Σκωτία: Οριστική διακοπή σε Championship, League 1 και League 2

Ανανεώθηκε:
Σκωτία στοίχημα

H Νταντί Γιουνάιτεντ ψήφισε ναι στη λύση της SPFL, πράγμα που σημαίνει ότι η Σκωτζέζικη Championship, η League One και η League Two διακόπηκαν οριστικά για τη 2019/2020 σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι οι χαμηλές κατηγορίες της Σκωτίας θα επιστρέψουν στο κουπόνι του πάμε στοίχημα από τον Αύγουστο πλέον με τη νέα σεζόν.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Νταντί Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Championship, η Ρέιθ Ρόβερς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη League 1 και η Κόουβ Ρέιντζερς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη League 2.

Aυτές οι τρεις ομάδες θα προβιβαστούν στις ανώτερες κατηγορίες, ενώ η Πάρτικ Θιστλ θα υποβιβαστεί από την Championship και η Στρανράερ θα υποβιβαστεί από τη League 1.

Η SPFL θα δημιουργήσει ένα κλιμάκιο ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα επέκτασης της Premiership για την 2020/2021 σεζόν.

Η ψήφος της Νταντί Γιουνάιτεντ αποδείχθηκε καθοριστική για το πλάνο.

Ο διεθύνων σύμβουλος της SPFL, Νιλ Ντονκάστερ, δήλωσε: “Πριν από αυτό το θετικό αποτέλεσμα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις ζωτικής σημασίας πληρωμές για το τέλος της σεζόν, οι οποίες θα προσφέρουν μία οικονομική ανάσα σε τόσα πολλά clubs στις χαμηλές κατηγορίες. Από τις συζητήσεις μας με τους συλλόγους, διαπιστώσαμε ότι πολλοί από αυτούς αντιμετώπιζαν τρομερά προβλήματα ρευστότητας. Έχουμε κινηθεί τάχιστα, ώστε να προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Πλέον θα δουλεψουμε εντατικά για να κάνουμε τις πληρωμές για το τέλος της σεζόν στα μέλη των τριών χαμηλών κατηγοριών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας”

Η SPFL δήλωσε επίσης ότι η οριστική διακοπή των παραπάνω πρωταθλημάτων πέρασε με συμφωνία του 81% όλων των μελών.

Ο Πρόεδρος της SPFL Μέρντοχ ΜακΛέναν δήλωσε: “Με την αναστάτωση και την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την πανδημία του Covid-19, υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το πόσο ασφαλές θα είναι το μέλλον του Σκωτζέζικου ποδοσφαίρου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι θέμα ζωής και θανάτου για τη βιωσιμότητα των συλλόγων στη Σκωτία, αφού πολλά clubs των χαμηλών κατηγοριών μας είπαν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να χρεωκοπήσουν αν η κατάτασταση δεν λυθεί σύντομα. Επομένως είμαι ευχαριστημένος που πέρασε αυτό το ψήφισμα και μπορούμε να προχωρήσουμε αποφαστιστικά”

Παρόλο που πάνω από το 80% των συλλόγων συμφώνησαν με την οριστική διακοπή, υπήρχαν και clubs που διαφώνησαν εντόνως. Η Στρανράερ, που μαζί με την Πάρτικ Θιστλ, “πλήρωσαν” την οριστική διακοπή με υποβιβασμό,  περιέγραψε την απόφαση τρομερά άδικη.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ