*2ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη εβδομάδα.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή απ’ το Μόλντε – Λάτσι.

*Δεν έχει παίξει ποτέ με ομάδα της Σκωτίας ο Αστέρας Τρίπολης. Στον αντίποδα, η Χιμπέρνιαν έχει κοντραριστεί με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 2001-2002, όταν αποκλείστηκε με εντός έδρας νίκη 3-2 και εκτός έδρας ήττα 2-0.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (Σκωτία, 267)

Όπως αναμενόταν, η Χιμπέρνιαν δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Ρούναβικ απ’ τα Νησιά Φερόε στον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Το 6-1 του πρώτου αγώνα τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία της ρεβάνς της περασμένης εβδομάδας, όπου οι «χιμπς» παρατάχθηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα. Σκόραραν για ακόμη μια φορά έξι γκολ, ωστόσο δέχτηκαν τέσσερα και αυτό προβλημάτισε λιγάκι τον κόουτς Νιλ Λένον. «Ήμασταν επιπόλαιοι, αλλά δείξαμε αντίδραση και δεν θα είμαι τόσο επικριτικός με τους παίκτες. Θα είμαστε καλύτεροι και έτοιμοι για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Μας έκανε καλό που έχουμε ματς», είπε ο κόουτς των Σκωτσέζων.

Τέσσερα γκολ σημείωσε ο μέσος Μάλαν, τρία ο επιθετικός Καμπέρι, χρησιμοποιήθηκε στη ρεβάνς με τη Ρούναβικ ο μέσος ΜακΓκίν, για τον οποίο λέγονται και γράφονται πολλά. Πιο συγκεκριμένα, τα ΜΜΕ απ’ τη Σκωτία ανέφεραν ότι η Χιμπέρνιαν έχει απορρίψει τρεις προτάσεις απ’ τη Σέλτικ για την παραχώρηση του 23χρονου μέσου, η τελευταία εκ των οποίων ύψους 2.2 εκ. ευρώ. «Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμένα. Εγώ τον υπολογίζω, είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα αλλάζουν», είπε ο κόουτς Λένον, που μοιάζει έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Οδήγησε την ομάδα του σε μια αρκετά καλή σεζόν πέρυσι, τερματίζοντας στην 4ην θέση, πίσω από Ρέιντζερς, Αμπερντίν και Σέλτικ. Η Χιμπέρνιαν επανέρχεται μετά από απουσία ενός χρόνου στην Ευρώπη, τη σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αποκλείστηκε από την Μπρόντμπι στη διαδικασία των πέναλτι. Τρεις βασικούς παίκτες πήρε στο μεταγραφικό παζάρι, είναι οι Καμπέρι (επιθετικός, από Γκρασχόπερς), Μπόγκνταν (τερματοφύλακας, δανεικός από Λίβερπουλ) και Μάλαν (μέσος, από Μπέρνλι). «Θα είμαστε το αουτσάιντερ κόντρα στον Αστέρα, όμως διατηρούμε τον ίδιο πυρήνα με την ομάδα που είχε αντιμετωπίσει την Μπρόντμπι και ελπίζω πως θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως πλεονέκτημα», είπε ο αρχηγός Στίβενσον. Το νέο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Σκωτίας ξεκινά στις 4 Αυγούστου.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 6-4 για τη Χιμπέρνιαν κόντρα στη Ρούναβικ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: Από 3/4 Over 3.5 έρχεται η Χιμπέρνιαν ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Betshop).

Το Χιμπέρνιαν – Αστέρας Τρίπολης παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

*Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει νίκη σε συνολικά 12 εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη (0-5-7), δέχτηκε γκολ στα 10/12 ματς, σκόραρε στα 7/12 παιχνίδια, ποτέ παραπάνω από 1 γκολ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελλάδα, 138)

Επιστροφή στην Ευρώπη έπειτα από τρία χρόνια για τον Αστέρα Τρίπολης, που έκανε φοβερή ρελάνς στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και κατέκτησε το τελευταίο εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ξεκίνησε τη χρονιά με τραγικές εμφανίσεις και αρνητικά αποτελέσματα, που έφεραν συζητήσεις ακόμη και περί… υποβιβασμού, η έλευση του Σάββα Παντελίδη τον Σεπτέμβριο άλλαξε τα δεδομένα. Το έργο του Έλληνα κόουτς φάνηκε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, οι Αρκάδες τελείωσαν με 5 νίκες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές και τερμάτισαν στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

Στον αριθμό 10 έχουν φτάσει οι προσθήκες, από ελληνικής αγορά αποκτήθηκαν οι Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας), Βλάχος (δεξιός μπακ) και Τασουλής (αριστερός μπακ), επέστρεψε ο μέσος Ρόλε, νέα πρόσωπα επίσης οι Σάλας (επιτελικός χαφ), Φερνάντεθ (εξτρέμ), Μαρτίνεθ (αριστερός μπακ), Ματρικάρντι (στόπερ), Βαλιέντε (μέσος) και Μπελόκ (μέσος). Αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι Ισνάλδο, Σελίν, Τόνσο και Γιαννούλης. Απ’ τις 5 Ιουλίου ήταν στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Αστέρας, εκεί έκανε 3/3 νίκες στα φιλικά με Μπιτόβια Μπίτοφ (2-1), Λέγκια Γκντανσκ (1-0) και Χαποέλ Ρανανά (2-1), έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το «βάθος» το πάγκου.

Ο Παντελίδης διαθέτει περισσότερες επιλογές στον άξονα της μεσαίας γραμμής πίσω από Ιγκλέσιας και Μουνάφο, προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση απ’ τη μέση και μπροστά, πολύ μεγάλη η απώλεια του Τόνσο, θα προσπαθήσει να γεμίσει τα παπούτσια του ο Ρόλε. «Είναι μια χρονιά πρόκληση έχοντας σε πρώτη φάση τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ευελπιστούμε ότι θα ετοιμαστούμε όπως πρέπει και να συνεχίσουμε από το καλό τελείωμα της περσινής σεζόν», είπε ο Παντελίδης. Βάσει ρεπορτάζ, ο Έλληνας κόουτς θα παρατάξει αρχικό σχήμα που θα είναι ίδιο κατά τα 10/11 σε σχέση με πέρυσι, μόνο ο Ρόλε αναμένεται βασικός εκ των νεοαποκτηθέντων.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση 2-1 κόντρα στη Χαποέλ Ρανανά.

Στατιστικό: 2/3 Over 2.5 + G/G είχε στα φιλικά ο Αστέρας.

Αριστοτέλης Σαββίδης