Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έχουν μεταφέρει γνωστές κινηματογραφικές ταινίες σε live παιχνίδια. Η Playtech το 2007 κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα για τη δημιουργία του κουλοχέρη “Μονομάχος” , το οποίο και είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2000. Το “Gladiator”, πρόκειται για μια κορυφαία ταινία εποχής, η οποία και βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ το 2000, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία των πέντε Όσκαρ

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Ράσελ Κρόου (Μάξιμος Δέκιμος Μερίδιος, Μονομάχος), αλλά και ο Κόμμοδος (Χοακίν Φίνιξ). Ο Μάξιμος είναι ένας ισχυρός Ρωμαίος στρατηγός, αγαπημένος από τον λαό και τον αυτοκράτορα, Μάρκος Αυρήλιος, ο οποίος και τον προορίζει για διάδοχο του, καθώς τον αγαπάει σαν παιδί του και τον εκτιμάει για τις πολεμικές ικανότητες και τον χαρακτήρα του. Ωστόσο, ο γιος του Αυτοκράτορα, Κόμμοδος, διαισθάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί την ίδια νύχτα. Ζητάει στη συνέχεια την υποταγή του Μάξιμου, ο οποίος αρνείται να το κάνει, με αποτέλεσμα να κυνηγηθεί από τους άνδρες του Κόμμοδου, βρίσκοντας στη συνέχεια και την οικογένεια του δολοφονημένη. Από στρατηγός γίνεται σκλάβος και από σκλάβος μονομάχος, ώσπου στην αρένα του Κολοσσαίου θα πάρει την τελική του εκδίκηση.

Στη μάχη… με τον Gladiator

Το live game Gladiator πρόκειται για ένα πολυαγαπημένο slot, όχι μόνο λόγω της θεματολογίας του. Πρόκειται για έναν καλοστημένο κουλοχέρη, που γεμίζει τον παίκτη με αγωνία και ενθουσιασμό, αφού διαθέτει ηχητικά εφέ υψηλής ποιότητας και σκηνικά που μεταφέρουν τον παίκτη στην αρένα του Κολοσσαίου. Πρωταγωνιστές φυσικά στο συγκεκριμένο slot είναι ο Μονομάχος, ο Κόμμοδος, ο Μάρκος Αυρήλιος, αλλά και άλλοι ηθοποιοί της ταινίας, ενώ υπάρχουν και τα σύμβολα J,Q,K,A.

Στις 3 γραμμές και στους 5 τροχούς του κουλοχέρη εξελίσσεται όλη η δράση, όπου και γίνεται αντιληπτό πως η Playtech έκανε κορυφαία δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Gladiator, το οποίο τέθηκε σε κυκλοφορία από την Playtech το 2007, άνοιξε το δρόμο και σε άλλες ιστοσελίδες για τη δημιουργία παιχνιδιών με θεματολογία από ταινίες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Star Trek της IGT και το Black Knight της Microgaming. Είναι λοιπόν αντιληπτό πως το Gladiator υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλά κέρδη και… καθήλωση του παίκτη.