*Επαναληπτικά παιχνίδια για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ, ακολουθεί παράταση και εάν χρειαστεί πέναλτι.

*Όποια ομάδα προκριθεί στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σπάρτακ Τρνάβα ή Ζρίνσκι.

*Στο πρώτο παιχνίδι: Κουκέσι – Βαλέτα 0-0

ΒΑΛΕΤΑ (Μάλτα, 291)

Ταξίδεψε στην Αλβανία με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κάτι που εν τέλει η Βαλέτα έκανε πράξη. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από άποψη ποιότητας, η ομάδα του Ντανίλο Ντόντσιτς έμεινε στο μηδέν με την Κουκέσι, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι και το πιο δίκαιο. Ελάχιστες οι καλές φάσεις, ενώ το γεγονός πως δεν δέχθηκε γκολ είναι πράγμα σπάνιο για την ίδια στην Ευρώπη.

Σήμερα, θα παίξει μόνο για τη νίκη, έτσι ώστε να πάρει αυτή το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να παίξει επιθετικά, κάτι που παραδέχθηκε με δηλώσεις του και ο Ντόντσιτς. Επιπλέον, ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως περιμένει γκολ και από την αντίπαλο της, οπότε οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν μεγάλη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία. Στα εφτά τελευταία εντός ευρωπαϊκά ματς, έχει απολογισμό δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Έχει φτάσει αρκετές φορές μέχρι το 2ο προκριματικό γύρο αυτής της διοργάνωσης. Τη σεζόν 2016-2017 ξεπέρασε το εμπόδιο της Τόρσαβν, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Ουτρέχτη (με συνολικό σκορ 3-1) στο 2ο προκριματικό γύρο.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Κουκέσι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στατιστικό: G/G τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια. (δες το στον Stoiximan)

Το Βαλέτα – Κουκέσι παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΚΟΥΚΕΣΙ (Αλβανία, 217)

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Κουκέσι, μετά και την αποτυχία της ομάδας να πάρει τη νίκη στο εντός έδρας πρώτο παιχνίδι με την Βαλέτα. Χαρακτηριστικό του πολύ κακού παιχνιδιού που έγινε στην Αλβανία, είναι το γεγονός πως καμία από τις δυο ομάδες δεν απείλησε ιδιαίτερα, οπότε και το τελικό 0-0 μάλλον είναι και το πιο δίκαιο.

Κάπως έτσι μάλιστα ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του τεχνικού Πέτερ Πακούλτ με τη διοίκηση, με τον Αυστριακό να “πληρώνει” την κακή εικόνα της ομάδας από τα φιλικά κιόλας, καθώς και την ελλειπή προετοιμασία που του χρέωσαν οι διοικούντες. Στη θέση του βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα ο Αρμέντο Κούνγκου, ο οποίος διανύει τη δεύτερη περίοδο του στον πάγκο της, μετά και τη σεζόν 2012-2013. Στόχος του είναι να παρουσιάσει μια σαφώς πιο ανταγωνιστική ομάδα και φυσικά να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στα θετικά για τον ίδιο είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει πιθανές απουσίες για την σημερινή αναμέτρηση, οπότε και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στα αρνητικά από την άλλη, η κάτω του μετρίου εικόνα που δείχνει στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς, όπου σε έντεκα αντίστοιχες αναμετρήσεις πανηγύρισε δυο μόλις νίκες, μετρώντας ακόμη τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Παίρνει μέρος στη διοργάνωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Το ντεμπούτο της έγινε πέρυσι, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Σέριφ στο 2ο προκριματικό γύρο. Υπενθυμίζουμε πάντως πως πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά από την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να τιμωρήσει την πρωτοπόρο Σκεντερμπέου με δέκα χρόνια αποβολής από την Ευρώπη, λόγω εμπλοκής της σε στημένους αγώνες.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Βαλέτα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στατιστικό: G/G τα πέντε από τα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια.

Γιάννης Καλαϊτζίδης