρ (5-4) με τους φιλοξενούμενους και με τους Νικς, έχοντας 4-1 στο Μιλγουόκι και 1-3 εκτός έδρας.

Οι Καβαλίερς (2-1 εντός, 3-3 εκτός) εγκαινίασαν τη σεζόν με τρεις απανωτές νίκες, ενώ προέρχονται από την άλωση του Μέμφις, με 94-90 επί των Γκρίζλις και έχουν σε ρόλο πρώτου βιολιού τον Κόλιν Σέξτον με μέσο όρο 25.1 πόντους και 3.5 ασίστ.

Mέχρι στιγμής σε εννέα αγώνες, ο Γιάννης έχει να επιδείξει 27.1 πόντους με ποσοστά ευστοχίας 62.5% στα δίποντα (75/120), 26.7% στα τρίποντα (12/45) και 62.4% στις βολές (58/93), 10.6 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 0.9 μπλοκ και 3.3 λάθη.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των ομάδων οι Μπακς διαθέτουν την πιο φλογισμένη επίθεση του ΝΒΑ με μέσο όρο 124.4 πόντους, αλλά είναι ευάλωτοι στην άμυνα (113.8), ενώ οι Καβαλίερς αντιπαραβάλλουν 102.1 και 103.3 αντιστοίχως.

Προγνωστικά στοιχήματος

Στο στοιχηματικό «δια ταύτα» τώρα…

Οι γηπεδούχοι Μπακς και Μάβερικς είναι ασφαλώς τα φαβορί και συν τοις άλλοις έχω την εντύπωση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λούκα Ντόντσιτς θα δρέψουν δάφνες απόψε σε ατομικό επίπεδο.

Δεδομένου ότι οι απλές νίκες των γηπεδούχων δεν είναι και τόσο ελκυστικές από στοιχηματικής πλευράς θα προσέγγιζα τους δυο αγώνες σε επίπεδο διαφορών.

Θα πόνταρα με τόλμη στη νίκη των Μπακς με διαφορά 11-15 πόντων με απόδοση 4.90 και στη νίκη των Μάβερικς με διαφορά 6-10 πόντων με απόδοση 5.35.

Ντάλας Μάβερικς – Ορλάντο Μάτζικ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ