*1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

*Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν, ούτε σε φιλικό.

*8/11 NG μετράει η Κροατία απ’ το ξεκίνημα του 2017 μέχρι και σήμερα σε όλες τις διοργανώσεις.

*Η Νιγηρία κέρδισε μόλις ένα απ’ τα τελευταία έξι ματς Μουντιάλ κόντρα σε ευρωπαϊκή χώρα, το 2014 κόντρα στη Βοσνία (1-0).

*Η Κροατία κέρδισε μόλις ένα απ’ τα εφτά τελευταία παιχνίδια της στο Μουντιάλ (1-2-4), κόντρα σε αφρικανική ομάδα, το Καμερούν, το 2014 (4-0). Κράτησε το «μηδέν» μόλις δύο φορές στα τελευταία 11 ματς σε Μουντιάλ.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Χρειάστηκε τα μπαράζ για να πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ η Κροατία, η αλήθεια είναι ότι δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην Ελλάδα (νίκη 4-1 εντός, 0-0 εκτός). Θα δώσει το παρών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για 5η φορά στην ιστορία της, με το καλύτερο της πλασάρισμα να είναι η 3η θέση στο Μουντιάλ του 1998, όπου μάλιστα έκανε ντεμπούτο. Ο κόουτς Ντάλιτς ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση, αφού ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβρη και πριν τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Ελλάδα, κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολυτάλαντη και γεμάτη ομάδα, έκανε καλή δουλειά και γι’ αυτό η ομοσπονδία τον εμπιστεύεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαθέτει παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς και Λόβρεν, είναι ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση, θα ήθελε να κάνει την έκπληξη και να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, προκειμένου να αποφύγει τη Γαλλία (βάσει λογικής) στη νοκ-άουτ φάση. Μια ήττα απ’ τη Βραζιλία (2-0) και μια νίκη επί της Σενεγάλης (2-1) περιελάμβανε η προετοιμασία των Κροατών ενόψει Μουντιάλ, κόντρα στους Βραζιλιάνους έκαναν όμορφα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Κόντρα στη Σενεγάλη ο Ντάλιτς παρέταξε αμιγώς βασική ομάδα, την είδε να κερδίζει δύσκολα με ανατροπή.

«Για εμένα, ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος είναι να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε την πρόκριση. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει πίστη και όνειρα για κάτι καλό και μεγάλο, αλλά πρέπει να μείνουμε κοντά ο ένας με τον άλλον. Ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς», επεσήμανε ο κόουτς της Κροατίας. Πολύ «κλειστά» τα περισσότερα παιχνίδια των Κροατών απ’ το 2017 και έπειτα, ασφαλώς περιμένουν πολλά από Μόντριτς και Ράκιτιτς στο δημιουργικό κομμάτι, πάει για βασικός ο Κάλινιτς, με τον Μάντζουκιτς σε θέση εξτρέμ.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση 2-1 για την Κροατία κόντρα στη Σενεγάλη.

Στατιστικό: Από 9/10 Under 2.5 έρχεται η Κροατία (δες το στον Interwetten).

https://www.youtube.com/watch?v=NlCMQFWA5dg

Το Κροατία – Νιγηρία παίζει στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ (Κλικ Εδώ)

ΝΙΓΗΡΙΑ

Είναι η πιο σταθερή αφρικανική ομάδα, πιστή στα μεγάλα ραντεβού, η μοναδική που ανανέωσε τη συμμετοχή της σε Μουντιάλ απ’ το 2014 (Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού και Αλγερία αποκλείστηκαν). Από το 1994 είναι πάντα παρούσα στην τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μοναδική εξαίρεση το 2006 στη Γερμανία. Προκρίθηκε αήττητη από τα προκριματικά και θα συμμετάσχει για 6η φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ, στο παλμαρέ της έχει τρεις προκρίσεις μέχρι τους «16» (1994, 1998, 2014). Είναι ικανή για τη διεκδίκηση της πρόκρισης, θα χρειαστεί υπέρβαση για να τα καταφέρει κόντρα σε Αργεντινή και Κροατία.

Διαθέτει την πιο νεανική ομάδα του τουρνουά με μέσο όρο ηλικίας κάτω από 25 έτη, 18 παίκτες της αποστολής δεν έχουν παίξει ποτέ σε Μουντιάλ! Οι μοναδικοί που έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια είναι οι Μίκελ, Μούσα, Μόουζες, Ονάζι και Ομέρουο. Σύνολο με τρομερό ταλέντο απ’ τη μέση και μπροστά η Νιγηρία, ξεχωρίζει ο Μόουζες της Τσέλσι, που αγωνίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο απ’ όλους, το ταλέντο περισσεύει σε όλες τις θέσεις, με αρκετές και ποιοτικές λύσεις. Αυτό δεν ισχύει για την άμυνα, καθώς οι στόπερ Τροστ-Εκόνγκ και Ομέρουο δεν έχουν «δέσει» και γενικά οι «αετοί» αντιμετωπίζουν προβλήματα χημείας στην ανασταλτική λειτουργία τους, περιμένουν αρκετές βοήθειες απ’ τους χαφ Μίκελ, Εντιντί και Ετέμπο, οι οποίοι είναι σκληροτράχηλοι και ακούραστοι.

«Θα είναι δύσκολα τα πράγματα με την Κροατία, αλλά είμαστε έτοιμοι απ’ όλες τις απόψεις. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά το τουρνουά και να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί για να διεκδικήσουμε την πρόκριση», είπε ο πολύπειρος κόουτς, Γκέρνοτ Ρορ. Χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία φιλικά η Νιγηρία (0-1-3), κέρδισε τελευταία φορά την Πολωνία τον Μάρτιο (1-0).

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 0-1 για τη Νιγηρία κόντρα στην Τσεχία στις 6 Ιουνίου.

Στατιστικό: Από 5/7 Under 2.5 + NG έρχεται η Νιγηρία ανεξαρτήτως έδρας.

Αριστοτέλης Σαββίδης