Βόμβα στο τένις: Δεκαετής αποκλεισμός σε διάσημο τενίστα για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια

Ανανεώθηκε:
τενις στημενα παιχνιδια
Photo Credits: IMAGO / Michael Kristen

Αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτό της χειραγώγησης αποτελέσματος σε αγώνες τένις, είναι ο Γάλλος, Λένι Μιτιάνα, στο νέο σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια στο τένις.

100 δώρα* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! Promo code JOKER100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) επέβαλε δεκαετή αποκλεισμό στον Λένι Μιτιάνα αλλά και πρόστιμο 20.000 δολαρίων. Έπειτα από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι ο Γάλλος παραβίασε τους κανόνες σε 11 ξεχωριστά παιχνίδια. Ο ITIA με τις βελγικές αρχές συνεργάστηκαν για την εξάρθρωση ενός συνδικάτου στημένων αγώνων στο Βέλγιο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη, ανακοινώθηκε η απόφαση για τον αρχηγό του συνδικάτου, Γκριγκόρ Σαργκσιάν, ο οποίος έλαβε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Όσο για τον Μιτιάνα, θα του απαγορευτεί να παίζει, να προπονεί ή να παρευρίσκεται σε οποιαδήποτε διοργάνωση τένις εγκεκριμένη από τα μέλη του ITIA οπως τα ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, French Tennis Federation, Wimbledon και USTA) ή οποιαδήποτε άλλη εθνική ένωση.

Οι παράνομες δραστηριότητες με τις οποίες σχετίζεται, αφορούν τη χειραγώγηση αγώνων, όπως ο επηρεασμός των παικτών να μην καταβάλλουν τον καλύτερο εαυτό τους σε συγκεκριμένους αγώνες, η διευκόλυνση αθλητικών στοιχημάτων, ο έλεγχος της έκβασης των αγώνων και η μη αναφορά διεφθαρμένων επιχειρήσεων.

Πιστεύεται ότι ο Μιτιάνα διέπραξε αυτά τα αδικήματα μεταξύ του 2017 και του 2018, αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες για το ποιοι είναι οι αγώνες στους οποίους εμπλέκεται δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.