*2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Την σεζόν 2016/17 αναμετρήθηκαν δύο φορές για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ντόρτμουντ να κάνει το 2Χ2 (3-1 τα γκολ).

*Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα δώσει την 15η αναμέτρηση με αντίπαλο ομάδα από την Γερμανία (1-2-11). Πανηγύρισε τη μοναδική νίκη επί της Σάλκε τον Νοέμβριο 2014.

*Καμία από τις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της Ντόρτμουντ με ομάδα από την Πορτογαλία δεν ολοκληρώθηκε ισόπαλη (οχτώ νίκες, τέσσερις ήττες).

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΑΝΑΛΥΣΗ

Τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αναμετρήσεων της Ντόρτμουντ έβαλε η Γκλάντμπαχ στο “Borussia Park” το Σάββατο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν με αρκετή δόση τύχης και… κόντρας με τον Ζακάρια στο 37′. Λίγο αργότερα το έργο τους έγινε πιο εύκολο όταν ο Νταχούντ δέχτηκε δεύτερη (αυστηρή) κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, αφήνοντας με δέκα ποδοσφαιριστές τους φιλοξενούμενους που είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Ήταν η πρώτη φορά που οι “κιτρινόμαυροι” δεν σκόραραν από τις 26 Σεπτεμβρίου 2020, όταν γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Άουγκσμπουργκ στην “WWK Arena”. Η Ντόρτμουντ έχει 100% ποσοστό νίκης κόντρα σε πορτογαλικές ομάδες. Έχει κάνει το 6Χ6 με διαφορά γκολ 17-2. Ο επιθετικός της, Έρλινγκ Χόλαντ, πετυχαίνει κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 63′ στις εντός έδρας αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντόρτμουντ παραμένει αήττητη στο “Signal Iduna Park” σε εννέα αναμετρήσεις στους ομίλους της διοργάνωσης (6-3-0), κρατώντας ανέπαφη την εστία της σε έξι.

“Ο Χόλαντ πονάει πολύ. Τον εμπιστεύομαι, αλλά θα πρέπει να ζυγίσουμε αν μπορεί να αγωνιστεί ή όχι”, υπογράμμισε ο προπονητής Ρόζε σχετικά με τον 21χρονο Νορβηγό επιθετικό που έχασε την αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ. Οι πιθανότητες για συμμετοχή απόψε δεν είναι με το μέρος του. Το Σάββατο (2/10) η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε εκτός έδρας (1-0) από την Γκλάντμπαχ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ζακάρια στο 37′. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, λόγω αποβολής του Νταχούντ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*GG στα 7/8 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan)

*Over 2,5 στα 8/9 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έπρεπε να φτύσει αίμα για να κάμψει την αντίσταση της υποδεέστερης Εστορίλ στο “José Alvalade” την Παρασκευή. Παράσταση για έναν ρόλο ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να πατάνε γκάζι από το ξεκίνημα αυτής δημιουργώντας συνολικά 25 ευκαιρίες, αναγκάζοντας παράλληλα σε έξι αποκρούσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η… λύτρωση για τα “λιοντάρια” ήρθε στην εκπνοή των καθυστερήσεων με τον Πέδρο Πόρο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα του πέναλτι για το τελικό 1-0. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα προσπαθήσει να αποφύγει την ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία. Επέστρεψε με άδεια χέρια στις 7/8 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της στη διοργάνωση (μία νίκη).

“Πάντα κοιμάμαι ήρεμος, τα θέματα του ποδοσφαίρου δεν με αναγκάζουν να ξαγρυπνήσω. Ίσως μόνο οι κακές εμφανίσεις από ποδοσφαιριστές που δεν τα δίνουν όλα. Η Ντόρτμουντ παραμένει μία σπουδαία ομάδα, με ή χωρίς τον Χόλαντ στην ενδεκάδα. Απλά αν δεν αγωνιστεί θα χάσει λίγη από την επιθετική δυναμική της”, είπε ο προπονητής Ρούμπεν Αμορίμ. Το Σάββατο (2/10) η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ταξιδεύει στην έδρα της Αρούκα.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (1-0) της Μαρίτιμο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πέδρο Πόρο με πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Under 2,5 στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.

*Κράτησε το μηδέν στα δύο τελευταία παιχνίδια της.

Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ