Στημένα Παιχνίδια: Ο ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο κατηγορεί Φορταλέζα & Σάο Πάουλο

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεισ ποδοσφαιρο
Photo Credits: Paolo Bona / Alamy Stock Photo

Ένα νέο σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία. Όλα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Μποταφόγκο, John Textor, που κατηγορεί παίκτες της Σάο Πάουλο και της Φορταλέζα για χειραγώγηση αγώνων.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Promo code FREE25
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάλιστα, τα όσα δήλωσε οδήγησαν τον Βραζιλιάνο γερουσιαστή Jorge Kajuru (PSD-GO) να ανακοινώσει τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας (CPI) για ελέγξει κατά πόσο έχουν χειραγωγηθεί παιχνίδια στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.

Ο Textor, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο μήνυμα ενός διαιτητή που ζητά δωροδοκία, κλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD). Αντιμετωπίζει δε ελάχιστη ποινή αποκλεισμού 120 ημερών εάν δεν μπορέσει να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ωστόσο, αρνήθηκε να παρουσιάσει το ηχητικό υλικό, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να το παραδώσει στην Εισαγγελία.

Επιπλέον, ο Textor ισχυρίστηκε ότι ποδοσφαιριστές της Σάο Πάουλο και της Φορταλέζα συμμετέχουν σε στημμένα παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε έπειτα και στην Παλμέιρας. Τα όσα είπε έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η Παλμέιρας έχει ζητήσει την τιμωρία του Textor στο αθλητικό δικαστήριο, ενώ η Σάο Πάουλο και η Φορταλέζα έχουν αντικρούσει τις κατηγορίες και εξετάζουν νομικά μέτρα εναντίον του.

Όσο για την έρευνα της Γερουσίας, ο Kajuru τόνισε ότι θα ελέγξει τους ισχυρισμούς για στημένους αγώνες στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Με τον Textor να είναι από τους πρώτους που θα καταθέσουν ενώπιον της επιτροπής.

Αποκάλυψε ότι η αρχική προσέγγιση θα είναι φιλική και μάνατζερ, παίκτες και διαιτητές θα κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα, αν χρειαστεί, και μπορεί να εμπλακεί και η αστυνομία.

Αυτό το σκάνδαλο, παντως, είναι πιθανό να καθυστερήσει την επικείμενη αναθεώρηση του κανονισμού τυχερών παιχνιδιών στη Βραζιλία. Στα χαρτιά υπάρχουν σχέδια για ρύθμιση της αγοράς του αθλητικουστοιχήματος, με έμφαση στη διαφάνεια και την ακεραιότητα. Ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να στοιχηματίζουν στις αγαπημένες τους ομάδες χωρίς το φόβο της χειραγώγησης. Το θέμα αυτό αφορά επίσης τους διεθνείς φορείς, καθώς το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο παραμένει δημοφιλές παγκοσμίως.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Promo code FREE25
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ