«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO»: Δηλώσεις Νταμπίζα και Κρμέντσικ

Ανανεώθηκε:
ant1-dt

Καλεσμένοι στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Ο Δρόμος Προς Το EURO 2020» ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Νίκος Νταμπίζας και ο Τσέχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Μίκαελ Κρμεντσικ. 

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Νίκος Νταμπίζας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο Δρόμος Προς το EURO 2020.»

Αναλυτικά είπε στους Αντώνη Καρπετόπουλο και Γιώργο Λιώρη:

Για τους Άγγλους και το EURO 2020: 

Ν.Ν.: Η Αγγλία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου με βάση τη δυναμική του πρωταθλήματος, όσον αφορά την εθνική τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν έχουν εξαργυρώσει την αξία του πρωταθλήματός τους. Νομίζω ότι έχει διαφοροποιηθεί η ταυτότητα του ποδοσφαίρου που παίζουν τα τελευταία 4-5 χρόνια. Η πίεση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία έχουν έναν λόγο παραπάνω γιατί το έχουν βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας τους. Έχει να κάνει με τις προσδοκίες τους. Η αγγλική κουλτούρα θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου, όσον αφορά το ποδόσφαιρο και μοιραία υπάρχει αυτή η τεράστια πίεση που πέφτει πάνω στους ποδοσφαιριστές και στο επιτελείο για να μπορέσει να πετύχει κάποια πράγματα. Υπάρχουν πάντα προσδοκίες. Έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα και δυναμική το κομμάτι της έδρας. Είναι πολύ σημαντικό που οι Άγγλοι παίζουν στην έδρα τους με την παρουσία του κόσμου.

Για τον Γκάρεθ Σάουθγκεïτ: 

Ν.Ν.: Ο Σάουθγκεïτ είναι μία πάρα πολύ δομημένη προσωπικότητα. Τον είχα αντιμετωπίσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και είχα την τύχη να συζητήσω μαζί του. Το μεγαλύτερο κομμάτι που αναλογεί σε έναν προπονητή εθνικής ομάδας είναι η διαχείριση προσωπικοτήτων. Εκεί δείχνει μία σταθερότητα και μία δυναμική ο Σάουθγκεïτ. Επίσης το υλικό που έχει, τον βοηθάει να είναι πιο ευέλικτος γιατί οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές έχουν συγκεκριμένα χαρίσματα και ελαττώματα.

Για τα φαβορί του EURO 2020: 

Ν.Ν.: Θεωρώ ότι οι Άγγλοι θα πάνε μακριά. Έχουν φτάσει πολύ μακριά και έχει φτάσει η στιγμή να κάνουν το επόμενο βήμα και να κατακτήσουν το EURO. Δεν έχουν αυτές τις αγκυλώσεις που είχαν παλαιότερα. Το παιχνίδι τους έχει περισσότερη τακτική. Οι Άγγλοι είναι ένα από τα φαβορί μαζί με τις παραδοσιακές δυνάμεις, δηλαδή την Γαλλία, την Ισπανία, και την Γερμανία.

Ο Τσέχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Μίκαελ Κρμεντσικ μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο Δρόμος Προς το EURO 2020.»

Αναλυτικά είπε στον Αποστόλη Λάμπο:

Για το αν θα αγωνιστεί με την εθνική της Τσεχίας:

Μ.Κ.: Θέλω να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ κόντρα σε αυτές τις σπουδαίες ομάδες. Κάνω τα πάντα για να καταφέρω να πείσω τον προπονητής μου τον κύριο Γέροσλαβ Σιλχαβι, να είμαι εκεί για την εθνική ομάδα. Μου είχε πει να συνεχίσω να προσπαθώ κι αυτό έκανα. Στην αρχή λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρω. Τώρα εγω το πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Εκανα τα πάντα για να τα καταφέρω. Θα τα καταφέρω.

Για το ποιος θα πάρει το EURO 2020:

Μ.Κ.: Η Τσεχία θα το κατακτήσει.

Για τα φαβορί του EURO 2020:

Μ.Κ.: Νομίζω ότι η Τσεχία μπορεί να είναι πρώτη στον όμιλο και μετά όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Πιστεύω ότι θα βρω θέση στην αποστολή και νομίζω ότι ο προπονητής με περιμένει και ξέρει τι μπορεί να περιμένει από μένα.

Για τον ΠΑΟΚ:

Μ.Κ.: Νομίζω ότι ήταν για μένα είναι μια εξαιρετική εμπειρία αυτό που συμβαίνει. Είχα ένα εξαιρετικό μισό χρόνο εδώ και νομίζω πως η ομάδα με βοήθησε. Στο χρόνο  που αγωνίστηκα της έδωσα κι εγω πραγματικά πολλά. Είναι κρίμα που δεν υπήρχαν φέτος οπαδοί στα γήπεδα. Θα ήταν όλα καλύτερα και για μένα αν υπήρχαν, αλλά επίσης νομίζω ότι μέχρι στιγμής είχα συμμετοχή σε μια πολύ καλή δουλειά εδώ. Αν πάρουμε και το κύπελλο θα είναι όλα πολύ καλά.

Για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη:

Μ.Κ.: Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πραγματικά όμορφη πόλη, κι όχι απλά μια πόλη από την οποία περνάς και την ξεχνάς. Παρά τις δυσκολίες της χρονιάς ζούμε πολύ καλά εδώ και πρέπει να πω ότι ο ελληνικός λαός μαθαίνει γρήγορα και προσαρμόζεται γρήγορα σε κάθε δυσκολία. Δεν ένιωσα ποτέ ξένος εδώ, και το λέω εγώ που έρχομαι από την Τσεχία και θα μπορούσα να έχω δυσκολίες. Νομίζω ότι τώρα που υπάρχουν καλοί αριθμοί και λιγότερα κρούσματα και αποφασίστηκε όλα να ανοίξουν,  όλα είναι υπέροχα εδώ. Πρέπει να πω ότι και στα παιδιά μου τους αρέσουν όλα. Υπάρχει ένα υπέροχο νηπιαγωγείο εδώ και κυρίως υπάρχει ένας υπέροχος καιρός.

Η εκπομπή «Ο Δρόμος Προς Το EURO 2020» μεταδίδεται από τον ΑΝΤ1 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13:45.