«Έσπασαν» την καραντίνα με παράνομο πόκερ στο Ρέθυμνο!

Ανανεώθηκε:
πόκερ παράνομο

Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο καραντίνας αλλά κάποιοι δεν το υπολογίζουν ούτε αυτό. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον και από το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα, στην πόλη της Κρήτης είχαμε συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι συλληφθέντες πιάστηκαν στα… πράσα από τους αστυνομικούς να παίζουν πόκερ παράνομα!

O bookmaker δεν βρέθηκε

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης πραγματοποίησε επιχείρηση σε κατάστημα και συνέλαβε συνολικά εννιά άτομα. Οι αρμόδιοι είχαν πληροφορίες ότι στον σχετικό χώρο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια, και δεν έπεσαν έξω. Αυτό διαπίστωσαν όταν έκαναν το «ντου».

Οι αστυνομικοί λοιπόν, έκαναν την έφοδό τους τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (11/04). Διαπίστωσαν ότι εκεί η καραντίνα είχε «σπάσει» για… χάρη του παράνομου πόκερ! Συνεπώς, προχώρησε σε συλλήψεις εννιά ανθρώπων, πέντε ημεδαπών και τεσσάρων αλλοδαπών. Αρχικά, υπάρχει η κατηγορία για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Υπεύθυνος λειτουργίας ήταν ένας ημεδαπός, που βρισκόταν στο χώρο και συνελήφθη. Ο εν λόγω κύριος επέτρεπε στους υπολοίπους να παίζουν παράνομα πόκερ, ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στο παιχνίδι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.087 μάρκες διαφόρων χρωμάτων οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά,
  • 7 πλήρεις τράπουλες,
  • 8 κύβοι-ζάρια,
  • το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του τυχερού παιγνίου

Επιπλέον, σε βάρος των ημεδαπών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

O bookmaker δεν βρέθηκε