Ο Ελληνικός αθλητισμός είναι παραδομένος σε άρρωστα μυαλά

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση 101223
Photo Credits: IMAGO / ZUMA Wire

Ο Ελληνικός αθλητισμός, περιμένει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει σκληρά μέτρα. Η αλήθεια είναι, πως κάπου και ο κόσμος έχει την ανάγκη, για να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, να υπάρξουν σοβαρές, αποφασιστικές λύσεις.

👉 Στο Betarades.gr βρίσκεις καθημερινά κορυφαία πάμε στοίχημα προγνωστικά

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφημένους στους λίγους

Ο Ελληνικός αθλητισμός, εδώ και πολλά χρόνια είναι αφημένος στους λίγους. Είναι έρμαιο σε άρρωστα μυαλά, που λειτουργούν με φασιστική λογική, ανεξάρτητα με ποια ιδεολογία, πιστεύουν πως πρεσβεύουν.

Το φαινόμενο της βίας, ασφαλώς δεν είναι απλό, έχει σημαντικά κοινωνικά αίτια, και δεν αφορά μόνο την χώρα μας.  Όμως μόνο ο δικός μας αθλητισμός είναι παραδομένος στα δικά τους χέρια. Μόνο στην δική μας χώρα, ορίζουν αυτοί οι λίγοι, που είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν βία, ολόκληρη την ατζέντα.

Η πραγματικότητα που αποτελεί ντροπή για την χώρα μας

Εδω και δεκαετίες συμβαίνουν πράγματα στον ομαδικό αθλητισμός, που δείχνουν, πως στερούμαστε παιδείας και πολιτισμού. Είμαστε η μοναδική χώρα, που δεν μπορούμε να διεξάγουμε τελικό κυπέλλου σε κανένα άθλημα, με κόσμο και από τις δύο ομάδες. Δεν έχουμε την δυνατότητα, να διεξάγουμε στο μπάσκετ, στο Βόλεϊ Final 4, Final 8, οπως γίνεται στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες, που δημιουργούν συνθήκες γιορτής μέσω αυτών των διοργανώσεων. Έρχεται ο Μάιος, οι ημερομηνίες που σε όλη την ευρώπη, διεξάγονται οι τελικοί κυπέλλου ποδοσφαίρου και αυτό που συμβαίνει στην δική μας χώρα, είναι ντροπιαστικό.

Είτε, θα έχουμε ακραία επεισόδια, επειδή η πολιτεία θα κάνει το λάθος και θα επιτρέψει, να γίνει έστω ένα παιχνίδι το χρόνο, με οπαδούς και των δύο ομάδων, είτε γινόμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, που αυτό το παιχνίδι γιορτή, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχει σε αυτήν την χώρα που ζούμε άλλος δρόμος, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τελικούς με άδεια γήπεδα και σε αγώνες με επεισόδια και δακρυγόνα. Στην πράξη αυτό που συμβαίνει, είναι πως επιτρέπεται στους λίγους, στους άρρωστους, σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι και έχουν την θέληση να ασκήσουν βία να κάνουν κουμάντο.

Πλαίσιο προστασίας

Η πολιτεία οφείλει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, έχει απηυδήσει και ζητά πίσω τις Κυριακές του, την πραγματική χαρά του αθλητισμού. Είμαστε σε μία εποχή, που η κυβέρνηση δεν έχει λόγο, να φοβηθεί, δεν υπάρχει ο κίνδυνος για εκείνη του πολιτικού κόστους. Πήρε πρόσφατα ισχυρή εντολή, αντιπολίτευση δεν υπάρχει και τα υγιή μυαλά, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, ζητά να παρθούν πραγματικά σκληρά μέτρα.

👉 Εδώ βλέπεις όλα τα παιχνίδια σήμερα στο κουπονι παμε στοιχημα

Να ληφθούν αποφάσεις, να δημιουργηθεί νομοθεσία, αλλά και ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει την εφαρμογή τους. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας, που θα κάνει  όποιον πηγαίνει στο γήπεδο, να μην έχει το δικαίωμα να παρεκκλίνει. Να γίνει κατανοητό, ακόμη και στα πιο άρρωστο μυαλό, πως αν τολμήσει να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό από το να κάτσει στην θέση που αναφέρει το εισιτήριο του και να παρακολουθήσει τους αθλητές να αγωνίζονται, θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

Το κεκλεισμένων των θυρών, τιμωρεί αυτούς που δεν φταίνε

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβέρνηση θα εξαγγείλει αυστηρά μέτρα. Οι πληροφορίες λένε, πως μεταξύ άλλων εξετάζεται το κλείσιμο των εξεδρών για σημαντικό διάστημα. Ένα μέτρο που στην πραγματικότητα, είναι της λογικής που έχουμε συνηθίσει. Δηλαδή στο να τιμωρηθούν οι πολλοί, να τιμωρηθούν αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη και ζητάνε, να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μέτρο που τιμωρεί, αθλητές, προπονητές και την πλειοψηφία των φιλάθλων, που αυτό που ζητάνε, είναι να ξαναδούν γεμάτα τα Ελληνικα γήπεδα.

Η αστυνομία έχει τις δικές της ευθύνες

Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει, να έχει το δικαίωμα ξανά ο πατέρας να πάει στο γήπεδο το παιδί του, χωρίς να κινδυνεύει να νιώσει ο ίδιος υπεύθυνος για την επιλογή του, επειδή το έβαλε σε κίνδυνο και σε ανθυγιεινές για τον οργανισμό του συνθήκες.

Βλέπετε και η αστυνομία, έχει τις δικές της ευθύνες. Μοιάζει σαν ένα κοινό μυστικό. Η αστυνομία δεν επιθυμεί, να βρίσκεται σε γήπεδα, θεωρεί πως δεν είναι δική της δουλειά, δεν κάνει σοβαρούς ελέγχους και έχει βρει σαν εύκολη λύση, την ρήξη δακρυγόνων, που στην πράξη, τιμωρεί όσους έχουν πάει στο γήπεδο με σκοπό, να κάτσουν στις θέσεις τους και να παρακολουθήσουν.

Σήμερα είναι λάθος, να πάει ο πατέρας το παιδί του στο γήπεδο

Είναι σκληρό για έναν πατέρα, να πηγαίνει τον γιό του, να δει την αγαπημένη του ομάδα και τελικά να βάζει σε μία τόσο σκληρή δοκιμασία το παιδί του. Ακόμα πιο σκληρό, όταν καταλαβαίνει πως ήταν ή δική του λανθασμένη  επιλογή, αυτή που έβαλε το παιδί του σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Γιατί με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, είναι λανθασμένη επιλογή, για ένα πατέρα να πάει το παιδί του στο γήπεδο.

Να καθαρίσει η “ήρα από το σιτάρι”

Στην Ελλάδα, έχουμε χορτάσει από ευχολόγια, σήμερα όμως είναι ώρα για σοβαρές αποφάσεις, πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο τρόπος για να μπει ένα τέλος, είναι να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι. Να βρει η αστυνομία, αποδειχτικά στοιχεία για αυτούς που κάνουν επεισόδια μέσα σε αθλητικούς χώρους, να τους εντοπίσει και να δημιουργηθεί για αυτούς μία δικογραφία, που με το νομοθετικό πλαίσιο που θα δημιουργηθεί να είναι αδύνατον να ξεμπερδέψουν.

👉 Δες ποιες είναι οι νόμιμες εταιρίες στοιχήματος

Συνέπειες, πρέπει να έχει αυτός που κάνει την πράξη

Μόνο έτσι θα γίνει πραγματικά μία νέα αρχή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι αδύνατον, για τον οποιοδήποτε που γνωρίζει πως ότι κάνει θα καταγραφεί και θα έχει αυστηρές συνέπειες, να ασκήσει την οποιαδήποτε βία, μέσα σε αθλητικό χώρο. Μέχρι σήμερα, αυτό που συμβαίνει, είναι να τιμωρούνται οι ομάδες, οι ιδιοκτήτες, οι προπονητές, οι παίκτες. Μόνο στον αθλητισμό, κάνει κάποιος μία παράνομη ενέργεια και έχει επιπτώσεις κάποιος άλλος. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει, θα πρέπει να καταλάβουν, πως πλέων οι επιπτώσεις, θα είναι σκληρές. Αν αυτό αποτελέσει καθεστώς, γρήγορα, θα οδηγηθούμε στην κανονικότητα. Για να συμβεί όμως, χρειάζεται βούληση.

Μέχρι σήμερα, κρύβονται στην μάζα, είναι όλοι μαζί και από το σύνολο πέρνουν ατομικά δύναμη και νιώθουν πως έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν τα θέλω τους. Όταν όμως οι πράξεις τους, απομονώνονται και έχουν συνέπειες, όλα θα είναι διαφορετικά. Επιτέλους, θα πρέπει να σταματήσουν οι λίγοι, οι άρρωστοι να κάνουν κουμάντο στην ζωή των πολλών. Η λύση είναι, να μάθουμε ποιοι είναι τί έχουν κάνει και να πληρώσουν τις συνέπειες. Η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ