Κορωνοϊος: Τρεις νεκροί σε τραπέζι πόκερ στη Φλόριντα!

Ανανεώθηκε:
poker-chips

Τρία μέλη ενός καθιερωμένου τουρνουά poker στην Φλόριντα υπέκυψαν στον Covid-19, ενώ και οι 8 συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί στον ιό!

O bookmaker δεν βρέθηκε

Μία ομάδα ηλικιωμένων πολιτών, όλοι τους με καταγωγή από τη Νέα Υόρκη, έπαιζαν σε φιλικό τραπέζι πόκερ δύο φορές την εβδομάδα τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με έναν από τους επιζώντες.

Το τελευταίο τους παιχνίδι έγινε στις 12 Μαρτίου, όταν ένα μέλος της ομάδας άρχισε να έχει συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη.

Εκείνη την περίοδο, μόλις 51 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί στην Φλόριντα και μόλις 2 θάνατοι.

Αν και ο ιός εξαπλωνόταν ραγδαία εκείνη την περίοδο, δεν είχαν εφαρμοστεί ακόμη περιοριστικά μέτρα ή κάποιου είδους καραντίνα στη Φλόριντα. Αυτό συνέβη μία εβδομάδα αργότερα.

Μετά από δύο εβδομάδες πάνω από 2,500 κάτοικοι της Φλόριντα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και οι 8 παίκτες πόκερ.

“Είναι μία τραγωδία” δήλωσε η Χάριετ Μόλκο, μία παίκτρια του συγκεκριμένου τραπεζιού που βρέθηκε θετική στον ιό στις 22 Μαρτίου και πέρασε 9 ημέρες στο νοσοκομείο. “Είναι ένας εφιάλτης και προσπαθώ να τον ξεπεράσω. Δεν ξέρω πως τη γλίτωσα, μάλλον επειδή είμαι νεότερη και πιο δυνατή.”

Αυτοί που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί ήταν η Μάρσι Φρίντμαν (94 ετών), η Μπέβερλι Γκλας (84) και ο Φρεντ Σαντς (86), που είχαν και προβλήματα υγείας.

Η είδηση αυτή αποδεικνύει το πόσο επικίνδυνο για την εξάπλωση του ιού μπορεί να αποδειχθεί ένα ζωντανό τραπέζι πόκερ, αφού οι παίκτες μοιράζονται τις μάρκες και τα χαρτιά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η WSOP με πάνω από 6,000 συμμετέχοντες δεν έχει αναβληθεί ακόμη.

O bookmaker δεν βρέθηκε