* 18η αγωνιστική
* Under 2.5 τα 4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, No Goal τα 4/6 τελευταία.
* Αήττητη η Άρσεναλ στα 5 τελευταία μεταξύ τους (3-2-0), αλλά έχει κερδίσει μόλις 3/8 εντός έδρας για την Πρέμιερ απέναντι στην Μπράιτον.
* Στο Λιγκ Καπ (29/10): Άρσεναλ – Μπράιτον 2-0
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Αγγλίας σήμερα!
ΑΡΣΕΝΑΛ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Κρίσταλ Πάλας & πρόκριση στα πέναλτι. Με αυτογκόλ (80’) προηγήθηκε η Άρσεναλ, ο Γκέχι (90+5’) ισοφάρισε για την Πάλας.
Με δράμα κατακτήθηκε η πρόκριση των “gunners” στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, πήγε μακριά η βραδιά της Τρίτης, αλλά στο τέλος λύγισαν τους επικίνδυνους συμπολίτες κι έκλεισαν διπλό ραντεβού με την Τσέλσι.
Πολύ ανώτερη η Άρσεναλ στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι (3.81 – 0.92 xGoals) παρότι έγινε εκτεταμένο rotation από τον Αρτέτα. Ξόδεψε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να “καθαρίσει” την πρόκριση από το 90λεπτο, έπεσε πάνω σε έναν “καυτό” τερματοφύλακα.
Από συμπαίκτη του τελικά λύγισε αυτός σε κόρνερ, ωστόσο η Πάλας είχε αντίδραση στις καθυστερήσεις, απάντησε σε δική της στατική φάση.
Η αστοχία των “gunners” και η τρομερή βραδιά του Μπενίτες όμως δεν συνεχίστηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, ευστόχησαν και οι 8 εκτελεστές της Άρσεναλ κι ο Λακρουά έμελλε να ολοκληρώση την εφιαλτική του εμφάνιση, με τη μοναδική αποτυχία, έπειτα από το αυτογκόλ.
Όσον αφορά στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Αρτέτα εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία της λαβωμένης δημιουργικά Έβερτον για να περάσει νικηφόρα (0-1) από το Hill Dickinson Stadium, ξοδεύοντας και πάλι πολλές σημαντικές στιγμές για να μην πάει με σασπένς ως το τελικό σφύριγμα.
Έκανε λοιπόν Χριστούγεννα στην κορυφή της λίγκας για 5η φορά στην ιστορία της, αλλά στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν δεν στέφθηκε εντέλει πρωταθλήτρια.
Στα αγωνιστικά νέα, ο Μαρτινέλι (εξτρέμ) αποχώρησε με ενοχλήσεις από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κι αποτελεί ερωτηματικό για το σημερινό, όπως κι ο Ινκαπιέ (στόπερ) που δεν αγωνίστηκε μετά το πρόβλημα στον ώμο που αποκόμισε το περασμένο Σάββατο.
Πλησιάζει η επιστροφή των Γκάμπριελ (στόπερ), Χάβερτς (φορ), αλλά δύσκολα να συμπεριληφθούν σήμερα, δεδομένα εκτός παραμένουν οι τραυματίες Μοσκέρα (στόπερ), Γουάιτ (δεξί μπακ), Ντόουμαν (εξτρέμ).
Στατιστικά
* Goal/Goal τα 7/10 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Σκόραρε 2+ φορές στα 8/10 τελευταία εντός έδρας.
ΜΠΡΑΪΤΟΝ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Σάντερλαντ.
“Καρέ” αγώνων δίχως νίκη (0-2-2) συμπλήρωσαν οι “γλάροι” πηγαίνοντας στα Χριστούγεννα και σε συνέχεια της περασμένης σεζόν έφτασαν τα 10 ματς δίχως τρίποντο μέσα στο Δεκέμβριο (0-6-4).
Επηρεασμένη η ομάδα του Χούρτζελερ από την απουσία των βασικών της στόπερ στο σαββατιάτικο ματς, παρουσιάστηκε soft, δεν είχε τρόπο να πιέσει, ούτε ασφάλεια στο passing game της, ήταν τυχερή που πήγε με το 0-0 στην ανάπαυλα.
Άλλαξε το σκηνικό μετά το break, όπως συνηθίζει, προσαρμόστηκε ο κόουτς Χούρτζελερ, βοήθησαν και οι αλλαγές (Μιτόμα, Κωστούλας, Μίλνερ) για να πάρει τα ηνία του αγώνα η Μπράιτον (62% κατοχή).
Ήταν όμως χαρακτηριστικά άστοχος ο Αγιάρι (5 σουτ), μεταξύ άλλων, με αποτέλεσμα να μείνει δίχως γκολ για δεύτερο σερί ματς. Προηγήθηκε η ήττα στο Άνφιλντ (2-0), όπου ξόδεψε σωρεία ευκαιριών (1.90 xGoals) με μοιραίο αυτή τη φορά τον Γκόμες. Τρία σερί δίχως σκοράρισμα έκανε τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2024.
Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφουν από τιμωρίες καρτών ο αρχηγός Ντανκ (στόπερ) κι ο εσχάτως βασικός Γκόμες (μέσος), σε καλό δρόμο να επιστρέψουν και οι βασικοί Φαν Χέκε (στόπερ), Γουέλμπεκ (φορ), ο πρώτος έχασε το τελευταίο ματς λόγω ίωσης.
Μικροπρόβλημα αποκόμισε ο Βίφερ (δεξί μπακ) και είναι αμφίβολος, σταθερά εκτός οι Γουέμπστερ (στόπερ), Μαρτς (εξτρέμ), Τζίμας (φορ), λείπει στο AFCON ο βασικός Μπαλεμπά (μέσος).
Στατιστικά
* No Goal τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.
* Under 2.5 τα 5/6 τελευταία εκτός έδρας.