*Αναμέτρηση στο πλαίσιο του International Champions Cup.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Απόλυτα λογικές είναι οι δύο ήττες με τις οποίες ξεκίνησε στο τουρνουά η Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά το 3-1 κόντρα στην Μπάγερν, ακολούθησε το 5-1 απ’ την Άρσεναλ, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 13’ το 1-0 των Άγγλων, ισοφάρισε ο Ενκουκού στο 60’ με πέναλτι, από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε… πάρτι της ομάδας του Έμερι, πρώην τεχνικού της Παρί. Παντελώς εναλλακτικό το αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Τόμας Τούχελ, ο οποίος δεν έχει στη διάθεση του τον βασικό κορμό της ομάδας, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να επιλέξει από μια δεξαμενή σχεδόν αποκλειστικά νεαρών παικτών. Μόνο οι Μπουφόν, Ντιαρά, Ραμπιό και Λο Σέλσο είναι θεωρητικά μέλη του βασικού κορμού.

Παίκτες όπως οι Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Καβάνι, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ, Βεράτι και Ντι Μαρία δεν ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη, σε αντίθεση με τον Μπουφόν που αγωνίζεται κανονικά. Ίσως να μην αγωνιστεί ούτε ο Ντράξλερ σήμερα. Το νέο γαλλικό πρωτάθλημα ξεκινά στις 12 Αυγούστου με την Παρί να υποδέχεται την Καέν, ωστόσο στις 4 Αυγούστου παίζει με τη Μονακό στον τελικό του Σούπερ Καπ της χώρας.  Σήμερα ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο International Champions Cup.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 5-1 κόντρα στην Άρσεναλ.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως έδρας, φιλικά κι επίσημα (δες το στην Betshop).

Το Παρί – Ατλέτικο Μαδρίτης παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σε πλήρη αντίθεση με την Παρί, η Ατλέτικο αντιμετώπισε την Άρσεναλ την περασμένη Πέμπτη και είχε σαφώς καλύτερη εικόνα. Παρά το γεγονός ότι και για τους ροχιμπλάνκος απουσιάζουν τα περισσότερα μεγάλα ονόματα του ρόστερ, ο Τσόλο Σιμεόνε παρέταξε για ακόμη μια φορά μια ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο χορτάρι, ήταν ανταγωνιστική και πήρε νίκη γοήτρου στα πέναλτι κόντρα στους Λονδρέζους. Πρωταγωνιστής ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Αδάν, που βάζει ανταγωνισμό στον Όμπλακ.

Συνεχίζει στον πάγκο ο Ντιέγκο Σιμεόνε (από τον Δεκέμβριο του 2011), ανανέωσε και ο Γκριεζμάν και γενικότερα στις τάξεις της Ατλέτικο υπάρχει η πεποίθηση για κάτι θετικό τη νέα σεζόν. Σε μεταγραφικό επίπεδο, δαπάνησε κάτι λιγότερο από 100 εκατ. ευρώ για να κάνει δικούς της τους Λεμάρ (Μέσος, Μονακό), Ρόδρι (Μέσος, Βιγιαρεάλ) και Τζόνι Κάστρο (Αμυντικός, Θέλτα), πήρε και τον Ζέλσον Μάρτινς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα οι αποχωρήσεις, μεγαλύτερη απώλεια ο Γκάμπι (Μέσος), που συνεχίζει στην Αλ Σαντ, αναχώρησε για άλλες πολιτείες ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Τόσου.

Πολλές και σημαντικές οι απουσίες που αντιμετωπίζει ο Σιμεόνε στο πρώτο φιλικό επί ασιατικού εδάφους. Σε ειδική άδεια μετά τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκονται οι αμυντικοί Βρσάλικο, Φιλίπες Λουίς, Ερνάντες, Γοδίν και Χιμένες, οι μέσοι Λεμάρ, Κόκε και Σαούλ και οι επιθετικοί Ντιέγκο Κόστα και Γκριεζμάν. Εκτός έμεινε και ο νεοφερμένος χαφ Ζέλσον Μάρτινς.

Προηγούμενο ματς: Νίκη στα πέναλτι επί της Άρσεναλ. Στο 1-1 το ματς.

Στατιστικό: Over 2.5 τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αριστοτέλης Σαββίδης