Μείωση 85% στις αναφορές για στημένα παιχνίδια το 2023!

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεις
Photo Credits: IMAGO / Daniel Scharinger

Μια τεράστια «βουτιά» σημείωσαν οι αναφορές για στημένα παιχνίδια μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως είχαν μια μείωση της τάξης του 85%.

😱 ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Bwin
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα νούμερα αυτά αφορούν την Ολλανδία, καθώς η Ολλανδική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών (Kansspelautoriteit – KSA), δημοσίευσε την έκθεσή της για το 2023 σχετικά με τα ύποπτα για χειραγώγηση παιχνίδια. Με βάση τα στοιχεία της, ο αριθμός των αναφορών ύποπτων αθλητικών αγώνων από τις στοιχηματικές εταιρίες έχει μειωθεί απότομα.

Στην περσινή έκθεση, υπήρχαν 40 περιστατικά ύποπτων αγώνων που αναφέρθηκαν στη Μονάδα Πληροφοριών Αθλητικού Στοιχήματος (SBIU). Ενώ το 2023 υπήρξαν μόλις έξι παρόμοιες αναφορές, γεγονός που σημαίνει μείωση των περιστατικών κατά 85%.

Αυτό συμβαίνει παρά την προσθήκη δύο νέων κατηγοριών αναφορών, που αφορούν την παροχή «στοιχημάτων σε δυνητικά επικίνδυνους αγώνες» αλλά και «απαγορευμένων επιλογών στοιχηματισμού».

Τι δείχνει η μείωση 85%

Ενώ η μείωση των αναφορών μπορεί να σημαίνει μείωση των στημένων αγώνων, η Αρχή τόνισε επίσης ότι η πτώση μπορεί να οφείλεται και σε έναν ακόμη παράγοντα. Στο γεγονός ότι οι στοιχηματικές εταιρίες δεν γνωρίζουν πως μπορούν να αναφέρουν ύποπτη δραστηριότητα στην SBIU όταν την εντοπίζουν.

Η έκθεση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος που σχετίζεται με τα στημένα παιχνίδια μεταξύ των νόμιμων στοιχηματικών έχει μειωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα καθήκον για την KSA να προκαλέσει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στις αδειοδοτημένες στοιχηματικές. Εναπόκειται στην KSA να τους υπενθυμίσει τη νομική τους υποχρέωση να ενημερώνουν το SBIU αμέσως για ενδείξεις αυξημένου κινδύνου χειραγώγησης ενός αγώνα».

Πάντως, η KSA έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβληματικών συμπεριφορών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στις Κάτω Χώρες. Πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν πρόστιμα σε ιστοσελίδες που διαφημίζουν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Ενώ με τη δημοσίευση της ατζέντας της για το 2024, η Αρχή δηλώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την αποστολή της για ασφαλές παιχνίδι.

😱 ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Bwin
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ