Επηρεασμένη από την αιγυπτιακή μυθολογία η Play’n Go σχεδίασε το Ankh of Anubis, το οποίο ανήκει στα εντυπωσιακά live παιχνίδια της. Πρωταγωνιστής φυσικά, ο Anubis, ο οποίος σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των αρχαίων Αιγυπτίων, άνοιγε το δρόμο του άλλου κόσμου για χάρη των νεκρών.

Ο μύθος γύρω από τον Anubis

Απεικονιζόταν ως μαύρος θως (τσακάλι) με χοντρή ουρά, ή ως μελαμψός άνδρας με κεφαλή τσακαλιού ή σκύλου, ιερού τοτεμικού ζώου του Anubis, ενώ είναι η θεότητα που προΐστατο της ταρίχευσης και της νεκρώσιμης τελετουργίας. Ο Άνουβις διαμόρφωσε το τυπικό της επικήδειας τελετουργίας του Osiris και εκτέλεσε τη μουμιοποίηση του θεού, για να τον προφυλάξει από την επαφή με τον αέρα και να παρεμποδίσει τη σήψη του. Από τούτη τη διαδικασία κέρδισε και το προσωνύμιο «Κύριος των επιδέσμων».

Από τότε ο Anubis συνδέθηκε με τις ταφικές τελετουργίες και απεικονίζονταν συνήθως ως ταριχευτής της μούμιας του νεκρού, την οποία υποδέχονταν στην πύλη του τάφου, για να της παραδώσει τις προσφορές που κατέθεταν οι κληρονόμοι της. Στη συνέχεια απεικονίζεται να κρατά τον νεκρό από το χέρι και με την ιδιότητα του φύλακα του ανακτόρου του Osirisνα τον οδηγεί προς την Αίθουσα της Κρίσης, για το ζύγισμα της ψυχής του.

Τα χαρακτηριστικά του Ankh of Anubis

Όπως γίνεται αντιληπτό το live game κινείται σε αυστηρά… αιγυπτιακά πρότυπα και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις αυτής της μυθολογίας. Υπάρχει μια ιδιομορφία στο φορμάτ των τροχών, καθώς η δομή τους είναι 3-4-4-3, δηλαδή σε σχήμα… διαμαντιού. Όταν ο ίδιος ο Anubis εμφανίζεται στην οθόνη ενεργοποιούνται ενδιαφέρουσες λειτουργίες, τη στιγμή που στο φόντο διακρίνεται η Αρχαία Αίγυπτος με πυραμίδες, θάλασσα και άλλα όμορφα στοιχεία. Στα σύμβολα του παιχνιδιού, πρωταγωνιστούν γνωστά αιγυπτιακά μοτίβα, γράμματα, αριθμοί, και φυσικά ο Anubis. Και εδώ, η Play’n Go έχει δώσει… ρεσιτάλ στα graphics, ενώ ο ήχος συμμετέχει αποφασιστικά στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος.