*34η αγωνιστική.

*Στον πρώτο γύρο: Λυών – Ντιζόν 3-3

*Από πέντε σερί μεταξύ τους Over 2.5 + G/G έρχονται οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας. Σημειώθηκαν συνολικά 25 γκολ σε πέντε αγώνες, ήτοι 5 μέσο όρο!

NTIZON

Άξιος πόντος για την Ντιζόν την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας κόντρα στη Ναντ, έκανε μια απ’ τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις και ίσως την κορυφαία εκτός έδρας. Μπήκε εξαιρετικά στο ματς, η Ναντ έμεινε «όρθια» χάρη στον γκολκίπερ Ταταρουσάνου στα πρώτα 15 λεπτά, στη συνέχεια ισορρόπησε και προηγήθηκε στο 33’ με τον Νακούλμα. Πίεσε η Ντιζόν στο δεύτερο μέρος, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και δικαιώθηκε στο 61’ με την ισοφάριση του Κουόν. Είχε δοκάρι ο Σάλα στο φινάλε, η Ντιζόν πήρε μια απόλυτα δίκαιη ισοπαλία.

«Είμαι χαρούμενος με την ισοπαλία και τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Είναι μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς. Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ότι περιμέναμε, θα τα δώσουμε όλα για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», είπε ο κόουτς Νταλ’ Όλιο. Μόλις μια ήττα υπέστη η Ντιζόν στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (2-5-1), ανέβηκε στους 42 βαθμούς (11-8-14) και στην 12η θέση, βρίσκεται στο +13 απ’ την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Σημειώθηκαν 44 γκολ στα 13 τελευταία παιχνίδια της Ντιζόν ανεξαρτήτως έδρας, ήτοι περίπου 3.5 μέσο όρο (!), διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 61 γκολ παθητικό σε 33 ματς. Σήμερα έχει ξανά πολλές απουσίες.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 για την Ντιζόν κόντρα στη Ναντ.

Στατιστικό: Από 7/10 εντός έδρας Over 2.5 έρχεται η Ντιζόν (δες το στην Mybet).

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΛΥΩΝ

Είναι σε εξαιρετικό «φεγγάρι» η Λυών, την οποία το τελευταίο διάστημα οδηγεί ο Ντεπάι με τις εμφανίσεις του. Ο Ολλανδός σκόραρε ξανά το Σάββατο στο εντός έδρας 3-0 επί της Αμιάν, όπου η ομάδα του έκανε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση. Στο 1-0 το ημίχρονο με το γκολ του Μαριάνο, η Λυών διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα της, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε άλλα δύο γκολ και «καθάρισε» πολύ εύκολα το ματς. «Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη, έχουμε κίνητρο για να παίξουμε καλύτερα. Θέλουμε να κρατήσουμε την 3η θέση και να διεκδικήσουμε τη δεύτερη», είπε ο Ζενεσιό.

Πέμπτο διαδοχικό «τρίποντο» για τους λυονέ, ανέβηκαν στους 66 πόντους και το -4 απ’ τη δεύτερη θέση, είναι ισόβαθμοι με τη Μαρσέιγ. Σκόραραν 14 γκολ στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος, όπου δέχτηκαν μόλις 2, κράτησαν το «μηδέν» στα 4/5 ματς, σειρά αγώνων όπου ο Ντεπάι σκόραρε 5 γκολ! Είναι απ’ τις καλύτερες εκτός έδρας ομάδες της κατηγορίας με ρεκόρ 10-4-3 και επιμέρους σκορ 42-20, διαθέτει την κορυφαία εκτός έδρας επίθεση!

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 3-0 για τη Λυών κόντρα στην Αμιάν.

Στατιστικό: Από 7/10 Under 2.5 έρχεται η Λυών ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Αριστοτέλης Σαββίδης