Πτώση 8% στον στοιχηματικό τζίρο λόγω κορονοϊού!

Ανανεώθηκε:
στοίχημα κορωνοϊός

O H2 Gambling Capital περιμένει ότι η εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19) αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση του στοιχηματικού τζίρου της τάξης του 8% παγκοσμίως για το 2020! Αυτή θα είναι μόλις η 2η χρονιά που θα παρατηρηθεί πτώση στον τζίρο μέσα στην τελευταία 20ετία!

Όπως ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό φτάνει τις 90,000 παγκοσμίως, ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι ο τζίρος έχει ήδη “χτυπηθεί” σε συγκεκριμένες κομβικές περιοχές. Η Κινέζικη λοταρία έχει ήδη επηρεαστεί, όπως και η Σιγκαπούρη και το Μακάου, όπου ο στοιχηματικός τζίρος έπεσε κατά 87% σε αναλογία για το Φεβρουάριο!

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος από την τελευταία μεταδοτική ασθένεια που προήλθε από την Κίνα, τον SARs.

Παιχνίδι 365 μέρες το χρόνο | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεταξύ του 2002 και του 2003 ο SARs δεν επηρέασε σε τέτοιο βαθμό τη στοιχηματική βιομηχανία. Ο H2 σημειώνει ότι ο τζίρος της Κίνας τότε έφτασε τα 9 δισ. δολάρια και αποτελούσε το 3.5% του παγκόσμιου τζίρου. Ωστόσο, η ανάπτυξη της ενδοχώρας στην Κίνα, σε συνδυασμό με τη νομομιποίηση του στοιχήματος στο Μακάου από τότε, σημαίνει ότι η Κίνα και οι συγγενείς περιοχές  παράγουν πλέον 71 δισ. δολάρια το χρόνο, δηλαδή το 16% του παγκόσμιου τζίρου για το 2019.

Με σημαντικά κρούσματα να έχουν παρατηρηθεί στο Χονγκ Κονγκ, την Ιταλία, τη Μαλαισία και τη Νότιο Κορέα, ο H2 έχει προβλέψεις και για τις συγκεκριμένες αγορές.

Έτσι, προβλέπεται στην καλύτερη περίπτωση μία πτώση γύρω στο 1%, στα 452 δισ. δολάρια, φέρνοντας έτσι τον παγκόσμιο τζίρο στα επίπεδα του 2018. Αυτό σημαίνει μία πτώση της τάξης του 4.8% από την ετήσια πρόβλεψη του H2, πριν τον κορονοϊό.

Ο οργανισμός συλλογής δεδομένων σημείωσε επίσης ότι δεν λαμβάνει υπόψη πιθανά κρούσματα σε άλλες αγορές, που θα μπορούσαν να ρίξουν τον τζίρο επιπλέον 3%, στα επίπεδα του 2017.

Ο H2 υπογράμμισε ότι η πτώση του στοιχηματικού τζίρου μπορεί να φτάσει και το 15%, αν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο τομέας των επίγειων στοιχηματικών αναναμένεται να δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα.