Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά.

*3ος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Υπάρχουν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος. Από κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για ένα ακόμη εισιτήριο που θα οδηγήσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Βαθμολογία ομίλου: Αυστραλία 7β. (3 αγ.), Σαουδική Αραβία 7β. (3 αγ.), Ιαπωνία 6β. (3 αγ.), Η.Α.Ε. 6β. (3 αγ.), Ιράκ 0β. (3 αγ.), Ταϊλάνδη 0β. (3 αγ.)

*Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τεχεράνη του Ιράν, λόγω και της ανασφαλούς κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη.

ΙΡΑΚ

Χωρίς βαθμό παραμένει μέχρι τώρα στα προκριματικά το Ιράκ, το οποίο έχει γνωρίσει την ήττα και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα του Ραντχί Σεναϊσίλ φιλοξενήθηκε από την Ιαπωνία, από την οποία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να φέρει όμως το παιχνίδια στα ίσια, με το τέρμα του Σαάντ Αμπντουλαμέερ, στο 60ο λεπτό. Εν τέλει, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό από την αναμέτρηση αυτά, καθώς έχασε το παιχνίδι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πολλά τα παράπονα της για την διαιτησία του παιχνιδιού. Αυτή ήταν και η τρίτη διαδοχική της ήττα, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Αυστραλία (2-0) και Σαουδική Αραβία (1-2). Κόντρα στην Ταϊλάνδη η νίκη είναι μονόδρομος, ευελπιστώντας παράλληλα σε μια καλύτερη πορεία στα επόμενα παιχνίδια.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Ιαπωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στατιστικό: 2-3 Goal τα τρία τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Όπως το Ιράκ, έτσι και η Ταϊλάνδη δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο βαθμό στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα του Κιατισούκ Σεναμουάνγκ φιλοξενήθηκε από τα ΗΑΕ, από τα οποία και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1. Το μοναδικό τέρμα από πλευράς φιλοξενούμενων σημείωσε στο 65ο λεπτό ο Σαναμπούτ, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1 για την ομάδα του, η οποία δεν κατάφερε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Το τέρμα που σημείωσε στο παιχνίδι αυτό, είναι και το μοναδικό που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Η ήττα από τα ΗΑΕ ήταν και η τρίτη της σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Σαουδική Αραβία (1-0) και Ιαπωνία (0-2). Κόντρα στο Ιράκ θα προσπαθήσει να παραμείνει αλώβιτη, καθώς οι δυο ομάδες αναμένεται να “μονομαχήσουν” για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, μετά και την επιστροφή του Πρακίτ, που εξέτισσε την τιμωρία του.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 3-1 από τα ΗΑΕ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στατιστικό: Over 2.5 τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.