Ποδοσφαιρική ομάδα κατηγορείται για έμμεση διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεις στημενα παιχνιδια

Μια ποδοσφαιρική ομάδα αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σχέδιά της για μια μεγάλη διαφήμιση. Κρίθηκε παράνομη γιατί προωθούσε έμμεσα τυχερά παιχνίδια.

⚽️🏀 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O σύλλογος δεν έχει κατονομαστεί, πάντως έχει έδρα την Ολλανδία και η απαγόρευση ήρθε από την αρχή τυχερών παιχνιδιών της χώρας Kansspelautoriteit (KSA).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια ήταν να τοποθετηθεί η επίμαχη διαφήμιση σε κτίριο κεντρικά σε μεγάλη πόλη. Θα απεικόνιζε τον αρχηγό της ομάδας και θα προωθούσε τα αθλητικά είδη της ομάδας.

Ωστόσο, η αρχή ενημέρωσε τον δήμο και την εν λόγω ποδοσφαιρική ομάδα ότι θα επιβληθεί προληπτική κύρωση αν προχωρήσει στην τοποθέτηση της διαφήμισης.

Το σκεπτικό της απαγόρευσης

Το πρόβλημα προκύπτει από τον χορηγό του συλλόγου, έναν πάροχο τυχερών παιχνιδιών, το λογότυπο του οποίου εμφανίζεται σε εξέχουσα θέση στη φανέλα. Αυτό, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, θα προκαλέσει παραβίαση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας ως έμμεση διαφήμιση.

Τόσο ο πάροχος όσο και η ομάδα υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει να κάνει με αθλητική χορηγία, η οποία παραμένει ως ουδέτερη αναφορά στο παρασκήνιο. Ενώ η εστίαση είναι είτε σε παίκτη είτε σε αθλητικά είδη.

Με το επιχείρημα διαφώνησε η KSA και διευκρίνισε ότι η παραπάνω πρακτική είναι αποδεκτή μόνο όταν ένας παίκτης παρουσιάζεται σε επαγγελματικό περιβάλλον να εκτελεί τα καθήκοντά του. Για παράδειγμα, όταν ένας ποδοσφαιριστής με φανέλα που έχει χορηγία φαίνεται σε φωτογραφία που έχει ληφθεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο παίκτης είναι επίσης γνωστός, κρίθηκε επίσης ότι η διαφήμιση έρχεται σε αντίθεση με την απαγόρευση της χρήσης διασήμων για διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών.

“Η διαφήμιση για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται, διότι με αυτή τη μορφή διαφήμισης είναι αδύνατο να αποκλειστούν ευάλωτες ομάδες, όπως οι νεαροί ενήλικες”, πρόσθεσε η KSA.

⚽️🏀 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ