* 2η αγωνιστική

* Τον 7ο όμιλο συμπληρώνουν οι Γιουνγκ Μπόις & Ερυθρός Αστέρας.

* Για τη φάση των “16” της περσινής έκδοσης του θεσμού, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την πρόκριση με νίκη 7-0 εντός έδρας, μετά την ισοπαλία (1-1) στη Λειψία.

* Αναμετρήθηκαν και το 2021 σε φάση ομίλων, με τη Λειψία να κερδίσει 2-1 εντός και την Σίτι 6-3 στο Μάντσεστερ.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΛΕΙΨΙΑ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Οπεντά (20’) άνοιξε το σκορ για τη Λειψία και ο Λουκεμπά (26’) διπλασίασε το προβάδισμά της. Ο Κέιν (57’) με πέναλτι μείωσε για την Μπάγερν και ο Σανέ (70’) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μπορεί να έχασε μεγάλη ευκαιρία να πληγώσει ξανά την Μπάγερν, μετά τον θρίαμβο του Σούπερ Καπ, αλλά η ομάδα του Ρόζε έδειξε και πάλι τα δόντια της απέναντι στην πρωταθλήτρια.

Χτύπησε σε κάθετη μετάβαση με τον ταχύτατο Οπεντά για το προβάδισμα κι ο Βέλγος στράικερ “σέρβιρε” για το 2-0 σε κόρνερ. Είχε τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους η διαχείριση του δευτέρου μέρους ήταν προβληματική. Δεν απείλησε και είδε την Μπάγερν να πλησιάζει την ανατροπή μετά την ισοφάριση (0.73 – 2.36 xGoals).

Στην πρεμιέρα του Champions League ήταν πειστική στη Βέρνη, όπου κέρδισε 1-3 τη Γιουνγκ Μπόις με κορυφαίο τον Σίμονς, παρότι ο Ολλανδός δεν είχε ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Με κεφαλιά του Σιμακάν σε κόρνερ πήρε προβάδισμα, το ανέκτησε με σουτ εκτός περιοχής απο τον Σλάγκερ και σε κόντρα των καθυστερήσεων ο Σέσκο, που είχε περάσει ως αλλαγή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. (0.47 – 2.67 xGoals).

“Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Απέναντι σε ομάδες όπως η Μαν. Σίτι χρειάζεσαι και λίγη τύχη και προφανώς μία κορυφαία εμφάνιση. Μαζί με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε.” δήλωσε ο κόουτς Ρόζε.

Στα αγωνιστικά νέα, πλήγμα ο τραυματισμός του επιδραστικού Χένρικς (δεξί μπακ), θα χάσει το σημερινό παιχνίδι. Λείπουν εδώ και εβδομάδες οι Όρμπαν (στόπερ), Όλμο (μέσος), Μπιτσιαμπού (στόπερ). Αμφίβολοι, αλλά με καλές πιθανότητες να αγωνιστούν οι Καμπλ (μέσος), Βέρνερ (φορ).

ΛΕΙΨΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 8/9 φετινά παιχνίδια της

* Σκόραρε 2+ γκολ στα 7/8 τελευταία εντός έδρας

* Goal/Goal τα 9/10 τελευταία εντός έδρας για το Champions League

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (2-1) από τη Γουλβς. Με αυτογκόλ του Ντίας (13’) προηγήθηκε η Γουλβς, με τον Άλβαρες (58’) ισοφάρισε η Σίτι και ο Χουάνγκ (66’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

No Rodri, no party. Ο Ισπανός “μετρονόμος” των ντρεμπλούχων ήταν τιμωρημένος στα δύο τελευταία παιχνίδια, τα οποία συνδυάστηκαν με ήττες σε St. James’ Park για το Λιγκ Καπ και Molineaux για την Πρέμιερ Λιγκ.

Εξόφθαλμο το κενό του φορμαρισμένου μέσου στη δημιουργία της Σίτι, δεν παρήγαγε τις φάσεις που μας είχε συνηθίσει στις 6 σερί νίκες που είχαν προηγηθεί. Είχε την κατοχή (68%) στην έδρα της Γουλβς, αλλά οι καθαρές ευκαιρίες ήταν λιγοστές (0.87 xGoals). Πληγώθηκε σε ατομική κόντρα του Νέτο για το 1-0, ισοφάρισε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του “καυτού” Άλβαρες. Στην ανισορροπία που υπήρξε, στην απόπειρα ανατροπής έχασε ολόκληρο το ματς, για να δει τους Λονδρέζους να την φτάνουν στον πόντο.

Στην πρεμιέρα του ομίλου, η επικράτηση επί του Ερυθρού Αστέρα επιτεύχθηκε εύκολα παρότι βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου. Επέστρεψε φουριάζα η Σίτι μετά την ανάπαυλα και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο φορ έγραψε ένα επιεικές 3-1, καταγράφοντας 37 τελικές, 16 εντός εστίας και 4.13 xGoals!

Παρότι το Μάιο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στα εκτός έδρας του Champions League μετρά 5 σερί ισοπαλίες και στα 8 τελευταία μόλις μία νίκη (1-6-1), το 0-4 του Σεπτεμβρίου στο “Πιθχουάν”.

“Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι (από το 7-0 του Μαρτιου). Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι, όπως και το 1-1 στη Λειψία και το πόση ένταση είχε ο αντίπαλος. Κάνουν πολύ καλά πράγματα, στο πως επιτίθενται στο χώρο με πολλούς παίκτες.” δήλωσε ο Γκουαρδιόλα.

Ταξίδεψαν στη Γερμανία οι Στόουνς (στόπερ) και Μπερνάρντο Σίλβα (μέσος) που έλειπαν λόγω τραυματισμών εδώ και εβδομάδες. Προπονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε ότι θα αποφασιστεί σήμερα το αν θα αγωνιστούν.

Σταθερά εκτός ο Ντε Μπρούινε (μέσος), με το νέο έτος αναμένεται η επιστροφή του. Επιστρέφει στη δράση ο Ρόδρι, που ήταν τιμωρημένος στα δύο τελευταία εγχώρια.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 5/7 φετινά παιχνίδια εκτός Etihad

* Under 2.5 τα 5 τελευταία εκτός έδρας για το Champions League

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ