Βρετανία: Απαγόρευση χρήσης πιστωτικών καρτών για στοίχημα!

Ανανεώθηκε:
Αγγλία στοίχημα

Η Βρετανική Επιτροπή Παιγνίων επιβεβαίωσε πως θα απαγορεύσει τη χρήση πιστωτικών καρτών για στοίχημα από τις 14 Απριλίου!

Το μέτρο αυτό έρχεται μετά από μία δημόσια σύσκεψη που διεξήχθη από τον Αύγουστο ως το Νοέμβριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ 24 εκατομμύρια ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία παίζουν στοίχημα, 800,000 καταναλωτές χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για να κάνουν καταθέσεις.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε δική της έρευνα και διαπίστωσε πως το 22% των online παικτών που χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικοί παίκτες με σημάδια εθισμού.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο διευθυντής της Επιτροπής, Νιλ ΜακΆρθουρ, είπε: “Το στοίχημα με πιστωτικές κάρτες μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες χρηματικές απώλειες. Η απαγόρευση που ανακοινώσαμε αναμένεται να μειώσει τους κινδύνους για τους πελάτες που ποντάρουν με χρήματα τα οποία δεν διαθέτουν πραγματικά. Επίσης, γνωρίζουμε για παραδέιγματα παικτών που έχουν χρέη δεκάδων χιλιάδων λιρών από στοίχημα μέσω των πιστωτικών καρτών. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι έξτρα χρεώσεις από τις πιστωτικές κάρτες μπορούν να χειροτερέψουν την κατάσταση, αφού οι παίκτες προσπαθούν να μαζέψουν τις απώλειές τους ποντάροντας ακόμη περισσότερο και μεγαλύτερα ποσά.”

Ο ΜακΆρθουρ τόνισε ότι η Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι οι παίκτες που ποντάρουν υπεύθυνα μέσω πιστωτικών καρτών θα καταλάβουν το μέτρο και τους σκοπούς που εξυπηρετεί.

Ο διευθυντής της Επιτροπής συμπλήρωσε: “Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η αλλαγή θα προκαλέσει ταλαιπωρία για τους παίκτες που χρησιμοποιούν με μέτρο τις κάρτες τους, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το να μειώσουμε τους κινδύνους για τους άλλους παίκτες που έχουν τάση να ξοδεύουν περισσότερα απ’ όσα αντέχει η τσέπη τους. Θα αξιολογήσουμε την απαγόρευση και θα μελετήσουμε όποιες αθέλητες συνθήκες δημιουργηθούν”.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ