Πόρτο και Betano συνεργάστηκαν για ένα “Dragao” πιο προσβάσιμο σε όλους

Ανανεώθηκε:
πορτο betano dragao
Photo Credits: IMAGO / Atlantico Press

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησαν ο ποδοσφαιρικός σύλλογος, Πόρτο και η κορυφαία εταιρία για στοίχημα, Betano, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να κάνουν το στάδιο “Dragao” πιο λειτουργικό για τους φιλάθλους.

🎁 SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ για τα νέα μέλη!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως έγινε γνωστό ο πορτογαλικός σύλλογος μαζί με τον χορηγό την Betano, εγκαινίασαν στο γήπεδο Dragao μια νέα αίθουσα αισθητηριακών ερεθισμάτων που ονομάζεται INZONE. Μια σημαντική κίνηση, καθώς πρόκειται για μια αίθουσα που απευθύνεται σε ανθρώπους με αισθητηριακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός. Το INZONE είναι ένας χώρος που στοχεύει να κάνει την εμπειρία του ποδοσφαίρου περισσότερο προσβάσιμη, καθώς προσφέρει έναν ελεγχόμενο χώρο για να παρακολουθήσει κάποιος τους αγώνες, μειώνοντας τα εξωτερικά ερεθίσματα που δυσκολεύεται να διαχειριστεί.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με δυσκολίες στην επεξεργασία αισθητηριακών πληροφοριών (Διαταραχή του Συστημικού Φάσματος, Αυτισμός, Δυσλειτουργία Αισθητηριακής Επεξεργασίας, Διανοητική Έλλειψη, Ψυχική Υγεία).

Το INZONE στοχεύει να κάνει την εμπειρία του ποδοσφαίρου πιο προσιτή για όλους και ειδικά για τα άτομα με δυσκολίες, καθώς επιτρέπει την παρακολούθηση αγώνων σε ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί τις εμπειρίες αισθητηριακής υπερφόρτωσης.

Αυτή είναι η τελευταία πρωτοβουλία της Πόρτο που προωθεί την ενσωμάτωση στο ποδόσφαιρο. Προς την ίδια κατεύθυνση, ο σύλλογος έχει εισαγάγει ηχητικό περιγραφικό σχολιασμό, τη μετάδοση του ύμνου του συλλόγου στα αγγλικά, τη νοηματική γλώσσα στις οθόνες των γηπέδων και την εφαρμογή του κώδικα ColorAdd.

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα δήλωσε: “Η Πόρτο έχει πραγματοποιήσει έργο γύρω από τη βιωσιμότητα και, πιο συγκεκριμένα, την ένταξη, για το οποίο είμαι πολύ περήφανος. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα που κάνουμε σε συνεργασία με την Betano και τη Σχολή Υγείας του Πολυτεχνείου του Πόρτο, το οποίο μας επιτρέπει να εξοπλίσουμε το στάδιο Ντραγκάο με ανέσεις που δεν υπήρχαν πριν και είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε όλους τους οπαδούς της Πόρτο”.

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Kaizen Foundation, πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς στην Kaizen Gaming και την Betano να εγκαινιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία που δημιουργεί ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αισθητηριακές προκλήσεις.

“Ο νέος αισθητηριακός χώρος στο γήπεδο Dragão είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης και της διαφορετικότητας. Με την ανεκτίμητη υποστήριξη του προέδρου της FC Porto και σε συνεργασία με τη Σχολή Υγείας του Porto, δημιουργήσαμε έναν ασφαλή και ηρεμιστικό χώρο”.

🎁 SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ για τα νέα μέλη!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ