Στημένα παιχνίδια: Εκτός κορτ δύο τενίστριες

Ανανεώθηκε:
τενισ στημενα

Εκτός αγώνων τέθηκαν δύο τενίστριες, οι οποίες είναι ύποπτες για συμμετοχή σε πιθανόν χειραγωγημένους για στοιχηματικούς σκοπούς αγώνες. Ο λόγος για τις Νάστια Κόλαρ και Αλεξάντρα Ρίλεϊ, οι οποίες μέχρι νεωτέρας δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε επίσημα τουρνουά.

Η απόφαση πάρθηκε από την ITIA (International Tennis Integrity Agency) – ο ανεξάρτητος φορέας που ιδρύθηκε από τα Διεθνή Κυβερνητικά Όργανα του τένις για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα – έγινε μετά από αναφορές ότι το ζευγάρι δεν είχε υπακούσει στον κανόνα G.4.a του TACP 2023, ο οποίος αναφέρει:

Όταν θέλεις να παίξεις υπεύθυνα, παίζεις εδώ! Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

“Σε περίπτωση που κάποιο πρόσωπο κριθεί υπεύθυνο για μία ή περισσότερες από τις κατηγορίες εναντίον του και δεν καθοριστεί κύρωση ταυτόχρονα με την απόφαση περί ευθύνης, ο AHO, είτε με δική του βούληση είτε κατόπιν αίτησης του ITIA , πρέπει να επιβάλει Προσωρινή Αναστολή εν αναμονή της τελικής απόφασης”.

Η απόφαση ελήφθη από τον ανεξάρτητο Υπεύθυνο Ακρόασης κατά της Διαφθοράς, Ian Mill KC, ο οποίος διαπίστωσε ότι για τις δύο παίκτριες υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής σε στημένα παιχνίδια. Ως αποτέλεσμα, από τις 14 Μαρτίου αμφότερες δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε επίσημους αγώνες, ενώ τη τελική απόφαση για την υπόθεσή τους αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.Tags: