*Δεύτερο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο παιχνίδι, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.

* Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ηττημένος τον νικητή του ζευγαριού Σέριφ – Βαλούρ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

*Μόλις μια ήττα υπέστη η Μπάτε στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματικά και ομίλους. Μετράει ρεκόρ 7-3-1, η μοναδική ήττα ήρθε κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2015 (0-2).

*Στο πρώτο παιχνίδι (Καραμπάγκ – Μπάτε 0-1): Ανώτερη η Μπάτε στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε ψηλά και ανάγκασε σε λάθη την αντίπαλη άμυνα, από ένα τέτοιο προέκυψε το γκολ του Ντράγκουν στο 36’. Ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος η Καραμπάγκ, κέρδισε μέτρα και πίεσε, ωστόσο καθαρή ευκαιρία δεν έβγαλε. Δίκαιη νίκη για τους Λευκορώσους.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Λευκορωσία, 75)

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Μπάτε Μπορίσοφ μετά τη νίκη 0-1 την περασμένη εβδομάδα στο Μπακού. Έβγαλε την εμπειρία της στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο, πίεσε ψηλά και ανάγκασε τους αγχωμένους Αζέρους σε λάθη, από ένα τέτοιο προέκυψε η αντεπίθεση στο 36’ και το γκολ του Ντράγκουν. Διαχειρίστηκε άψογα το πρώτο ημίχρονο, ήταν λογικό να δεχτεί λιγάκι πίεση παραπάνω στο δεύτερο μέρος, όμως ανταποκρίθηκε σε σχεδόν άριστο βαθμό και πήρε πιο άνετα απ’ ότι θα περίμενε κανείς τη νίκη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη –για πολλούς λόγους- έδρα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αποστολή μας θα είναι δύσκολη στη ρεβάνς. Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, σε ψυχολογικό και στρατηγικό επίπεδο, όμως αυτό δε λέει τίποτα. Πρέπει να ψάξουμε τη νίκη και όχι να περιμένουμε τον αντίπαλο προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το σκορ», επεσήμανε ο κόουτς Μπάγκα. Πολύ έμπειρη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ οι Λευκορώσοι, χαρακτηριστικό είναι ότι έχασαν δύο φορές στις 13 τελευταίες αναμετρήσεις της διοργάνωσης αυτές από τις Νταντάλκ (3-0 εκτός έδρας) και Σλάβια Πράγας (1-0 εκτός έδρας) στις 2 Αυγούστου του 2016 και στις 25 Ιουλίου του 2017, αντίστοιχα. Στις υπόλοιπες σημείωσαν έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες. Δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, στο πρωτάθλημα μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή με 44 βαθμούς.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 1-0 επί της Ανζί.

Στατιστικό: Σημειώθηκε Οver 2,5 στα 3/5 τελευταία παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ (δες το στην Goalbet).

Το Μπάτε – Καραμπάγκ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Αζερμπαϊτζάν, 73)

Μπροστά σε περίπου 30.000 φίλους της, η Καραμπάγκ μετρήθηκε… λιποβαρής. Δεν κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση για το αποτέλεσμα, ήταν φανερό ότι η Μπάτε Μπορίσοφ αισθανόταν περισσότερο άνετα στο χορτάρι και αυτό φάνηκε στη φάση του 36’. «Φτηνό» λάθος της άμυνας των Αζέρων, ακολούθησε όμορφος συνδυασμός για τους Λευκορώσους, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κλασική ευκαιρία. Πίεσε στο δεύτερο μέρος η Καραμπάγκ, πλησίασε σε αρκετές περιστάσεις την αντίπαλη εστία, αλλά απείλησε μόνο με μακρινά σουτ.

Με βάση την εικόνα της, δε μοιάζει ικανή να πάει για τη νίκη στην έδρα της Μπάτε, ωστόσο ο κόουτς Κουρμπάνοφ είναι αισιόδοξος: «Πρέπει να κερδίσουμε και γι’ αυτό πρέπει να σκοράρουμε. Μιλήσαμε με τους παίκτες και συμφωνήσαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί και σίγουρα ανώτεροι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα». Ο πρόεδρος Γκουζάλ βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας και προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, υπενθυμίζεται ότι η Καραμπάγκ έπαιξε στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, πέρυσι μάλιστα συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ (με Ρόμα, Ατλέτικο και Τσέλσι). Δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, μάξιμουμ δύο αλλαγές θα κάνει ο Κουρμπάνοφ, που δύσκολα θα υπολογίσει στον μέσο Κιντάνα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-1 απ’ την Μπάτε.

Στατιστικό: Από πέντε σερί NG έρχεται η Καραμπάγκ.

Αριστοτέλης Σαββίδης