*Πρώτη αναμέτρηση για πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του Ολυμπιακού

*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Η Αταλάντα αντιμετώπισε ελληνική ομάδα μόλις μια φορά, τη σεζόν 1987-1988, όταν απέκλεισε τον ΟΦΗ στο Κύπελλο Κυπελλούχων (εκτός έδρας ήττα 0-1, εντός έδρας νίκη 2-0).

*Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 7-5-14 κόντρα σε ιταλικές ομάδες, στο 3-1-9 το εκτός έδρας ρεκόρ του εναντίον τους. Έρχεται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες.

*Δεν έχει χάσει ποτέ εντός έδρας η Αταλάντα σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ ή Κυπέλλου UEFA (6-6-0)!

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τη Γιουβέντους. Ο Μαλινόφσκι άνοιξε το σκορ στο 76’, ισοφάρισε ο Ντανίλο με κεφαλιά στις καθυστερήσεις. Έγινε «ανοιχτό» παιχνίδι, αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες, η Γιουβέντους άξιζε περισσότερο το γκολ. Το βρήκε η Αταλάντα, στο τέλος όμως η Γιουβέντους πήρε αυτό που δικαιούταν.

Δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό έρχονται σε μια περίεργη στιγμή, που δεν πετυχαίνει πολλά απ’ αυτά που θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Την Κυριακή φιλοξένησε τη Γιουβέντους και μπορεί να αισθάνεται πίκρα απ’ την ισοφάριση που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, ωστόσο αντικειμενικά δεν άξιζε να κερδίσει. Ελάχιστες οι πραγματικά καλές στιγμές της, η Γιουβέντους ήταν πιο επικίνδυνη, το 1-0 ήρθε κόντρα στη ροή με εκπληκτικό φάουλ του Μαλινόφσκι. Πολλά τα αμυντικά θέματα για την Αταλάντα.

Ακόμη ένα ματς που δεν κερδίζει, ήταν το πέμπτο διαδοχικό σ’ όλες τις διοργανώσεις, είχαν προηγηθεί οι ήττες από Κάλιαρι (1-2 εντός) και Φιορεντίνα (2-3 εντός) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα. Νωρίτερα πήρε ισοπαλίες με Λάτσιο (0-0 εκτός) και Ίντερ (0-0 εντός). Παρότι φημίζεται για την επιθετικότητα της, σκόραρε μόλις δύο γκολ στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, μοιραία έχει πέσει στην 5η θέση της Serie A με 44 πόντους, στο -2 απ’ την τετράδα και στο -9 απ’ την τριάδα.

«Αύριο θα παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας απέναντι σε μια ομάδα η οποία ηγείται του πρωταθλήματος της. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να κατανοήσουμε το επίπεδο μας, αλλά δεν στοχεύουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα και χάνει σπάνια, έχει τον Μανωλά και τον Σωκράτη, αλλά και άλλους επικίνδυνους παίκτες», είπε ο κόουτς Γκασπερίνι. Υπολογίζεται εκ νέου ο βασικός γκολκίπερ Μούσο, σταθερά εκτός οι Σαπάτα, Μίραντσουκ, Παλομίνο και Ίλισιτς.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Κράτησε το μηδέν στα 3/6 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan).

*Δέχτηκε τουλάχιστον δύο γκολ στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

*Είχε 5/6 Over 3.5 στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 1-0 επί της ΑΕΚ. Το γκολ ο Εμβιλά στο 84’. Ισορροπημένο το ματς, ελάχιστες οι πραγματικά μεγάλες φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά, ενώ η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά της έλλειψε η τελική ενέργεια. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Είναι λες και παίζει στον… αυτόματο, δεν ικανοποιεί με τη εικόνα του, ωστόσο βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, ακόμη και στα παιχνίδια υψηλότερων απαιτήσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για ακόμη μια φορά, η λύση δόθηκε από μια στατική φάση εναντίον της ΑΕΚ, σε ντέρμπι που ο Ολυμπιακός ήταν αργός, προβλέψιμος και χωρίς ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι. Μπορεί να πει κανείς, μάλιστα, όταν αν η ΑΕΚ ήταν πιο αποφασιστική θα είχε κάνει ζημιά στο 15λεπτο του δεύτερου μέρους που οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη συγκέντρωση τους. Ωστόσο, ένα στατικό χτύπημα έφερε το γκολ και τη νίκη για τους πρωταθλητές.

«Ήταν συνεχώς επικίνδυνη η ΑΕΚ, μας απειλούσε συνεχώς. Αντί να το τελειώσουμε το ματς έγινε επικίνδυνο. Υποφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο», παραδέχτηκε ο Μαρτίνς. Ακόμη μια νίκη για την ομάδα του στη Σούπερ Λιγκ, εκεί πορεύεται αήττητη, ανέβηκε στους 56 πόντους και έμεινε στο +9 απ’ τον ΠΑΟΚ, στο +17 απ’ την τρίτη ΑΕΚ. Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ, προκρίθηκε στην επόμενη φάση με τρεις νίκες και 9 βαθμούς, όλα τα «λεφτά» ήταν τα δύο «τρίποντα» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Σε επίπεδο ρόστερ, μπήκαν στην ευρωπαϊκή λίστα οι Μανωλάς, Φαντιγκά και Γκάρι Ροντρίγκες, ο τελευταίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Πάει για σχήμα με τρεις στην άμυνα ο Μαρτίνς, λογικά θα είναι στην ενδεκάδα ο Σισέ, υπάρχει πιθανότητα να επιλεγεί τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούμενη από Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μ. Καμαρά. Ο Α. Καμαρά προορίζεται ως δεύτερος επιθετικός πίσω από Ελ-Αραμπί ή Τικίνιο. Σε περίπτωση που ο Μαρτίνς δεν πάει με τρεις χαφ, τότε λογικά θα βρεθεί στην ενδεκάδα ο Μασούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Τα τελευταία 7/12 ματς πρωταθλήματος είχαν Χ ημίχρονο.

*Έρχεται από 10/14 NG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Είχε 4/6 Over 2.5 στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Αταλάντα – Ολυμπιακός στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ