*Δεύτερο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας.

Στο πρώτο ματς (Μπενφίκα – Φενέρμπαχτσε 1-0): Η Μπενφίκα απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης μετά το 1-0 του «Ντα Λουζ», σε ένα παιχνίδι που είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να το κερδίσει χάρη σε τέρμα του Τσέρβι στο 69΄ και μετά από ασίστ του Σάλβιο. Ήταν ανώτερη από τους Τούρκους και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο τέρμα.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τουρκία, 61)

Παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στη Λισσαβόνα, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους μπροστά από τα καρέ της, άντεξε για περίπου 70 λεπτά αλλά δέχθηκε το γκολ και πλέον καλείται να πετύχει την ανατροπή στην έδρα της. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Κοκού δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική στη Λισσαβόνα και θα πρέπει να γίνει πιο δημιουργική αν θέλει να έχει ελπίδες στην αποψινή ρεβάνς απέναντι στους Πορτογάλους.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της, επικρατώντας εντός έδρας και με σκορ 2-1 της Μπούρσασπορ. Η τελευταία ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 16΄ με τον Τροστ-Εκόνγκ, αλλά η Φενέρ απάντησε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζουλιάνο στο 22΄ και γύρισε το ματς στο 30΄ με τον Σόουζα από την ασίστ του Σολδάδο. Στο δεύτερο μέρος άντεξε στην πίεση που δέχθηκε από την αντίπαλο της κι έτσι πανηγύρισε τη νίκη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κι ενώ χθες ανακοινώθηκε κι επίσημα η απόκτηση του φορ Σλιμανί, παραμένει τιμωρημένος ο μέσος Σόουζα και τραυματίας ο εξτρέμ Αγιού.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 ήττα στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 επί της Μπούρσασπορ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος

Το Φενέρμπαχτσε – Μπενφίκα παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Πορτογαλία, 15)

Έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, κερδίζοντας με το φτωχό αλλά πολύτιμο 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα και θα μπορούσε να προηγηθεί και νωρίτερα στο παιχνίδι. Παράλληλα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλο της και πλέον καλείται να διαχειριστεί αυτό το υπέρ της προβάδισμα απόψε. Στόχος της είναι να πετύχει ένα γκολ που θα δυσκολέψει αφάνταστα τις προσπάθειες της αντιπάλου της.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της, επικρατώντας εντός έδρας και με σκορ 3-2 της Γκιμαράες. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι και καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν μόλις στο 10΄ με τον Πίτσι. Ο ίδιος παίκτης στο 30΄ μετά από την ασίστ του Αντρέ Αλμέιδα έκανε και το 2-0, ενώ στο 38΄ ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ – τρικ μετά από την ασίστ του Γκριμάλντο. Η Μπενφίκα χαλάρωσε στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα η Γκιμαράες να μειώσει σε 3-1 στο 76΄ με τον Αντρέ-Αντρέ και μετά από την ασίστ του Ντέιβιντσον, αλλά και σε 3-2 στο 81΄ με τον Σελίς και μετά από ασίστ του Αντρέ-Αντέ. Τελικά στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν τη νίκη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

Στατιστικό: Μετρά 4/6 G/G στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 3-2 επί της Γκιμαράες, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Γιώργος Μάντζιος