* Ημιτελικά του Κόπα Άφρικα (διοργανώνεται από την Γκαμπόν). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Βάσει του ιστορικού υπόβαθρου των δύο ομάδων, η Μπουρκίνα Φάσο μπαίνει ως αουτσάιντερ στο σημερινό ημιτελικό. Ο σκοπός της είναι να φτάσει στο μεγάλο τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2013 και φέρεται αποφασισμένη να τα δώσει όλα για τη μεγάλη πρόκριση. Αήττητοι παραμένουν οι τυπικά γηπεδούχοι στην τελική φάση του φετινού Κόπα Άφρικα, μετρώντας δύο ισοπαλίες (αμφότερες με σκορ 1-1) και μία νίκη στη φάση των ομίλων κι επικρατώντας με 2-0 της Τυνησίας στα προημιτελικά. Ο Μπανσέ άνοιξε το σκορ στο 81ο λεπτό κι ο Νακούλμα σφράγισε την πρόκριση στο 84′.

Στον πάγκο της Μπουρκίνα Φάσο κάθεται ο Πορτογάλος Πάουλο Ντουάρτε, ο οποίος τόνισε με νόημα ενόψει της σημερινής μεγάλης “μάχης”: “Προσπαθώ πάντα να χτίσω μία ομάδα, η οποία είναι πολύ δυνατή διανοητικά και έχει τεράστια θέληση να κερδίζει. Οι παίκτες μου βελτιώνουν συνεχώς την απόδοσή τους και ανεβάζουν ταυτόχρονα την αυτοπεποίθησή τους”. Παραμένουν στα πιτς οι πολύ σημαντικοί παίκτες Πιτρόιπα (είχε αναδειχθεί MVP του Κόπα Άφρικα του 2013) και Τζόναθαν Ζόνγκο.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε της Τυνησίας με 2-0 στο σαββατιάτικο προημιτελικό.

Στατιστικό: 4/4 Under 2,5 στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Το Μπουρκίνα Φάσο – Αίγυπτος παίζει στον Stoiximan με 0% γκανιότα
stoiximan logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Οι Αιγύπτιοι, από την πλευρά τους, πορεύονται υπό τις προπονητικές οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έδειξε δείγματα της μεγάλης αξίας του και από το πέρασμά του από τον Άρη. Έχει χτίσει ο Κούπερ ένα συμπαγές σύνολο, με κύριο χαρακτηριστικό την άψογη αμυντική λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι “φαραώ” διατηρούν ανέπαφη εστία στην τελική φάση του φετινού Κόπα Άφρικα, μετρώντας τρεις νίκες (όλες με σκορ 1-0) και μία “λευκή” ισοπαλία μέχρι στιγμής. Το εισιτήριο για τα ημιτελικά σφραγίστηκε με το νικηφόρο 1-0 επί του Μαρόκου την περασμένη Κυριακή, με το γκολ του Καχράμπα στο 87ο λεπτό.

“Πρέπει να προσαρμόζομαι γρήγορα στα όποια προβλήματα, καθώς η επιλογή της ενδεκάδας αποτελεί αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Σίγουρα οι παίκτες μου είναι πολύ κουρασμένοι, όμως προσπαθούμε να κάνουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη αποθεραπεία. Έχουμε, πάντως, τεράστια δίψα για διάκριση”, ήταν τα λόγια του Κούπερ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Σημειώνουμε ότι η Αίγυπτος έχει ήδη κατακτήσει επτά φορές το τρόπαιο (η τελευταία κατάκτηση ήταν το 2010).

Σημαντική η απώλεια του μέσου της Άρσεναλ Ελνένι, που υποφέρει από τραυματισμό. Στο 50-50 δίνεται ο επιθετικός Μοχσέν, παραμένει στα πιτς ο αριστερός μπακ Αμπντούλ Σαφί.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε του Μαρόκου με 1-0 στον κυριακάτικο προημιτελικό.

Στατιστικό: Ανέπαφη η εστία της στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα (παίξτο σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες).