Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως απέκτησε τον αποκλειστικό έλεγχο της Stoiximan

Ανανεώθηκε:
ΟΠΑΠ

Μια σημαντική κίνηση που αλλάζει τον χάρτη στο στοίχημα ολοκληρώθηκε. O ΟΠΑΠ έχει πλέον τον αποκλειστικό έλεγχο του ομίλου Stoiximan, έπειτα από την εξασφάλιση των σχετικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού Ελλάδας και Κύπρου.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τα νέα της συμφωνίας που βρισκόταν στα σκαριά εδώ και καιρό. Είχε, μάλιστα, εξασφαλίσει το 15,48% της Stoiximan έναν χρόνο πριν, διαμέσου της TCB Holdings Ltd. Πλέον κατέχει το 84,49% , που του δίνει τον αποκλειστικό έλεγχο. Το ποσό για την επένδυση φτάνει τα 163,4 εκατομμύρια €!

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2021, η ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι από την 27η.04.2021, σε συνέχεια συμφωνητικού που καταρτίστηκε την ίδια ημερομηνία αναφορικά με σχετικές τροποποιήσεις στα εταιρικά έγγραφα των νομικών προσώπων που ελέγχουν ή/και λειτουργούν, άμεσα ή έμμεσα, την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο (στο εξής «SMGC»), η ΟΠΑΠ Α.Ε απέκτησε, μέσω της OPAP Investment Limited, αποκλειστικό έλεγχο επί της SMGC, στην οποία κατέχει μερίδιο 84,49%”.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Pantelakis Sec. για την περσινή χρονιά, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να “εκτοξευθεί στην κορυφαία θέση του ελληνικού τομέα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, καθώς η Stoiximan πέτυχε το 2019 μερίδιο 49% στην αγορά στοιχημάτων Διαδικτύου ύψους 439 εκατ. ευρώ και αποκομίζει το 27% των συνολικών κερδών από τυχερά παιχνίδια (GGR) από παιχνίδια καζίνο”.