Προτάσεις Ιωνικού ενάντια στο παράνομο στοίχημα!

Ανανεώθηκε:
ionikos paranomo stoixima

Πολλές προτάσεις για τη βελτίωση του μπάσκετ, κατέθεσε ο Ιωνικός στον ΕΣΑΚΕ. Οι προτάσεις αφορούν τη σεζόν 2020/2021. Μέσα σε αυτές, περιλαμβάνεται η καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1. Το παράνομο στοίχημα έχει γίνει κι άλλες φορές θέμα στις τάξεις των ομάδων της Basket League. Πάντως, για νόμιμο και ασφαλές παιχνίδι λειτουργεί στην Ελλάδα η winmasters.

Ο Ιωνικός λοιπόν, έστειλε τις προτάσεις του στον ΕΣΑΚΕ. Αυτές αφορούν μια σειρά από ζητήματα. Το οικονομικό, το αγωνιστικό, και άλλα πολλά. Μεταξύ άλλων, η ομάδα της Νίκαιας προτείνει να ισχύει ελάχιστο μπάτζετ, που θα είναι στις 800.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί σε κάποιο βαθμό η φερεγγυότητα των ομάδων. Επιπλέον, μιλάει για λιγότερους ξένους παίκτες, αλλά και για τρόπο να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στη μεγάλη κατηγορία. Σημαντικές είναι οι προτάσεις και για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που απασχολεί πάρα πολύ τους συλλόγους.

Όσον αφορά το παράνομο στοίχημα, είναι ένα θέμα που έχει έρθει και άλλες φορές στο προσκήνιο. 

Για αυτό το θέμα, ο Ιωνικός θεωρεί άκρως απαραίτητη τη συνεργασία της λίγκας με την εταιρία Sportsradar. Στο προσκήνιο, πρέπει να έρθει και η συνεργασία με τον αθλητικό εισαγγελέα, σύμφωνα με τον Ιωνικό. Οι ιθύνοντες του συλλόγου πιστεύουν ότι οι δύο κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει παράνομο στοίχημα στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε κάποιες από τις πιο σημαντικές προτάσεις του Ιωνικού για τη βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ:

Παράνομος στοιχηματισμός

Η συνεργασία με την sportsradar σε συνδυασμό με την άμεση συνεργασία με τον αθλητικό εισαγγελέα θεωρείται άκρως επιβεβλημένη.

Τηλεοπτικό

Κεντρική διαχείριση

Επιδίωξη συμφωνίας γιια κεντρική διαχείριση. Μια λύση θα ήταν αυτό να γίνει για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο και μόλις τα πράγματα καλυτερέψουν, και εφόσον το επιθυμούν, ας επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς με option out αν μια ομάδα αποδείξει ότι όντως θα πάρει μεγαλύτερο συμβόλαιο.

– Στήριξη Πολιτείας στο ελληνικό μπάσκετ μέσω 3ετούς ή 5ετούς τηλεοπτικού συμβολαίου.

– Απαίτηση μεγαλύτερης προβολής του μπάσκετ από την ΕΡΤ και συνεργασία με τα υπόλοιπα κανάλια για συνεχείς αναφορές στο πρωτάθλημα.

– Αύξηση των ζωντανών τηλεοπτικών αγώνων ανά αγωνιστική.

Ξένοι αθλητές

Πιθανή μείωση του αριθμού των ξένων θα βοηθούσε στην ανάπτυξη των ακαδημιών και θα δημιουργούσε ταύτιση – δέσιμο φιλάθλων με τους Έλληνες παίκτες και κατ’επέκταση με τις ομάδες τους.

Μπάτζετ

– Minimum budget 800.000 ευρώ και άμεση καταβολή, εφόσον εγκριθεί το bussines plan έως τις 30 Ιουνίου, του ποσού των 150.000 ευρώ σε λογαριασμό ειδικού σκοπού που από το τέλος του πρώτου γύρου να ελευθερώνεται εφόσον η ομάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο. Αν η ομάδα είναι ασυνεπής, με τα χρήματα αυτά θα καλύπτονται τα χρέη που έχουν προκύψει από τον πρώτο γύρο. Ταυτόχρονα, να τιμωρείται η ομάδα με αφαίρεση βαθμών για τη μη συνέπεια της. Για τις ομάδες που έχουν χρέη από προηγούμενη χρονιά, να παρακρατείται από τον ΕΣΑΚΕ ένα ποσό για την αποπληρωμή τους η οποία θα γίνεται με μέριμνα του ΕΣΑΚΕ.

Ολυμπιακός

Ανάγκη προσέγγισης Ολυμπιακού με στόχο την συμμετοχη της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα. Η Basket League έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκο και αντίστοιχα και οι δυο τους έχουν ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πειστούν και οι δύο ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του αθλήματος και μέσα από αυτό να κερδίσουν και οι ίδιες.

Απαραίτητη η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και θεσμικού πλαισίου, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την Α2 και του ΕΣΑΚΕ για τον τρόπο διξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος,ώστε να βρεθεί τρόπος να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στην Basket League. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το τι ζητάει ο καθένας για να λυθεί το πρόβλημα.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ