Η ανάλυση της μεγάλης μάχης με την Δανία!
H Εθνική Ελλάδος ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Λευκορωσία. Από το πρώτο λεπτό έπαιξε με το μαχαίρι στα δόντια, δείχνοντας πως είναι σε θέση να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αδυναμίες του αντιπάλου. Πράγματι οι Λευκορώσοι είναι χαμηλού επιπέδου, όμως φροντίσαμε να μην τους δώσουμε το παραμικρό περιθώριο να ανασάνουν και να πιστέψουν πως μπορούν να μας δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα.
Τα απίθανα ρεκόρ στα 11 παιχνίδια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Όπως συνηθίζουν οι διεθνείς μας επι ημερών Γιοβάνοβιτς, φρόντισαν να συνδυάσουν την νίκη, με ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Επι ημερών Γιοβάνοβιτς τρέχουμε ρεκόρ 9-0-2 με 27-7 τέρματα. Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και σκοράρουμε 2,45 τέρματα το παιχνίδι. Έχουμε κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία στο ΝΑΤΙΟΝS, έχουν μπει με σπουδαίο τρόπο ταλέντα στην ενδεκάδα της εθνικής μας ομάδας, κατεβάζοντας σημαντικά το μέσο όρο ηλικίας. Το πιο σημαντικό απο όλα, είναι πως αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει ξανά τον απαιτητικό Έλληνα φίλαθλο, ειδικά όσο αφορά την Εθνική ομάδα.
Έχουμε κάνει πολλές νίκες, δεν έχουμε κερδίσει ακόμη τίποτα
Είναι από τις λίγες φορές, που η διακοπή για την Εθνική μας ομάδα, δεν είναι μία βαρετή διαδικασία που θέλουμε να τελειώσει και να επιστρέψουμε στην δράση, αλλά κάτι που περιμέναμε με ανυπομονησία. Αυτή η ομάδα αξίζει να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Αξίζει να το κάνει, γιατί μας κάνει να ελπίζουμε πως αν πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα αρκεστεί απλά στην συμμετοχή αλλά θα είναι σε θέση να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα και να μας κάνει περήφανους με την ποδοσφαιρική πρόταση που θα παρουσιάσει.
Μέχρι στιγμής, αυτόν τον χρόνο δουλειάς με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχουν έρθει πολλές νίκες, όμως στην πράξη δεν έχουμε κερδίσει κάτι χειροπιαστό. Όσα προανέφερα δεν θα σημαίνουν τίποτα, αν δεν έρθει αυτό το αποφασιστικό βήμα. Ο στόχος που θα δώσει ουσία σε όσα προανέφερα είναι να περάσουμε στο Μουντιάλ. Να επιστρέψουμε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, μετά από 14 χρόνια.
Δεν πρέπει να μας βαρύνει το πρέπει της επιτυχίας
Ο σημερινός μας αντίπαλος, δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι μία πραγματικά καλή έμπειρη ομάδα που αξίζει τον σεβασμό μας. Το μυστικό του παιχνιδιού όμως είναι να μην τους φοβηθούμε. Οι Δανοί είναι έμπειροι, ξέρουν πως να πηγαίνουν σε μεγάλες διοργανώσεις, όμως τα παιδιά του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να μπουν και να κάνουν το παιχνίδι τους. Δεν πρέπει με τίποτα να τους βαρύνει το πρέπει της επιτυχίας που δημιουργείται.
Ιδανικό αποτέλεσμα
Η Εθνική Δανίας, αγωνίστηκε με την Σκωτία με 3-4-1-2. Είχε τον έλεγχο της κατοχής μπάλας, κατοχή 74%, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες στην άμυνα των Σκωτσέζων. Σήκωσε πολύ την μπάλα, κάτι που βοήθησε το στιλ των αντιπάλων της, θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι με 1-0, (1,2-0,62xg) έμεινε στο 0-0. Αποτέλεσμα ιδανικό για την Εθνική μας ομάδα.
Εποχή Μπράιαν Ρέμερ
Μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού το 2024, αποχώρησε απο την εθνική Δανίας ο επιτυχημένος Κάσπερ Χιούλαντα και την θέση του πήρε ο Μπράιαν Ρέμερ. 0 46χρονός τεχνικός ήταν συνεργάτης του Τόμας Φρανκ στην Μπρέντφορντ απο το 2018-22 και στην συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα στην Άντερλεχτ για δύο σεζόν. Στο ξεκίνημα του στην εθνική Δανίας, πήρε την δεύτερη θέση στην πρώτη κατηγορία σε όμιλο με Ισπανία, Σερβία, Ελβετία. Έχασε δύο φορές από τους Ισπανούς 1-0, 1-2, κέρδισε εντός Σερβία και Ελβετία και πήρε ισοπαλίες εκτός. Έπαιξε πλέι οφ πρόκρισης για το Final 4 του NATIONS, κέρδισε 1-0 εντός. ηττήθηκε 3-2 στην κανονική διάρκεια στην Πορτογαλία και λύγισε στην παράταση.
Αναμένεται να μετατρέψουν το 3-4-1-2, σε 3-4-2-1
Οι Δανοί τα τελευταία χρόνια παίζουν με 3 στόπερ, συνήθως σε 3-4-1-2, με τον Έρικσεν στην θέση του επιτελικού χαφ. Η απουσία του και η βαριά εικόνα που παρουσίασαν στο 0-0 με την Σκωτία δημιουργεί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τις συνθήκες να μετατρέψει ο Ρέμερ το 3-4-1-2 σε 3-4-2-1.
Στην πράξη θα μείνει με έναν στράικερ, είτε τον Ντόλμπεργκ είτε τον Χόιλουντ και σε σχέση με το παιχνίδι με την Σκωτία, την θέση του δεύτερου επιθετικού θα την πάρει ο Σκοβ Όλσεν.
Να χτυπήσουμε με τον Τζόλη
Η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, που θα έχει τριάδα στην άμυνα τους Κρίστιενσεν, Άντερσεν Κρίστενσεν. Τριάδα που έχει ύψος δύναμη και βοηθά τους Δανούς να έχουν καλή αμυντική λειτουργία. Την δεξιά πλευρά την πήρε με την Σκωτία ο Ντράιρερ δεν πήγε καλά και υπάρχουν σκέψεις για να αγωνιστεί ο 19χρονος Βίκτορ Φρόχολτ της Πόρτο. Ο Τζόλης πιστεύω πως μπορεί να ασκήσει πίεση και να μας βρει πετρέλαιο στην συγκεκριμένη πλευρά.
Στην απέναντι πλευρά, ο αριστερός μπακ χαφ Μέλε που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στην Βόλφσμπουργκ είναι υψηλού επιπέδου και απόλυτα ισορροπημένος.
3-4-2-1 με τους γρήγορους Όλσεν, Ντάμσκαρντ
Στον άξονα ο σκληρός αμυντικός χαφ Χόιμπεργκ έχει δίπλα του τον μπαλάτο Χιούλμαντ. Το γεγονός πως θα παίξουν 3-4-2-1, θεωρητικά μπορεί να μας προσφέρει έναν χαφ περισότερο, στην πραγματικότητα όμως θα χρειαστεί προσοχή, γιατί και ο Ντάμσκαρντ και ο Σκοβ Όλσεν έχουν την ταχύτητα και την τακτική συνέπεια να δίνουν πλάτος ταχύτητα και πίεση στα μπακ και όποτε χρειάζεται να μετατρέπονται σε έξτρα χαφ.
Στην πράξη, η Εθνικη μας, έχει να αντιμετωπίσει μία πειθαρχημένη ομάδα, που όταν το παιχνίδι του αντιπάλου δεν πηγαίνει στην πιο υψηλή ένταση ξέρει να κρατά το μηδέν. Που πιέζει πολύ και με όλους τους τρόπους στα στημένα και σε ροή αγώνα, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγματα με την ταχύτητα των Ντάμσκαρντ, Σκοβ Όλσεν και να περάσει την μπάλα στην περιοχή, για τον φορ της.
Να μην δώσουμε χώρο και χρόνο για δημιουργία στους Χιούλμαντ, Χόιτμπεργκ
Δεν πρέπει να αφήσουμε χρόνο και χρόνο για δημιουργία στους Χόιτμπεργκ, Χιούλμαντ που θα προσπαθήσουν με μεγάλες πάσες, να δημιουργήσουν συνθήκες απομόνωσης των Ντάμσκααρντ, Όλσεν και να αξιοποιήσουμε πως τακτικά θα ξεκινάμε με χαφ παραπάνω. Κομβικό να μην επιτρέψουμε στους δύο γρήγορους περιφερειακούς επιθετικούς που διαθέτουν να βρουν ρυθμό. Αν ο Τσιμίκας δεν έχει πρόβλημα απο τον Σκοβ Όλσεν και ο Βαγιαννίδης απο τον Ντάμσκααρντ δύσκολα θα έχουμε αμυντικά προβλήματα σε ροή αγώνα.
Δεν είναι κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει οι διεθνείς μας να έχουν στο μυαλό τους, πως και η ισοπαλία, μας κρατά σε καλή μοίρα για την συνέχεια. Με νίκη παίρνουμε ένα σημαντικό προβάδισμα απο τον πιο σημαντικό ανταγωνιστή μας για την πρώτη θέση 5 βαθμών. Ακόμη όμως και η ισοπαλία μας κρατά σε ένα +3απο τους Δανούς και με +4 τέρματα διαφορά τερμάτων. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως η διοργάνωση είναι της FIFA και σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων.
Με την νοοτροπία της Γλασκώβης δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα
Με βάση όσα μας έχουν δείξει τα παιδια του Γιοβάνοβιτς, είναι στο χέρι τους να πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο. Χρειάζεται να μπουν στο γήπεδο για να κάνουν το παιχνίδι τους, έχοντας γνώση όλων των δεδομένων, γνωρίζοντας όμως πως ο μόνος τους εχθρός είναι να τους δημιουργήσει το διακύβευμα του παιχνιδιού ένα έξτρα βάρος. Αν μπούμε την νοοτροπία που έχουμε από το παιχνίδι στην Γλασκώβη και μετά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.