* 2η αγωνιστική.
* Πέρα από τη φετινή σεζόν, μόνο το 2022 έχουν αναμετρηθεί ξανά για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, η Ριέστρα νίκησε εκτός με 1-0.
* Στο Απερτούρα: Ριέστρα-Σαν Μαρτίν 0-0 (29/01).
ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-1 εκτός έδρας από την Ατλέτικο Τουκουμάν. Δέχτηκε γκολ στο 4’ από τον Νικόλα, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Φερέιρα στις καθυστερήσεις (90’+1), έχασε τον βαθμό από το γκολ του Λαμέντολα, τρία λεπτά αργότερα.
Από το… πουθενά παραλίγο να βρεθεί με βαθμό στην πρεμιέρα. Το πόσο δεν τον άξιζε φάνηκε από το γεγονός, ότι εκεί που απέκτησε μομέντουμ και έπρεπε να αντέξει ελάχιστα λεπτά ακόμα, εκεί το έχασε δεχόμενη δεύτερο γκολ με την άμυνα να λειτουργεί ερασιτεχνικά.
Εκτός έδρας αυτή είναι η εικόνα της από την αρχή της σεζόν, τόσο πριν, όσο και αφότου την ανέλαβε ο Λεάντρο Ρομανιόλι. Εντός ο νέος τεχνικός την είχε αλλάξει προς το καλύτερο, ελπίζει πως θα δει αυτήν τη βελτίωση και απέναντι στη Ριέστρα, η οποία είναι ίσως η πιο κλασική ομάδα έδρας του πρωταθλήματος.
Στατιστικά
* Ηττήθηκε σε 7/8 τελευταία, κέρδισε μόνο τη Γοδόι Κρους στο κλάσικο, με 1-0.
* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 6/8 τελευταία.
ΡΙΕΣΤΡΑ
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 1-0 τη Λανούς εντός, με το γκολ του Ερέρα στο 79’.
Πλέον στην έδρα της παίρνει βαθμούς από συνήθεια… Η Λανούς ήταν καλύτερη, άξιζε να είχε προηγηθεί, έχει και παράπονα από τη διαιτησία. Παρ’ όλα αυτά, τη νίκη την κατέκτησε η ίδια, στη μοναδική της καθαρή φάση για γκολ, δείχνει ότι και στο Κλαουσούρα παραμένει μια σκληρή ομάδα ουσίας.
Στο Απερτούρα είχε διορθώσει και την απαράδεκτη εικόνα που είχε στα εκτός πέρυσι, έμαθε να μη χάνει εύκολα, πήρε μέχρι και κάποιες απρόσμενες νίκες. Στο Σαν Χουάν έχει μεγάλη σημασία να ξεκινήσει νέο αήττητο σερί, αν τα καταφέρει ουσιαστικά τελειώνει κάθε κίνδυνο για τη φετινή σεζόν.
Στατιστικά
* Ηττήθηκε σε 1/6 τελευταία παιχνίδια της, από την Ουρακάν εκτός με 3-2 στα πλέι οφ του Απερτούρα.
* Χωρίς νίκη στα 3 τελευταία εκτός, ηττήθηκε στα 2.