Τεράστιο χρηματικό πρόστιμο σε στοιχηματική εταιρία για παραβίαση των κανονισμών

Ανανεώθηκε:
στοιχημα online
Photo Credits: pixabay

Ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο καλείται να πληρώσει μια από τις πιο γνωστές στοιχηματικές εταιρίες, η οποία σύμφωνα με την Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Πρόκειται για την στοιχηματική εταιρία TonyBet, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο £442,750 για παραβιάσεις των κανόνων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλα κατηγορείται ότι δεν παρείχε διαφανείς όρους στον ιστότοπό της, σύμφωνα με την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών.

Όταν θέλεις να παίξεις υπεύθυνα, παίζεις εδώ! Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου από τη ρυθμιστική αρχή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζει αποτελεσματικά τους απαιτούμενους κανόνες.

Ο Rob Davies, συγγραφέας του Jackpot: How Gambling Conquered Britain, δήλωσε ότι η διαδικασία «υποστηρίζει την ιδέα ότι πολλοί χειριστές τυχερών παιχνιδιών δεν ενδιαφέρονται να κάνουν ελέγχους σε πιθανά εθισμένους/ευάλωτους παίκτες, εφόσον χάνουν. «Όταν αυτοί οι παίκτες τυχαίνει να κερδίσουν, ξαφνικά οι χειριστές λειτουργούν με κάθε υπευθυνότητα και βάζουν οδοφράγματα».

Ένας από τους όρους που υπήρχαν στον ιστότοπο της περιελάμβανε την κατάσχεση των κερδών του πελάτη εάν δεν παρείχαν έγγραφα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εντός 30 ημερών και την επισήμανση λογαριασμών ως «αδρανών» μετά από έξι μήνες αδράνειας, αντί για 12.

Οι αποτυχίες κοινωνικής ευθύνης που διέπραξε η εταιρεία περιελάμβαναν την αποτυχία εντοπισμού και αλληλεπίδρασης με πελάτες που ενδέχεται να αντιμετώπιζαν πρόβλημα εθισμού στα τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, δεν διέθετε κατάλληλες πολιτικές, διαδικασίες και ελέγχους για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Ο Κέι Ρόμπερτς, εκτελεστικός διευθυντής επιχειρήσεων στην Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, δήλωσε: «Αυτή η υπόθεση όχι μόνο δείχνει την προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε τις αποτυχίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της κοινωνικής ευθύνης, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη δράση που θα λάβουμε κατά των στοιχηματικών εταιριών που αποτυγχάνουν να εναρμονίζονται με τους κανονισμούς».


👉 Ψάχνεις αντικειμενικές κριτικές για τις νόμιμες στοιχηματικες εταιριες στην Ελλάδα; Τις έχεις από τους Betarades:

🔹 Stoiximan gr
🔹 Bet365 gr
🔹 Bwin gr
🔹 Betshop
🔹 Betsson gr
🔹 Interwetten gr
🔹 Winmasters gr
🔹 Fonbet gr
🔹 Netbet gr
🔹 Pamestoixima gr
🔹 Sportingbet gr
🔹 Vistabet gr