*Δεύτερο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μια εκ των Τσικούρα – Μάριμπορ.

*Στο πρώτο ματς (Όσιγιεκ – Ρέιντζερς 0-1): Το γκολ του Μορέλος στο 18’ αποδείχτηκε αρκετό για τη Ρέιντζερς την περασμένη εβδομάδα στην Κροατία. Δεν ήταν τόσο καλύτερη απ’ την αντίπαλο, ευτύχησε όμως να σκοράρει σε μια απ’ τις λίγες φάσεις που δημιούργησε, προστάτευε το σκορ και έφυγε με τη νίκη.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Σκωτία, 265)

Δεν έκανε κάποια φοβερή εμφάνιση η Ρέιντζερς την περασμένη εβδομάδα, όμως πήρε αυτό που ήθελε και σήμερα οφείλει να το προστατεύσει. Ήταν φανερό ότι την ενδιέφερε περισσότερο η ουσία και όχι να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, απ’ τη στιγμή που σκόραρε το γκολ στο 18’ δεν είχε λόγο να πάρει ρίσκα. Όσο και να προσπαθούσε η Όσιγιεκ, μεγάλη φάση δεν έβγαλε μπροστά στα καρέ των «τζερς», το τελικό 0-1 ήρθε δίκαια για την ομάδα της Γλασκώβης, η οποία σήμερα ασφαλώς είναι το φαβορί τόσο για τη νίκη, όσο και για την πρόκριση.

Προέκυψαν ορισμένες υποτιμητικές δηλώσεις από πλευράς Όσιγιεκ προς τη Ρέιντζερς και τον Τζέραρντ συγκεκριμένα, με τον άλλοτε αστέρα της Λίβερπουλ να απαντά: «Ο αντίπαλος έχει αυτοπεποίθηση. Δε νομίζω ότι είχαν να πουν πολλά θετικά πράγματα για εμάς. Όμως, δε χρειαζόμαστε τέτοιου είδους καταστάσεις για να βρούμε κίνητρο. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου και με σεβασμό στον αντίπαλο να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε τι θέλει το Ibrox. Κατοχή και ξανά κατοχή και πίεση». Έκανε ντεμπούτο ο Κουλιμπαλί στην Κροατία, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης ο Σαντίγκ, σήμερα δεν υπολογίζεται.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 1-0 κόντρα στην Όσιγιεκ.

Στατιστικό: Από τέσσερα σερί NG έρχεται η Ρέιντζερς σε φιλικό και επίσημο επίπεδο (δες το στον Stoiximan).

Το Ρέιντζερς – Όσιγιεκ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΟΣΙΓΙΕΚ (Κροατία, 193)

Το πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε, αλλά όσο κι αν ήθελε, δεν είχε τον τρόπο να βρει το δρόμο προς την περιοχή των Σκωτσέζων. Βραχυκυκλώθηκε απ’ την αμυντική συνοχή της Ρέιντζερς, αγχώθηκε μετά το 0-1 και κάπως έτσι ήρθε αυτή η εντός έδρας ήττα που βάζει την Όσιγιεκ σε μεγάλους μπελάδες αναφορικά με την πρόκριση. Η αποστολή της ήταν εκ προοιμίου ιδιαίτερα δύσκολη, πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα για την ομάδα της Κροατίας,  η οποία καλείται να συντελέσει υπέρβαση αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Πέρυσι κέρδισε εκτός έδρας την Αϊντχόφεν, φέτος  άπαντες θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ξανά.

«Ήμασταν πιο δυνατοί, καλύτεροι, περισσότερο ικανοί στο τεχνικό κομμάτι και πιο οργανωμένοι», είπε ο μέσος Μουντράζιγια, ο οποίος αποκάλεσε τον Τζέραρντ «μικρό άνθρωπο». Πάντως, σε επίπεδο αυτοπεποίθησης, η Όσιγιεκ είναι κάτι παραπάνω από καλά, αφού την Κυριακή διέλυσε εντός έδρας 4-1 τη Χάιντουκ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Πέρυσι στην Ευρώπη έφτασε μια ανάσα από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας διαδοχικά Σάντα Κολόμα, Λουκέρνη και Αϊντχόφεν, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αούστρια Βιέννης στα πλέι οφ. Δύσκολα θα παίξουν οι μέσοι Γκρέζντα και Μπόμπαν.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 4-1 κόντρα στη Χάιντουκ.

Στατιστικό: Από 3/4 G/G έρχεται η Όσιγιεκ.