*Φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι αγώνες είναι διπλοί και θα ακολουθήσει επαναληπτικός στις 7 Μαρτίου στο Μάντσεστερ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Οι δυο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν στην Ευρώπη. Η Βασιλεία σε 13 αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικές ομάδες μετρά 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ η Σίτι δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελβετική ομάδα στο παρελθόν.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Επέστρεψε στις νίκες, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τη Λουγκάνο, επικρατώντας εκτός έδρας και με σκορ 2-0 της Τουν. Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού ήταν ισορροπημένο, χωρίς τις πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ομπερλέν και μετά από ασίστ του Λανγκ. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άνοιξε, η Τουν προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τελικά η Βασιλεία σφράγισε τη νίκη της στο φινάλε, χάρη σε ένα τέρμα του Μπουά και μετά από ασίστ του Ελγιουνούσι.

Έτσι μετά από 21 αγωνιστικές μετρά 41 βαθμούς με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 41-17 και βρίσκεται στην 2η θέση και στο -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Γιουνγκ Μπόις. Επιπλέον, μετρά την 2η καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Στον όμιλο τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Γιουνάιτεντ με 12 βαθμούς, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες.

Ο Ραφαέλ Βίκι μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου για το αποψινό παιχνίδι, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Δεν νομίζω ότι θα εκπλαγούμε από την Σίτι. Ξέρουμε πως παίζει, θα έχουν την κατοχή της μπάλας και γρήγορες μεταβιβάσεις. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς και συγκεντρωμένοι για κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε τέλεια για να έχουμε ελπίδες για την έκπληξη». Σε ερώτηση για τις αδυναμίες της αντιπάλου, απάντησε: «Βασικά σπάνια βρίσκεις αδυναμίες σε αυτή την ομάδα, είναι ευέλικτη, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι της, οι παίκτες της είναι ποιοτικοί και ο προπονητής της έχει δείξει δείγματα της δουλειάς του και στο Μόναχο και στη Βαρκελώνη». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο μέσος Τσούφι δίνεται αμφίβολος, ενώ οι αμυντικοί Πετρέτα και Μπαλάντα και ο μέσος Τζάκα είναι στο όριο καρτών.

Στατιστικό: Μετρά 4/5 under στα 5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην Τουν, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του ελβετικού πρωταθλήματος.

Το Βασιλεία – Μάντσεστερ Σίτι παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μετά την γκέλα και το 1-1 στην έδρα της Μπέρνλι, επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο, διασύροντας με σκορ 5-1 τη Λέστερ στο Μάντσεστερ. Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3΄, ο Ντε Μπρόινε σέντραρε από δεξιά και ο Στέρλινγκ εξ επαφής πλάσαρε για το 1-0. Ωστόσο στο 23΄ ο Βάρντι έκλεψε από τον Ζιντσένκο, απέφυγε και τον Λαπόρτ και με όμορφο σουτ έκανε το 1-1. Στο 48΄ ο Ντε Μπρόινε έβγαλε όμορφα για τον Αγουέρο κι εκείνος με προβολή έκανε το 2-1, ενώ στο 53΄ ο Βέλγος έβγαλε κι άλλη ασίστ για τον Αγουέρο κι εκείνος έκανε από κοντά το 3-1. Μάλιστα στο 77΄ ο Σμάιχελ έκανε τραγική πάσα πάνω στον Αγουέρο κι εκείνος τον πλάσαρε για το 4-1, ενώ στο 90΄ ο Αγουέρο με φοβερό σουτ πέτυχε καρέ τερμάτων και διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Έτσι μετά από 27 αγωνιστικές μετρά 72 νίκες, με 23 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, με συντελεστή τερμάτων 79-20 και βρίσκεται στην κορυφή και στο +16 από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Επιπλέον, διατηρεί την καλύτερη επίθεση και την 2η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Στον όμιλο της, τερμάτισε στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, μετρώντας 5 νίκες και 1 ήττα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δεν έκανε δηλώσεις για μεγάλα πράγματα και απλά τόνισε πως στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ΄ αυτού. Στόχος μας στη διοργάνωση είναι να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι, οπότε η πρόκριση στα προημιτελικά είναι επιβεβλημένη. Τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ όμως είναι ιδιαίτερα και για να ξεχωρίσουμε πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις άσχημες στιγμές που προκύπτουν μέσα σε ένα 90λεπτο». Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τέθηκαν εκτός οι Μεντί και Ζεσούς, με τον Σανέ να επιστρέφει αλλά να μην είναι έτοιμος για το βασικό σχήμα. Στο όριο καρτών βρίσκεται ο Ντανίλο και ίσως για αυτό καθίσει στον πάγκο.

Στατιστικό: Μετρά 8/10 over στα 10 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 5-1 επί της Λέστερ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ.

Γιώργος Μάντζιος