Ο Γιώργος Ξενιτίδης είναι μέσος και η ομάδα του είναι ο Παναιτωλικός.


Σε μια προσθήκη για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του με την προσθήκη του Γιώργου Ξενιτίδη προχώρησε ο Παναιτωλικός. Ο 23χρονος μέσος αποκτήθηκε για δύο χρόνια ως ελεύθερος και προηγουμένως ομάδα του ήταν ο Ολυμπιακός Β. Προέρχεται από τις ακαδημίες των “ερυθρόλευκων”, ενώ έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό ως δανεικός για λογαριασμό της Ζενές Ες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Ο Γιώργος Ξενιτίδης υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό. Γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1999 και έχει αναδειχτεί από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Στην επαγγελματική ομάδα έχει καταγράψει 5 συμμετοχές. Αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Ζενές Ες με δανεισμό, ενώ την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε με τη Β’ ομάδα (28 συμμετοχές) και με την Ανδρική στον αγώνα κυπέλλου Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1 τον περασμένο Ιανουάριο στο Αγρίνιο.

Είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας μας εκτός της Εθνικής Ανδρών”.

Γιώργος Ξενιτίδης: Το Who is Who

Στην Ξάνθη γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1999 ο Γιώργος Ξενιτίδης. Τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα, μεταξύ άλλων στην U17, αλλά και στην ομάδα Νέων του. Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ζενές Ες το 2020 και στη σεζόν που έπαιξε στο Λουξεμβούργο σε 29 ματς σημείωσε δύο τέρματα και εφτά ασίστ. Ο νεαρός μέσος επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Β, πριν μείνει ελεύθερος για να συνεχίζει την καριέρα του στην ομάδα του Αγρινίου. Έχει υπάρξει διεθνής στις ηλικιακές κατηγορίες από U16 ως U21. Μπορεί να χρησιμοποιήσει εξίσου καλά και τα δύο του πόδια.