*Προκριματικά του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης.

*Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Συμμετέχουν σε αυτά 55 ομάδες, η δυναμικότητα των οποίων ορίστηκε μέσω του Nations League 2018/19, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δέκα ομίλους, πέντε των πέντε ομάδων και πέντε των έξι.

*Για πρώτη φορά από το 1976 καμία ομάδα δε θα προκριθεί αυτόματα στα τελικά της διοργάνωσης ως οικοδέσποινα.

Ελλάδα– Λιχτενστάιν στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*4/4 νίκες κόντρα στο Λιχτενστάιν μετράει η Ελλάδα χωρίς να δεχτεί γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το κατάφερε κι αυτό η Ελλάδα. Έμεινε εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στο φινάλε του πρώτου γύρου, πλέον είναι βαθμολογικά αδιάφορη στα τελευταία πέντε ματς του ομίλου, δηλαδή σ’ όλο τον δεύτερο γύρο! Ο Φαν Σιπ κλήθηκε να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα πιεστική κατάσταση στο ντεμπούτο του, το ματς με τη Φινλανδία ήταν «τελικός», η αλήθεια είναι ότι δεν το διαχειρίστηκε όπως θα έπρεπε. Ακατανόητη η χρησιμοποίηση των ντεφορμέ Τοροσίδη, Κουρμπέλη και Κολοβού, αψυχολόγητη η εμπιστοσύνη στον 20χρονο Βρουσάι, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει ευκαιρία σε άλλο ματς, κόντρα στη Φινλανδία το βάρος έπρεπε να πάει στους πιο έμπειρους.

Υποφερτή η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, αμυντικά στεκόταν καλά, επιθετικά είχε τα γνωστά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το ανόητο πέναλτι του Κουρμπέλη στη γωνία της περιοχής, με τον αντίπαλο του να έχει πλάτη στο τέρμα! Από εκεί και έπειτα, οι Φινλανδοί «έσβησαν» το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου απ’ την ανήμπορη στο επιθετικό κομμάτι Ελλάδα. «Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα αλλά είδα μία ομάδα που πάλεψε», είπε ο Φαν Σιπ, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης, αφού πλέον βρίσκεται στο -8 απ’ τη δεύτερη Φινλανδία, διαφορά που δεν καλύπτεται ακόμη κι αν κάνει 5/5 νίκες μέχρι το φινάλε. Το βλέμμα πλέον στρέφεται στο μέλλον, ο Τοροσίδης μίλησε για το Μουντιάλ 2022, ενώ ο Φαν Σιπ χθες εξήγησε: «Γνωρίζω την κατάσταση στην Εθνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό και πρέπει να γίνουμε ξανά ομάδα. Πρέπει ο αγώνας με την Εθνική να είναι προτεραιότητα για όλους. Πρέπει οι παίκτες να αφήσουν στην άκρη το “εγώ” και βέβαια να δουλέψουν σκληρά για να έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν ήρθα εδώ για να περάσω καλά. Θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη όλα τα άλλα και να είναι περήφανοι όταν έρχονται στην Εθνική, να είναι για αυτούς προτεραιότητα. Περιμένουμε αλλαγές απ’ τον Ολλανδό προπονητή.

Εθνική Ελλάδας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Μπάρκας (ΑΕΚ), Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Βλαχοδήμος (Μπενφίκα) –  Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Σιόβας (Λεγανές), Κώτσιρας (Αστέρας Τρίπολης), Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ), Μανωλάς (Νάπολι), Μπακάκης (ΑΕΚ), Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Τσιμίκας (Ολυμπιακός) – Μέσοι: Πέλκας (ΠΑΟΚ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Σιώπης (Αλάνιασπορ), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μασούρας (Ολυμπιακός), Κολοβός (Παναθηναϊκός), Σάμαρης (Μπενφίκα), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Φετφατζίδης (Άρης), Λημνιός (ΠΑΟΚ) – Επιθετικοί: Κουλούρης (Τουλούζ), Παυλίδης (Βίλεμ), Βρουσάι (Βίλεμ).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 1-0 κόντρα στη Φινλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ Στατιστικά

*Η Ελλάδα έρχεται από 12/16 Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στον Stoiximan).

*Έρχεται από 13/18 NG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Δείτε τα προγνωστικά Euro 2020 (Κλικ Εδώ)

*Η Ελλάδα δε σκόραρε παραπάνω από ένα γκολ στα τελευταία 6/7 εντός έδρας ματς, φιλικά ή επίσημα.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ ΑΝΑΛΥΣΗ

Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε για περίπου 80 λεπτά την Πέμπτη στη Ζένιτσα το Λιχτενστάιν, στο φινάλε όμως κατέρρευσε. Όσο έμενε το 1-0 έπαιρνε ψυχολογία και μετέφερε άγχος στους Βόσνιους, οι οποίοι άκουγαν γκρίνια απ’ την κερκίδα. Το Λιχτενστάιν δεν απειλούσε και έβλεπε τον αντίπαλο να κυριαρχεί, ωστόσο το 1-0 ήταν απόλυτα τιμητικό. Στα τελευταία δέκα λεπτά χάλασε η εικόνα της ομάδας του Κόλβιντσον, μετά το 2-0 στο 80’ χάθηκαν συγκέντρωση και συνοχή, από εκεί και έπειτα κάθε επίθεση των Βόσνιων γινόταν γκολ, το τελικό 5-0 ναι μεν δημιουργήθηκε στο φινάλε, ωστόσο δεν μπορεί να κριθεί άδικο με βάση τις ευκαιρίες του αντιπάλου.

Ακόμη μια ήττα για το Λιχτενστάιν, το οποίο όχι μόνο δεν έχει πάρει πόντο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καν σκοράρει στον όμιλο! Γνώρισε τις ήττες από τις Ελλάδα (0-2) και Ιταλία (6-0), ακολούθησαν ακόμη δύο ήττες, αυτή τη φορά από Αρμενία (3-0 εκτός έδρας) και Φινλανδία (0-2 εντός).  Έρχεται από εννέα σερί ήττες σε προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να σκοράρει. Θα πρέπει να γυρίσουμε στο Νοέμβριο του 2014 για να βρούμε την τελευταία φορά που πανηγύρισε τη νίκη σε αυτά κόντρα στη Μολδαβία (1-0 εκτός έδρας).

«Η Ελλάδα είναι μία ομάδα με εμπειρία. Εστιάζω στην άμυνα που υπάρχουν παίκτες που παίζουν στο πιο ψηλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως και παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε λίγο χώρο και αυτό αποτελεί οδηγό και για τη δική μου ομάδα. Σίγουρα είμαι αισιόδοξος άνθρωπος αλλά τα προηγούμενα ματς δεν λένε απολύτως τίποτα για το αυριανό», είπε ο κόουτς Κόλβιντσον. Χάνει δεύτερο σερί ματς ο αρχηγός Πολβερίνο, λογικά θα είναι έτοιμοι οι Φρικ και Βίζερ.

Εθνική Λιχτενστάιν ρόστερ

Τερματοφύλακες: Μπούχελ (Βαντούζ), Λορένσο Λο Ρούσο (Λινθ), Κλαούντιο Μάγιερ (Έσεν/Μάουρεν) – Αμυντικοί: Κάουφμαν (Μπαλζέρ), Ρεχστάινερ (Μπαλζέρ), Βόλφινγκερ (Έσεν/Μάουρεν), Γκέπελ (Βαντούζ), Μπρέντλε (Πούλατς), Μαλίν (Ντόρνμπιρν), Έμπερλε (Κονολφίνγκεν), Χόφερ (Μούνσινγκεν), Γιλντίζ (Μπαλζέρ), Μάρξερ (Ρούγκελ) – Μέσοι: Μάρτιν Μπίχελ (Ζυρίχη Β), Πολβερίνο (Μπαλζέρ), Βίζερ (Βαντούζ), Γκούμπσερ (Έσεν/Μάουρεν), Κούνε (Έσεν/Μάουρεν), Σέλε (Βαντούζ), Μέιερ (Έσεν/Μάουρεν), Όσπελτ (Έσεν/Μάουρεν) – Επιθετικοί: Χάσλερ (Σικάγο), Σαλάνοβιτς (Τουν), Φρικ (Ράπερσβιλ).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 5-0 κόντρα στη Βοσνία.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ Στατιστικά

*Από δύο γκολ και πάνω δέχθηκε το Λιχτενστάιν στα εννέα τελευταία παιχνίδια του.

*Έρχεται από 6/7 NG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.