*Προκριματικά του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης.

*Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Συμμετέχουν σε αυτά 55 ομάδες, η δυναμικότητα των οποίων ορίστηκε μέσω του Nations League 2018/19, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δέκα ομίλους, πέντε των πέντε ομάδων και πέντε των έξι.

*Για πρώτη φορά από το 1976 καμία ομάδα δε θα προκριθεί αυτόματα στα τελικά της διοργάνωσης ως οικοδέσποινα.

Σερβία – Πορτογαλία στην Betshop | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*5/5 μεταξύ τους G/G και 2-3 Goal μετρούν οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης! Αήττητη σ’ αυτή τη σειρά αγώνων η Πορτογαλία (2-3-0).

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Euro 2020

ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Με νέο πρόσωπο σήμερα η Σερβία, η οποία θα έχει νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου. Η θέση έμεινε κενή για 15 ημέρες, καθώς στις 13 Ιουνίου απομακρύνθηκε από το πόστο ο Μλάντεν Κρστάιτς και δύο εβδομάδες αργότερα ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Ο 66χρονος αναλαμβάνει για πρώτη φορά τη θέση του προπονητή στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, από το 2016 μέχρι και τις 8 Ιουνίου ήταν στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Μαυροβουνίου, απ’ όπου όμως απομακρύνθηκε εξαιτίας της άρνησής του να καθίσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με το Κόσοβο (η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου).

Έρχεται να… συμμαζέψει όσο μπορεί την κατάσταση, σε μια Σερβία που ξεκίνησε τα προκριματικά με την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Πορτογαλία, συνέχισε με τον παντελώς απροσδόκητο εκτός έδρας διασυρμό απ’ την Ουκρανία (5-0), ήττα που ουσιαστικά οδήγησε τον Κρστάιτς στην έξοδο, μερικές ημέρες αργότερα επικράτησε άνετα 4-1 της αδύναμης Λιθουανίας. Η πρώτη θέση μάλλον έχει κάνει «φτερά», το θέμα πλέον είναι η διεκδίκηση της δεύτερης. Διαθέτει τρομερή ποιότητα σ’ όλες τις γραμμές, ξεχωρίζουν οι εξαιρετικοί Τάντιτς, Κόστιτς, Μίτροβιτς και Γιόβιτς.

Εθνική Σερβίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ραΐκοβιτς (Ρεμς), Ντιμίτροβιτς (Έιμπαρ), Ραντούνοβιτς (Βερόνα) – Αμυντικοί: Κολάροφ (Ρόμα), Ρουκάβινα (Αστάνα), Νάστασιτς (Σάλκε), Μαξίμοβιτς (Νάπολι), Στ. Μίτροβιτς (Στρασμπούργκ), Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Σπάγιτς (Κράσνονταρ), Μλαντένοβιτς (Λέχια Γκντανσκ), Γκόμπελιτς (Ερυθρός Αστέρας) – Μέσοι: Τάντιτς (Άγιαξ), Μάτιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λιάγιτς (Μπεσίκτας), Κόστιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μιλιβόγεβιτς (Κρίσταλ Πάλας), Γκατσίνοβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο), Ράντονιτς (Μαρσέιγ), Λάζοβιτς (Βερόνα), Λούκιτς (Τορίνο), Κατάι (Σικάγο) – Επιθετικοί: Α. Μίτροβιτς (Φούλαμ), Γιόβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 4-1 επί της Λιθουανίας.

ΣΕΡΒΙΑ Στατιστικά

*Έρχεται από πέντε σερί G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Betshop).

*Μετά το Μουντιάλ μετράει 5/9 Under 2.5.

*Το G/G & Over 2.5 επιβεβαιώθηκε στα τέσσερα πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της.

Banner

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Μετά το Euro 2016, η Πορτογαλία κατέκτησε ακόμη μια διοργάνωση, το πρώτο Nations League! Έργο Κριστιάνο Ρονάλντο η πρόκριση στον τελικό, σκόραρε χατ-τρικ κόντρα στην Ελβετία στον ημιτελικό, οι εκτελέσεις του στα τελευταία λεπτά (88’ και 90’) ήταν αντάξιες του ονόματος του. Στον τελικό, οι Πορτογάλοι αντιμετώπισαν την Ολλανδία, απενεργοποίησαν τα επιθετικά ατού της και επικράτησαν χάρη στο γκολ του Γκεδές στο 60’. Ξέχωρα απ’ την κατάκτηση του τροπαίου, οι Ίβηρες κέρδισαν και 10.5 εκ. ευρώ! Ήταν ο τελικός μεγάλης διοργάνωσης για την Πορτογαλία μετά το 2004 και το 2016.

Σε ό,τι αφορά τα προκριματικά, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο. Έκανε πρεμιέρα με το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Ουκρανία τον Μάρτιο και συνέχισε μερικές ημέρες αργότερα με το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Σερβία, σε ματς όπου είχε τις ευκαιρίες να κερδίσει. Μετρούν δύο πόντους και είναι τέταρτοι στην κατάταξη του γκρουπ, στο -2 απ’ το δεύτερο Λουξεμβούργο και στο -8 απ’ την πρώτη Ουκρανία. «Δεν είναι τελικός το ματς, αλλά σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Πρέπει να κερδίσουμε», είπε ο κόουτς Φερνάντο Σάντος. Εκτός ο τραυματίας Πέπε, νέα πρόσωπα οι Καρίσο (αμυντικός), Φέρο (αμυντικός) και Ποντένσε (εξτρέμ).

Εθνική Πορτογαλίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς), Μπέτο (Γκεζτεπέ), Ζοσέ Σα (Ολυμπιακός) – Αμυντικοί: Ζοσέ Φόντε (Λιλ), Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Ντίας (Μπενφίκα), Σεμέδο (Μπαρτσελόνα), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Καρίσο (Σεβίλλη), Φέρο (Μπενφίκα) – Μέσοι: Ζοάο Μουτίνιο (Γουλβς), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις), Μπερνάντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο), Ρενάτο Σάντσες (Λιλ), Πίτσι (Μπενφίκα), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς) – Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Γκεδές (Βαλένθια), Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα), Ζοάο Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντιόγκο Ζότα (Γουλβς), Ποντένσε (Ολυμπιακός).

Προηγούμενο ματς: Νίκη 1-0 στον τελικό του Nations League κόντρα στην Ολλανδία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Στατιστικά

*Έρχεται από 7/10 Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Δέχτηκε μόλις τρία γκολ στα τελευταία έξι ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (2-4-0).

*Αήττητη η Πορτογαλία στα τελευταία 10 ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (5-5-0).