Το Gonzo’s Quest πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα κορυφαία και πιο δημοφιλή live παιχνίδια στον κόσμο των slots, ενώ τα εξαιρετικά γραφικά, τα ηχητικά εφέ και η πλοκή του υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία στον παίκτη. Ανήκει στη γνωστή ιστοσελίδα παροχής λογισμικού για διαδικτυακά παιχνίδια τη ΝetEnt, ενώ είναι το πρώτο Platinum Slot Games που κυκλοφόρησε η εταιρία.

Γνωριμία με τον ήρωα του “Gonzo’s Quest”

Ο ήρωας του συγκεκριμένου slot είναι ο Gonzalo Pizzaro. Πρόκειται για έναν Ισπανό εξερευνητή, ο οποίος αναζητά τη δική του “γη της επαγγελίας”, την «El Dorado» (σ.σ: στα ισπανικά σημαίνει «Ο χρυσός»). Στόχος του παίκτη είναι να βοηθήσει τον Gonzo να βρει την El Dorado στη ζούγκλα του Αμαζονίου στο Περού και να κατακτήσει το χρυσό που ψάχνει. Σύμφωνα μάλιστα με τον μύθο η συγκεκριμένη πόλη είναι γεμάτη χρυσό και πολύτιμους λίθους και βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Ίνκας.

Ταξίδι στον κόσμο των Ίνκας και εξαιρετικά γραφικά

Όπως προαναφέραμε το “Gonzo’s Quest” πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα live παιχνίδια. Διαθέτει 3D γραφικά και ηχητικά εφέ που κάνουν το παιχνίδι να ζωντανεύει και βάζουν τον παίκτη στον κόσμο των Ίνκας. Καταφέρνει μάλιστα να κεντρίσει από την αρχή το ενδιαφέρον του παίκτη, καθώς ξεκινά με ένα εκπληκτικό intro video που εξιστορεί την ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο. Ο Gonzo με την πανοπλία του βρίσκεται πάντα δίπλα στην οθόνη, παρατηρώντας το παιχνίδι και αντιδρά ανάλογα με την εξέλιξη.

Επηρεασμένο από την τέχνη και τον πολιτισμό των Ίνκας, οι εικόνες και τα σχέδια ταξιδεύουν τον παίκτη σε μια άλλη εποχή. Κολώνες με χρυσά σχέδια, τροπικά φυτά και συντριβάνια “στολίζουν” το συγκεκριμένο live game, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο χαλαρωτικός και ήρεμος ήχος του φλάουτου, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Την ίδια στιγμή το συγκεκριμένο live game ξεχωρίζει και για τη λειτουργία Avalanche, κατά την οποία οι τροχοί μπαίνουν στη θέση τους και δεν γυρνάνε, όπως δηλαδή γίνεται και στο Τέτρις. Η συγκεκριμένη λειτουργία ενεργοποιείται όταν τα σύμβολα του συνδυασμού που κερδίζει εξαφανίζονται και αφήνουν χώρο για νέα σύμβολα έτσι ώστε πιθανότατα να προκύψει νέος νικηφόρος συνδυασμός. Έτσι ο παίκτης έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, έχοντας φυσικά την ευκαιρία να ζήσει μια διασκεδαστική εμπειρία μέσω του Gonzo’s Quest.