Ο ρόλος των τραπεζών στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος

Ανανεώθηκε:
παρανομο-στοιχημα

Σύμφωνα με την Νορβηγική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, Lottstift, η εκπαίδευση των τραπεζών σχετικά με το παράνομο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική. 

Πιο συγκεκριμένα η Νορβηγική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, Lottstift, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει το παράνομο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και φυσικά των εθισμό σε αυτά, πιστεύει ότι οι τράπεζες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Όπως τονίζει η Lottstift, οι τράπεζες είναι αυτές που έρχονται πρώτες σε επαφές με πελάτες που χρησιμοποιούν παράνομες υπηρεσίες και είναι υποχρεωμένες να εξετάζουν αν τα χρήματα των πελατών πηγαίνουν σε αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Ο Silje Sægrov Amble, δικηγόρος της Lottstift, δήλωσε: «Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να είναι το πρώτο μέρος που έρχονται στο φως τα προβλήματα τζόγου. Με βάση την εμπειρία μας οι πελάτες αλλάζουν τα πρότυπα παιχνιδιού τους όταν τους βλέπουν οι τράπεζες και τους ενημερώνουν. Είτε θα σταματήσουν να παίζουν εντελώς είτε θα παραμείνουν σε νόμιμους ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών».

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Sentio για λογαριασμό της Lottstift, δείχνει ότι οι τράπεζες παίρνουν πλέον πιο δραστικά μέτρα όταν εντοπίζουν παράνομες δραστηριότητες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οκτώ στις 10 νορβηγικές τράπεζες έχουν εφαρμόσει διαδικασίες επικοινωνίας με τους πελάτες, όταν εντοπίζονται συναλλαγές προς και από παράνομες εταιρείες, από έξι στις 10 το 2020. Επιπλέον, οι τράπεζες δίνουν επίσης μεγαλύτερη έμφαση στην εκπαίδευση των πελατών σχετικά τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

Η Lottstift ωστόσο θεωρεί ότι οι τράπεζες μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα, καθώς μόνο μία στις τέσσερις τράπεζες διαθέτει πληροφορίες σχετικά με προβλήματα τυχερών παιχνιδιών στους ιστότοπους της.

«Πιστεύουμε ότι ο εθισμός στον τζόγο πρέπει να γίνει μέρος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην τράπεζα και είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με πληροφορίες. Τα προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας και οι τράπεζες μπορούν να συμβάλουν στη βοήθεια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα», δήλωσε ο Silje Sægrov Amble, δικηγόρος της Lottstift.


👉 Ψάχνεις αντικειμενικές αξιολογήσεις για τις νόμιμες στοιχηματικες εταιριες στην Ελλάδα; Τις έχεις από τους Betarades:

🔹 Stoiximan
🔹 Bet365
🔹 Bwin
🔹 Betshop
🔹 Betsson
🔹 Interwetten
🔹 Winmasters
🔹 Fonbet
🔹 Netbet
🔹 Pamestoixima.gr
🔹 Sportingbet
🔹 Vistabet