Στα €7 εκ. οι online άδειες τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία – Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα

Ανανεώθηκε:
τυχερα παιχνιδια online
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Η κυβέρνηση της Ιταλίας κατέληξε στο νέο πλαίσιο αδειών για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Πλέον, είναι 35 φορές πιο ακριβές από πριν!

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ για Play-Off
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με κυβερνητική παρέμβαση, προηγουμένως είχε ανασταλεί ο τερματισμός των αδειών που επρόκειτο να λήξουν το 2023 και το 2024.

Με τη νέα ρύθμιση, οι νέες άδειες για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2024, και έχουν τιμή 7 εκατ. ευρώ. Πλέον, οι πάροχοι διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία θα πρέπει να καταβάλλουν 35 φορές μεγαλύτερο ποσό για άδεια από την προηγούμενη τιμή, η οποία από το 2018 είχε οριστεί στα 200.000 ευρώ.

Επιπλέον, κάθε άδεια θα υπόκειται σε ετήσιο τέλος 3% επί των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια (GGR) μετά από φόρους.

Το Υπουργείο Οικονομικών (MEF) δήλωσε ότι η αύξηση αντικατοπτρίζει την αλλαγή της δυναμικής των ιταλικών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, που ξεκίνησε από το 2011.

Προβλέπεται ότι οι φόροι για τα έσοδα των τυχερών παιχνιδιών θα αυξηθούν κατά 350 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια (200 εκατ. ευρώ το 2024 και 150 εκατ. ευρώ το 2025). Παράλληλα, μόνο τα τέλη παραχώρησης αναμένεται να αποφέρουν νέα ετήσια έσοδα ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι όροι της άδειας αναφέρουν ότι οι πάροχοι περιορίζονται στη λειτουργία μίας εφαρμογής ανά προϊόν τυχερών παιχνιδιών και ενός ιστότοπου ανά πάροχο, χωρίς να επιτρέπονται συνδεδεμένες ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, τουλάχιστον 50 πάροχοι θα υποβάλουν αίτηση για την παραχώρηση νέων αδειών.

Πόσο κοστίζουν οι άδειες για online τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, για την άδεια Διαδικτυακού Στοιχήματος (Τύπος 1, δηλαδή για στοίχημα), το αντίτιμο ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ.

Ενώ για την άδεια Λοιπών Διαδικτυακών Παιγνίων (Τύπος 2, για τα online παιχνίδια live καζίνο) το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλουν οι πάροχοι έχει οριστεί στα 2 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η ισχύς των αδειών είναι για εφτά χρόνια.

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ για Play-Off
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ