+15

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 28 / 01 / 2022

To Στοίχημα στην… υπηρεσία του Αθλητισμού – 50 εκ. ευρώ μοιράζονται στα σωματεία

στοιχημα ποσοστο ομαδες

Ένα παλιο γνωστό διαφημιστικό σποτ έλεγε κάποτε: “Στην υπηρεσία του Αθλητισμού και του Πολιτισμού“. Πολλοί από εμάς μάλιστα όταν χάναμε ένα δελτίο το τσαλακώναμε και το πετούσαμε στον… κουβά, αναφωνώντας αυτήν την ατάκα. Και αν από τότε άλλαξαν πολλά αναφορικά με τις πλατφόρμες που στοιχηματίζουμε, καθώς οι Νόμιμες Στοιχηματικές έχουν εδραιωθεί και κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, με τη διαφάνεια, τις υπηρεσίες και την ποικιλία τους, σήμερα το μότο αυτό, μοιάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ, καθώς με απόφαση των αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεοδώρου Σκυλακάκη, υπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη σωματεία σε όλα τα σπορ και σε όλη την Ελλάδα, θα μοιραστούν 50εκ. ευρώ στον Αθλητισμό από τη φορολόγηση των Στοιχηματικών.

Βέβαια τα λεφτά αυτά προέρχονται από τους παίκτες, καθώς με το νέο Νομοσχέδιο για τα Τυχερά Παιχνίδια προβλέπεται ότι τα κέρδη θα φορολογούνται ανά δελτίο με βάση τέσσερις κλίμακες. Ο φόρος θα είναι μηδενικός για κέρδη μέχρι 100 ευρώ, 2,5% για κέρδη από 100 έως 200 ευρώ, 5% για κέρδη από 200 έως 500 ευρώ και 7,5% για κέρδη άνω των 500 ευρώ. Οπότε η επιπλέον αυτή φορολόγηση που προβλέπεται αναμένεται να αποτελέσει τη δεξαμενή από την οποία η κυβέρνηση θα αντλήσει το ποσό των 50εκ ευρώ και θα το διαθέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο όμως και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που το έχει ανάγκη. Μάλιστα, μόνο για φέτος, όπως ανακοινώθηκε θα δοθούν άμεσα προκαταβολές ύψους 29,2 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό, με την ποδοσφαιρική Super League να παίρνει τα περισσότερα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

«Με Απόφαση (ΦΕΚ Β’, 1075) που συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθορίζονται πλαίσιο, όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία, κριτήρια κατανομής, αλλά και χρόνος και τρόπος καταβολής της χρηματοδότησης στις δικαιούχες αθλητικές ομάδες, από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίγνιων.

Για πρώτη φορά ικανοποιείται ένα πολύχρονο πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας. Η χρηματοδότηση δεν αφορά μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό, αλλά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίες έχει τεράστιες ανάγκες. Πρόκειται για ένα ακόμα σπουδαίο οικονομικό μέτρο στήριξης, ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα περιέρχεται το 60% από τα επιπλέον έσοδα της Πολιτείας, που δημιουργούνται εκ του νέου τρόπου φορολόγησης, προκειμένου να διατεθούν στις αθλητικές ομάδες. Κι απ’ αυτά, το 50% θα διανέμεται στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ομάδες θα τα διαθέτουν για την ανάπτυξη των φυτωρίων τους, αλλά και για τη συντήρηση, ενίσχυση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν.

Θα πρέπει, μάλιστα, να παρουσιάζουν έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, συνδρομές μελών και εισιτήρια τουλάχιστον ισόποσα της χρηματοδότησης προκειμένου να την λαμβάνουν.

Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον επαγγελματικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:

– Super League 1 50% και έως του ποσού των 22 εκατ. ευρώ, ισόποσα.
– Super League 2 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Basket League 15% και έως του ποσού των των 7.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Volley League 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ, ισόποσα.
– Ευρωπαϊκά Κύπελλα 12% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων

Το 50% του ποσού που θα αντιστοιχεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα κατανέμεται ως εξής:

– Α’ Εθνική ποδόσφαιρο γυναικών 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 μπάσκετ γυναικών 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 βόλεϊ γυναικών 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 πόλο ανδρών 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 πόλο γυναικών 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 χάντμπολ ανδρών 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ, ισόποσα.
– Α1 χάντμπολ γυναικών 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία 39% και έως του ποσού των 19.500.000 ευρώ, ισόποσα.
– Ευρωπαϊκά Κύπελλα 9% και έως του ποσού των 4.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.
– Εθνικές ομάδες 30% και έως του ποσού των 15.000.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των διοργανώσεων που θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

Επιπλέον, το 7% του ποσού που θα λαμβάνει εκάστη αθλητική ομάδα, θα καταβάλλεται στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός της.
Η πρώτη καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από την εκκαθάριση των εσόδων που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας επί των κερδών στα δελτία των τυχερών παίγνιων.
Ειδικά για φέτος, ωστόσο, ως ενίσχυση από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προβλέπεται να δοθούν άμεσα προκαταβολές στον επαγγελματικό αθλητισμό, ύψους 29,2 εκατ. €, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, ως εξής:
* Στις ομάδες της Super League 1 συνολικά 22 εκατ. €
* Στις ομάδες της Super League 2 συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Basket League συνολικά 3 εκατ. €
* Στις ομάδες της Volley League συνολικά 1,2 εκατ. €

«Η χρηματοδότηση του αθλητισμού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού από τα έσοδα της φορολογίας των κερδών από τα τυχερά παίγνια, αποτελεί μια ακόμα σημαντικότατη τομή και εξέλιξη στη μεταρρυθμιστική πολιτική της Κυβέρνησης» είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη στενή συνεργασία και την καθοριστική συμβολή, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική μας, που αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιο Πετραλιά, τους φίλους και συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά πρωτίστως τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιστός στη δέσμευσή του για την ανάπτυξη του αθλητισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ένα τόσο σημαντικό ποσοστό από τα δημόσια έσοδα».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ακόμα ότι: «Πέραν της προκαταβολής για τον επαγγελματικό αθλητισμό, δουλεύουμε για την εξασφάλιση προκαταβολής και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Για τα νόμιμα και ενεργά, εγγεγραμμένα στο Μητρώο, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε για 2ο συνεχόμενο χρόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η στήριξη του οποίου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας».

Αξιολογήσεις
Πλατφόρμα
Αξιολόγηση
Πλεονεκτήματα
Εγγραφή
9.78
Stoiximan
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Επικεντρώνεται στον Έλληνα παίκτη
 • Συνεχής επιβράβευση* χρηστών
9.73
Betshop
 • Διαθέτει Live Streaming*
 • Προσφέρονται ασιατικά χάντικαπ
 • Πολύ καλό σύστημα επιβράβευσης*
9.23
NetBet
 • Ασιατικό Στοίχημα και τεράστια γκάμα ειδικών στοιχημάτων
 • Δυνατότητα για Cash-Out* στα στοιχήματά σας
 • Ασφάλεια στις συναλλαγές και άμεσες πληρωμές
9.45
Winmasters
 • Ασιατικά Χάντικαπ και στο Live
 • Εφαρμογή για κινητά
 • Κορυφαία ματς σε Live Streaming*
9.57
Bwin
 • Ελληνικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών & Live Chat
 • Μεγάλο και παγκόσμιο brand
 • Εξαιρετικό App για Γρήγορο Παιχνίδι
 • Καταθέσεις και με Paypal
 • Χωρίς όριο ελάχιστης ανάληψης
 • Με την αξιοπιστία του ΟΠΑΠ
 • Αγώνες σε Live Streaming*
 • Επικοινωνία 24/7 στα Ελληνικά
 • Yψηλά όρια πονταρίσματος
9.12
Vistabet
 • 24/7 Επικοινωνία Live στα Ελληνικά
 • Μεγάλα όρια στοιχηματισμού
 • Πολλά Ειδικά Στοιχήματα σε Αγώνες Ποδοσφαίρου
*21+ Εμπορικό Περιεχόμενο
Θοδωρής Ρίγανης
Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία, δούλεψε σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες αλλά η μοίρα τον έφερε να καταπιαστεί με το Στοίχημα και να αποτελέσει έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας του Betarades.gr. Εδώ και κάποια χρόνια έγινε και... youtuber παρουσιάζοντας την πιο επιτυχημένη αθλητική/στοιχηματική εκπομπή στο... Διαβάστε Περισσότερα
Θοδωρής Ρίγανης

Διάβασε επίσης