*37η αγωνιστική

*Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε οποιαδήποτε διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

*Στον πρώτο γύρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-0 (25/11)

*Στο κύπελλο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-0 (18/3)

ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Απέσπασε σημαντικό βαθμό στην έδρα της Μπέρνλι, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Στο 18΄ μετά από κόρνερ ο Μπρούνο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 23΄ ο Ντάφι έσωσε πάνω στη γραμμή την ομάδα του, μετά από σουτ του Λονγκ. Στο 36΄ λεπτό ο Ράιαν απέκρουσε το σουτ του Μπαρνς, όπως έκανε και στο 41΄ με την εκτέλεση φάουλ του Γκούντμουντσον. Στο 47΄ το πλασέ του Ουγιόα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 66΄ ο Ράιαν μπλόκαρε την κεφαλιά του Ταρκόβσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τελικά από ένα βαθμό.

Έτσι μετά από 35 αγωνιστικές μετρά 37 βαθμούς με 8 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 32-47 και βρίσκεται στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε. Ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή της. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, αφού εξέτισε την ποινή των 3 αγωνιστικών και ο καλός μέσος Πρέπερ που επανέρχεται στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Στατιστικό: Μετρά 6/7 under στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) απέναντι στην Μπέρνλι, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ.

Το Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Αγγλίας (Κλικ Εδώ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Κέρδισε δύσκολα το ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» με σκορ 2-1, χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα και στο 16΄ο Λουκάκου σέντραρε από δεξιά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά με τον Μπεγερίν να σώζει στη γραμμή και τον Πογκμπά από κοντά να πλασάρει για το 1-0. Στο 20΄ το σουτ του Μχιταριάν πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 41΄ ο Γιανγκ έκανε σέντρα σουτ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Οσπίνα. Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 51΄ μετά από λάθος στο κέντρο, ο Μχιταριάν έγινε αποδέκτης της μπάλας και με συρτό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1. Στο 89΄ η Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα με τον Ράσφορντ μετά από δοκάρι του Φελαϊνί αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, όμως στις καθυστερήσεις ο Φελαϊνί με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Έτσι μετά από 35 αγωνιστικές μετρά 77 βαθμούς με 24 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 67-27 και βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση και χρειάζεται και μαθηματικά 2 βαθμούς για να την εξασφαλίσει. Επιπλέον, διατηρεί την 2η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τραυματίστηκε και μένει εκτός ο φορ Λουκάκου, ενώ υπάρχει ανησυχία μήπως δεν προλάβει τον τελικό του κυπέλλου σε 2 εβδομάδες κόντρα στην Τσέλσι. Αμφίβολος δίνεται ο αμυντικός Τζόουνς, που μάλλον θα μείνει στον πάγκο.

Στατιστικό: Μετρά μόλις 1 ήττα στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1 επί της Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ.

Γιώργος Μάντζιος