Έδωσε την μάχη του, δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον παικταρά Όντεγκαρντ

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση ολυμπιακος αρσεναλ
Photo Credits: INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έδωσε την μάχη του, έβγαλε στο “Έμιρετς” την καθημερινή δουλειά που κάνει με τον Μεντιλίμπαρ, όμως έχασε δίκαια με 2-0, σε ένα παιχνίδι με 2,90-0,50xg.

Καταπληκτική Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κρατάει πως έμεινε στο παιχνίδι, μέχρι τέλους και είχε τις στιγμές του.

Η απόσταση από το υψηλό επίπεδο είναι μεγάλη

Η αλήθεια πάντως είναι πως έγινε κατανοητό πως το υψηλό επίπεδο, έχει ξεφύγει. Η απόσταση είναι πλέον μεγάλη και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, να είσαι και τυχερός για να μείνεις στην μάχη.

Ο Ολυμπιακός τα είχε και τα δύο και θα μπορούσε να βρει ένα γκολ στις τρεις δικές του καλές στιγμές που δημιούργησε. Η αλήθεια όμως είναι πως η Άρσεναλ το μηδέν, το κράτησε από δική της ικανότητα.

Οι τρεις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού

Στο 20ο λεπτό ο Τσικίνιο, έκανε μία σέντρα στον απέναντι εξτρέμ, ο Ποντένσε βγήκε μπροστά απο τον Γουάιτ, έκανε ένα εκπληκτικό χτύπημα, όμως κάτω απο τα δοκάρια είναι ο Γουάιτ που χρειάστηκε να πετάξει για να κρατήσει το μηδέν.

Στο 37ο λεπτό ο Ποντένσε απο αριστερά κάνει μία μαγική σέντρα με δύσκολα φάλτσα για την αντίπαλη άμυνα για τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά αλλά η αντίδραση, το πέταγμα του μαγικού world class στόπερ Γκάμπριελ δεν επέτρεψε η μπάλα να φτάσει στην εστία.

Στο 85ο λεπτό και ενώ ο Ολυμπιακός είχε αντέξει, είχε γλιτώσει σε πολλές περιπτώσεις και είχε μείνει στο παιχνίδι, ο Ποντένσε που ήταν σε όλες τις καλές στιγμές του Ολυμπιακού, πέρασε την μπάλα στον Τσικίνιο, ο οποίος απο πλάγια θέση, άδειασε τον ξεκούραστο Ράις, σημάδεψε στην απέναντι γωνία του Ραγιά, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να πετάει ξανά και να κρατάει το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός που είχε δεχτεί μόλις ένα τέρμα μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις, από την στιγμή όμως που άντεξε, αν είχε έναν αντίπαλο, με λιγότερη ικανότητα στο να απορροφά την τελική των αντιπάλων, θα έβρισκε το γκολ για να πάρει αποτέλεσμα.

Η φετινή Άρσεναλ είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα

Η αλήθεια είναι πως η φετινή Άρσεναλ δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που είχε κάνει τα τρία συνεχόμενα διπλά το 2015, 2020 και το 2021.

Η φετινή Άρσεναλ είναι αποτέλεσμα, 6 ολόκληρων σεζόν απαιτητικής δουλειάς με τον Αρτέτα και το επιτελείο του και σημαντικής στοχευμένης μεταγραφικής ενίσχυσης. Έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο, που ό,τι δεν μπορούσε να φτιάξει με δουλειά το αγόρασε, φέτος διεκδικεί μεγάλα πράγματα και θεωρείται φαβορί για να κατακτήσει την Πρέμιερ.

7 αλλαγές σε σχέση με το “Σεντ Τζέιμς Παρκ”

Σε σχέση με το διπλό που πήρε στο Νιούκαστλ η ενδεκάδα της Άρσεναλ είχε 7 αλλαγές. Όχι γιατί υποτίμησε ο Αρτέτα τον Ολυμπιακό, αλλά απλά επειδή ο Ισπανός τεχνικός κατάλαβε πως ένα από τα λάθη που τον κράτησαν στην δεύτερη θέση στην Πρέμιερ και εκτός μεγάλων τίτλων τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το περιορισμένο ροτέισον. Το ρόστερ γέμισε υπερβολικά το καλοκαίρι, ώστε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα που θα επιτρέψει στην Άρσεναλ να μείνει στο κόλπο μέχρι τέλους.

Καταπληκτική Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την διαφορά την έκανε η κλάση του Όντεγκαρντ

Στις αλλαγές ήταν και ο παικταράς Όντεγκαρντ. Το μυαλό της ομάδας του Αρτέτα που έλειπε για 30 μέρες για χτύπημα στην πλάτη και για κακή τύχη του Ολυμπιακού επέστρεψε και έπαιξε λίγα λεπτά με τη Νιούκαστλ.

Σχεδόν τα πάντα ξεκινούσαν απο τα πόδια του Όντεγκαρντ που ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει η άμυνα του Ολυμπιακού. Δεν μπορούσε το κέντρο του Ολυμπιακού να τον αντιμετωπίσει, ποτέ δεν κατάφερε ο Έσε που βρισκόταν στον χώρο του ή ο Τσικίνιο όταν έπαιρνε πιο χαμηλά την μπάλα ο Νορβηγός να του βάλουν προβλήματα. Η Άρσεναλ πήρε τα δύο γκολ από δημιουργία που ξεκίνησαν από τα πόδια του, δημιούργησε τις ευκαιρίες στο 31ο, στο 41ο, στο 65ο και ο ίδιος σπατάλησε την πάσα μισό γκολ που του έδωσε ο Σάκα, στο 82ο λεπτό.

Ο Έσε δεν μπορούσε να τον μαρκάρει και ο Ρέτσος έφευγε απο την θέση του

Στο πρώτο τέρμα και στις φάσεις του 31ου και 41ου λεπτού, το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν παρόμοιο. Ο Έσε δεν μπορούσε να σταματήσει ψηλά τον Οντεγκαρντ, ο Ρέτσος ήταν υποχρεωμένος να βγει ψηλά για να μην είναι παθητική η άμυνα και ο παικταράς Νορβηγός πέρναγε κάθετη στην κίνηση του Γιόκερες στον χώρο που άφηνε ο Ρέτσος, με αποτέλεσμα ο Πιρόλα να έχει την υποχρέωση να βγει στην φάση και να κινείται εντελώς ελεύθερος ο Μαρτινέλι που έκανε κίνηση δεύτερου φορ. Ο Σουηδός δεν πάσαρε ποτέ, στο 14′ όμως ο Μαρτινέλι πήρε ριμπάουντ από το δοκάρι, στο 31ο και στο 41ο τον πρόλαβε ο συγκινητικός Πιρόλα, όπως πρόλαβε και στο 65ο λεπτό που σταμάτησε πριν μπει η μπάλα στα δίχτυα τον Τροσάρ.

Σπατάλησε τρεις ευκαιρίες ο Τροσάρ

Ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός που στα αριστερά η επιλογή ήταν ο Τροσάρ, που πέταξε δύο καθαρές εκτελέσεις στο 42ο και στο 53ο λεπτό και νικήθηκε από τον Πιρόλα στο 65ο λεπτό.

Έπαιξε απο το 63ο λεπτό με δύο φορ, προσπάθησε να πιέσει ψηλά

Ο Ολυμπιακός βρήκε δυσκολίες, είχε τύχη για να κρατήσει το παιχνίδι μέχρι τις καθυστερήσεις στο 1-0, προσπάθησε να την εξαργυρώσει παίζοντας νωρίς το χαρτί των δύο επιθετικών, βάζοντας τον Ταρεμί στο 63ο λεπτό στην θέση του Μάρτινς. Προσπάθησε ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να πρεσάρει ψηλά, αυτό κράτησε χαμηλά τον αντίπαλο, όμως σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, δεν έφερε κερδισμένες μπάλες, σε σημείο που θα πρόσφερε άμεση επίθεση και καθαρή ευκαιρία. Το επίπεδο της αρχικής ανάπτυξης της Άρσεναλ αποδείχθηκε πολύ υψηλό, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν έβαλε ο Ολυμπιακός δυσκολίες.

Σημαντικό που δεν ξέφυγε το παιχνίδι, χρειαζόταν ακόμη έναν κεντρικό χαφ

Ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε απέναντι σε μία ομάδα που ανήκει στο πιο υψηλό επίπεδο, που προέρχεται από 6 σεζόν πίσω της δουλειά με το ίδιο επιτελείο και έχει ξοδέψει πολλά λεφτά, απόλυτα στοχευμένα για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Όλα αυτά τα παιχνίδια, είναι επικίνδυνο να ξεφύγουν, σημαντικό που ο Ολυμπιακός το κράτησε στα όρια του 2-0. Ασφαλώς θα πρέπει να δει τα λάθη του και ήταν ξεκάθαρη η αδυναμία του στον άξονα να αντιμετωπίσει τον Όντεγκαρντ. Ίσως να βοηθούσε την κατάσταση, αν ο νεαρός καλός στο αμυντικό κομμάτι, Σιπιόνι, ήταν σε θέση να ξεκινήσει και οδηγούσε η παρουσία του τον Μεντιλίμπαρ να ξεκινήσει με τρία χαφ.

Καταπληκτική Προσφορά* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ