* Πλέι-οφ υποβιβασμού (Πρώτο γκρουπ): Συμμετέχουν με ατόφια τη βαθμολογική τους συγκομιδή οι ομάδες από την 7-14 θέση, χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο συμμετέχουν η 7η, 9η, 11η και 13η. Οι δύο πρώτες από κάθε γκρουπ οδηγούνται σε αγώνες μπαράζ με έπαθλο μια θέση στον «τελικό» για το τελευταίο εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ (σ.σ. συναντούν εκεί μια ομάδα που θα προκύψει από τα πλέι-οφ τίτλου), ενώ οι δυο τελευταίες του κάθε γκρουπ θα οδηγηθούν σε μπαράζ για τον υποβιβασμό, με αγώνες τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντι σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

* Η βαθμολογία: Ράντερς 34, Χόρσενς 30, Οντένσε 29, Έσμπιεργκ 25

* Στην κανονική διάρκεια: Έσμπιεργκ – Οντένσε 3-2 (22/8), Οντένσε – Έσμπιεργκ 0-1 (1/12)

ΟΝΤΕΝΣΕ

Με θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησε η πορεία της Οντένσε στο δεύτερο γκρουπ των πλέι-οφ υποβιβασμού καθώς απέσπασε εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία από τη Χόρσενς, που είναι λογικά η βασική της αντίπαλος για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στην παραμονή. Η Οντένσε βέβαια γι’ ακόμη μια φορά επιβεβαίωσε ότι δυσκολεύεται ιδιαίτερα στα παιχνίδια που καλείται αυτή να έχει τη μπάλα στα πόδια της και έχει την αντίπαλο της να περιμένει στο δικό της μισό αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές αξιόλογες ευκαιρίες και κατ’ επέκταση να πετύχει κάποιο τέρμα. Παρέμεινε, όμως, έναν βαθμό πίσω από τη Χόρσενς και θα την υποδεχθεί στην έδρα της σε μερικές εβδομάδες.

Ο κόουτς Νίλσεν, πάντως, φρόντισε να προειδοποιήσει τους παίκτες του ότι η σημερινή αναμέτρηση με την Έσμπιεργκ δεν πρόκειται να είναι εύκολη, αφού η αντίπαλος τους έχει βελτιωθεί αρκετά μετά από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα παρατάξει επιθετική ενδεκάδα, αφού μοναδικός στόχος είναι η νίκη. Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Τβέρσκοβ (Αμυντικός, 29/0) και ο τραυματίας Λάουρσεν (Αμυντικός, 15/0), ενώ επιστρέφουν οι Πέντερσεν (Αμυντικός, 17/2) και Έντμουντσον (Επιθετικός, 24/8).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Χόρσενς για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ υποβιβασμού.

Στατιστικό: Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε N/G (Δες το στη Novibet).

my paysafecard: Δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε 500€

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ

Από την άλλη πλευρά, η εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην πρωτοπόρο του δεύτερου γκρουπ των πλέι-οφ υποβιβασμού, Ράντερς, στην πρεμιέρα της διαδικασίας, άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση τη Ράντερς. Κι αυτό διότι ναι μεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την ίδια ώρα, όμως, είδε την απόσταση από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή, να μην μειώνεται και να μένει στους πέντε βαθμούς. Γι’ ακόμη ένα παιχνίδι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Έσμπιεργκ επιβεβαίωσε την αμυντική πρόοδο που της έχει αποφέρει παθητικό μόλις πέντε τερμάτων στα εννιά τελευταία παιχνίδια.

Παράλληλα, βέβαια, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που την καθιστούν μεταξύ των χειρότερων ομάδων της κατηγορίας σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Δύσκολα, πάντως, θα αλλάξει στυλ παιχνιδιού ο κόουτς Σόρενσεν, ο οποίος περιμένει από την ομάδα του να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση προκειμένου να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Στη διάθεση του επιστρέφουν οι Άντερσεν (Αμυντικός, 9/2) και Γιόργκενσεν (Αμυντικός, 18/1) έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τους, ωστόσο εκτός παραμένουν οι Κρίστενσεν (Μέσος, 9/0) και ΜακΓκραθ (Επιθετικός, 17/2).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Ράντερς για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ υποβιβασμού.

Στατιστικό: Στα 8/9 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε N/G.