* Τρίτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα του ΑΠΟΕΛ στις 2 Αυγούστου.

* Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Ευρώπη. Η Βιτορούλ δίνει μόλις το τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της, ενώ στη μοναδική φορά που ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε ρουμανική ομάδα ηττήθηκε με συνολικό σκορ 5-1 από την Άρτζες Πιτέστι (1981-82).

ΒΙΤΟΡΟΥΛ (Ρουμανία)

Ιστορικής σημασίας η σημερινή βραδιά και κατ’ επέκταση η αναμέτρηση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για την Βιτορούλ, την ομάδα που ίδρυσε ο θρυλικός Γκιόργκε Χάτζι μόλις το 2009. Η νεοσύστατη ομάδα, που έκανε την έκπληξη και έφτασε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Γάνδη στα προκριματικά, με συνολικό σκορ 5-0.

Η φετινή χρονιά, πάντως, δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές για τη Βιτορούλ, η οποία πρόλαβε να ηττηθεί πριν μερικές εβδομάδες από τη Βολουντάρι για το Σούπερ Καπ, ενώ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μετράει μια νίκη και μια ήττα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και έφτασε στην επιβλητική εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Γκαζ Μετάν, όμως το περασμένο Σάββατο δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-0 από την Κλουζ εκτός έδρας, αδυνατώντας να φτάσει στην αντίπαλη εστία και περιοριζόμενη σε κάποιες ατομικές προσπάθειες.

Συνολικά, μάλιστα, το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό στις τάξεις της. Σε αυτό δεν συνετέλεσε μόνο το γεγονός ότι γνώρισε βαριές ήττες στα τρία δυνατά φιλικά που έδωσε απέναντι σε Κράσνονταρ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μαρσέιγ, αλλά και το ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου υπήρξαν πειθαρχικά παραπτώματα, που έμειναν ατιμώρητα. Αυτά, βέβαια, διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον Χάτζι και τη διοίκηση, ενώ ως «απάντηση» τόσο ο Κομάν (Μέσος), όσο και ο Έρικ (Μέσος) που είχαν κατηγορηθεί, συμπεριλήφθηκαν μεν στην αποστολή, αλλά είναι άγνωστο αν θα επιλεγούν στην ενδεκάδα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 από την Κλουζ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα τρία τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκε N/G (Δες το στην Bet365).

Δείτε τα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ (Κλικ Εδώ)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

Αγχωμένος, νευρικός και εμφανώς ανέτοιμος, ο ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε να αγχωθεί αρκετά και σίγουρα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Ντουντελάνζ ούτως ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τρέχουσα φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 1-0 που ήρθε με… αίμα και ιδρώτα στο ΓΣΠ, οι Κύπριοι αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα τον αγώνα ρεβάνς στο Λουξεμβούργο και επικρατώντας με το ίδιο σκορ, κατάφεραν να «σφραγίσουν» την παρουσία τους στον τρίτο προκριματικό.

Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στην απόδοση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ομάδα του έδειξε όσο σοβαρή έπρεπε, ήταν το στοιχείο που κράτησε και ο κόουτς Μπέιν, που καλείται να αντικαταστήσει τον απόλυτα επιτυχημένο Κρίστιανσεν, που συνεχίζει στην Λιντς. «Οι ποδοσφαιριστές μου έδειξαν πιο συγκεντρωμένοι και ήταν σαφέστατα πιο απαιτητικοί μέσα στο γήπεδο» σημείωσε ο Ολλανδός, που ζήτησε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια απέναντι στην σαφώς ανώτερη Βιτορούλ. Μετρημένοι στις δηλώσεις τους και οι πιο πολλοί ιθύνοντες της ομάδας, αρκετοί, μάλιστα, εξ αυτών έχρισαν φαβορί τη ρουμανική ομάδα.

Πέραν της επιστροφής του Καρλάο στην άμυνα και την προσθήκη του Ποτέ στην επίθεση, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πει κανείς ότι ενισχύθηκε τρομερά σε σχέση με πέρυσι, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι αποχώρησε ο σημαντικός Σωτηρίου για την Κοπεγχάγη. Αμφότεροι, πάντως, δεν είναι στην αποστολή, κάτι που συμβαίνει και με τους Εφραίμ (Μέσος) και Ιωάννου (Αμυντικός) που ακολουθούν αποθεραπεία. Αντίθετα, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε, μπήκε, τελικά, στην αποστολή ο Μιλάνοφ (Αμυντικός) που δίνεται αμφίβολος.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ντουντελάνζ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στατιστικό: Μετράει μόνο νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, φιλικά κι επίσημα.

Κώστας Γιαλαμάς