Στοίχημα: Τέλη Ιανουαρίου η επόμενη μεγάλη δόση στον αθλητισμό από την φορολόγηση των κερδών

Ανανεώθηκε:
αυγενακης στοιχημα

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα χρήματα που έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό από φορολόγηση των κερδών των παικτών από το στοίχημα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό, τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μέσω και της θέσπισης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Μακροχρόνια Στοιχήματα Μουντιάλ στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

“Ο Προϋπολογισμός που συζητάμε, χαρακτηρίζεται από την αλλαγή σελίδας που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συζητείται εκτός μνημονίων. Θέτει γερές βάσεις για την αναπτυξιακή δυναμική και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και επιβεβαιώνει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δημιουργώντας ένα μέλλον με αισιοδοξία και θετικές προοπτικές.

Έχουμε πλέον συμπληρώσει 3,5 χρόνια πολύ ουσιαστικής δουλειάς. Μιας δουλειάς, η οποία είχε και έχει στο επίκεντρό της την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών μας εγκαταστάσεων προς όφελος των αθλητών και των αθλουμένων, αλλά και την προώθηση των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.
Μια δουλειά που πλέον αποδίδει καρπούς και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, όχι μόνο στην αθλητική οικογένεια, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Ξεκινώ, θυμίζοντας τις 7 βασικές προτεραιότητες της Ενιαίας Εθνικής Πολιτικής για τον Αθλητισμό:-Δεσμευτήκαμε για την ενίσχυση των αθλητών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

-Δεσμευτήκαμε για την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

-Δεσμευτήκαμε για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ντόπινγκ στη χώρα μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

-Δεσμευτήκαμε για την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ.

-Δεσμευτήκαμε για γενναίες πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.

-Δεσμευτήκαμε για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ σε όλη την επικράτεια.

-Τέλος, δεσμευτήκαμε για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Είμαστε έτοιμοι για την ανακοίνωση της ημερομηνίας δημοπράτησης, με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ραφήνας.

Παράλληλα, με επιπλέον καίριες μεταρρυθμίσεις και δράσεις, μετασχηματίζουμε το αθλητικό οικοδόμημα και το κοινωνικό του αποτύπωμα:
-Αντιμετώπιση κακοποίησης και κακοδιοίκησης στον Αθλητισμό. Να θυμίσω πως το κίνημα #MeToo ξεκίνησε από τον αθλητισμό.
-Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι γεγονός και στον αθλητισμό: Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Προπονητών, Εγκαταστάσεων, Πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ», με κριτήρια και μετρήσιμα στοιχεία. Τάξη, διαφάνεια, νοικοκύρεμα, παντού!
-Είμαστε η Κυβέρνηση που θεσπίσαμε για πρώτη φορά μόνιμο μηχανισμό στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος. Δηλαδή, άμεση οικονομική ενίσχυση της αθλητικής οικογένειας. Την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό, τα περισσότερα που έχουν δοθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Μακροχρόνια Στοιχήματα Μουντιάλ στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και στα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου ακολουθεί η επόμενη μεγάλη δόση.

-Διεκδικήσαμε, αναλάβαμε και διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball, Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Αιγαίου Aegean 600 κ.ά.

-Επενδύσαμε στον εθελοντισμό, στον αθλητικό τουρισμό και στην κοινωνία των πολιτών, μέσα από το πρόγραμμα Ζήσε Αθλητικά.
-Με σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, αναδείξαμε νέες μορφές αθλητισμού (Εναλλακτικός, Εργασιακός, Πνευματικός Αθλητισμός, Ε-sports).

Με την ίδια αναπτυξιακή φιλοσοφία αξιοποιούμε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις με:
α) μικρές παρεμβάσεις, στοχεύοντας την επίτευξη της βιωσιμότητας, της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας και
β) την επίτευξη μεγάλων στόχων δίνοντας νέα πνοή στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις”.

⚽️🏆 Μουντιαλικό διπλό δώρο* χωρίς κατάθεση. Κωδικός ➡️ FREE-MUNDIAL | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

Με το Betarades.gr έχετε στο… κινητό σας ολόκληρο το Μουντιάλ 2022 👇

🏆 Μουντιάλ 2022 Πρόγραμμα
⚽️ Προγνωστικά Μουντιάλ
📊 Βαθμολογία Μουντιάλ
Μουντιάλ Διασταυρώσεις
📝 Μουντιάλ Κριτήρια Ισοβαθμίας
✍️ Μουντιάλ Στοίχημα – Αποδόσεις
👕 Μουντιάλ Ομάδες
🎧 Μουντιάλ Podcast