*2η αγωνιστική

*Ο δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

*Αυτό είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Χόφενχαϊμ στην διοργάνωση.

*Η Μάντσεστερ Σίτι μετρά 4 σερί ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 φέτος και 3 από πέρυσι.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, στην παρθενική της συμμετοχή φέτος στη διοργάνωση, με εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Σαχτάρ στην Ουκρανία. Ήταν αυτή που προηγήθηκε μάλιστα δύο φορές με Γκρίλιτς και Νορντβάιτ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δέχθηκε την ισοφάριση από τον Μάρλος δέκα λεπτά πριν από το φινάλε.

Στο πρωτάθλημα  το ξεκίνημα της είναι μέτριο, αφού μετά από 6 αγωνιστικές μετρά 7 βαθμούς με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, το περασμένο Σάββατο, ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Λειψία εντός έδρας, από την μελλοντική ομάδα του προπονητή της Γιούλιαν Νάιγκελσμαν. Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς γκολ, σε διάστημα 20 λεπτών στο δεύτερο μέρος στο 53΄ και στο  73΄, ο Πόουλσεν σκόραρε δυο φορές, για λογαριασμό της Λειψίας, με τη Χόφενχαϊμ απλώς να μειώνει με τον Κράμαριτς στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο νεαρός τεχνικός στα 31 του χρόνια πλέον μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι τόνισε: «Θα παίξω ενάντια στον Πεπ Γκουαρντιόλα για πρώτη φορά και, από την επαγγελματική του καριέρα, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. Ανυπομονώ στα αλήθεια για το πρώτο ματς εντός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τώρα, αισθανόμουν κανονικά επικεντρώνοντας την προσοχή μου στην προπόνηση, αλλά πλέον ομολογώ πως υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός. Η Μάντσεστερ Σίτι περιμένει να κερδίσει το παιχνίδι και εγώ αναμένω από αυτούς να επικεντρωθούν στα δυνατά τους σημεία, αλλά έχουμε ένα πολύ γενναίο σχέδιο. Δεν θα υπάρξει μάχη τακτικής. Η βασική μας δύναμη είναι το στυλ παιχνιδιού μας και όλοι όσοι μας αντιμετωπίζουν στο γήπεδο χάνουν από την κατοχή μας. Κοιτάμε μπροστά με ανυπομονησία και κουράγιο».  Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τα προβλήματα επικεντρώνονται στην άμυνα αφού τέθηκαν εκτός οι Νορντβάιτ και Φογκτ, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μπίτσακσιτς.

Στατιστικό: Μετρά 6/6 G/G στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα με σκορ 2-1 από τη Λειψία, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Το Χόφενχαϊμ – Μάντσεστερ Σίτι παίζει στην Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μπορεί να ξεκινά και φέτος ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο στην πρεμιέρα της στον όμιλο, υπέστη ήττα σοκ από τη Λυών με σκορ 2-1 στο Μάντσεστερ. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και κενά στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, χάρη σε τέρματα των Κορνέ και Φεκίρ. Η Σίτι μείωσε στην επανάληψη με τον Μπερνάρντο Σίλβα, πίεσε για την ισοφάριση σπαταλώντας ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με 6 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 7 αγωνιστικές και συγκατοικεί με την Λίβερπουλ στην κορυφή. Άλλωστε ακολουθεί για αυτήν το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην ομάδα του Κλοπ την ερχόμενη Κυριακή. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, επικράτησε εντός έδρας και με σκορ 2-0 της Μπράιτον. Στο 29΄ ο Σανέ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Στέρλινγκ από κοντά άνοιξε το σκορ για τη Σίτι. Στο 44΄ ο Ράιαν απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φερναντίνιο και στο 57΄ όπως και στο 59΄ ο Σανέ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Τελικά στο 65΄, ο Αγουέρο άλλαξε με τον Στέρλινγκ και από κοντά με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρα από το αποψινό παιχνίδι, διέψευσε και τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες για ενδιαφέρον της Σίτι στο πρόσωπο του Εμπαπέ της Παρί. Όσο για την αναμέτρηση, τόνισε: «Τις προηγούμενες δύο σεζόν περάσαμε σχετικά άνετα τον όμιλο, ίσως τώρα πρέπει να ζήσουμε μία διαφορετική κατάσταση. Ίσως πρέπει να υποφέρεις στους ομίλους για να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Έχουμε πέντε τελικούς για να προκριθούμε, δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουμε πολλά παιχνίδια και ήδη έχουμε χάσει ένα. Πέντε τελικοί και αυτός είναι ο πρώτος. Τα τελευταία κανένας άλλος δεν κατακτά το τρόπαιο εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εμείς τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουμε κάνει βήματα μπροστά». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μπήκε στις προπονήσεις ο Ντε Μπρόινε και υπολογίζεται για το ντέρμπι με την Λίβερπουλ, αλλά όχι για την αποψινή μάχη. Εκτός τέθηκε ο Ντελφ, ενώ ο Αγουέρο νιώθει ενοχλήσεις και ίσως δώσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, στον Ζεσούς.

Στατιστικό: Μετρά 5/6 over στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 2-0 επί της Μπράιτον, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Γιώργος Μάντζιος