Νέα μεγάλη έρευνα για στημένα παιχνίδια

Ανανεώθηκε:
στοιχημα ειδησεις νεα
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Μια καινούρια έρευνα για τα στημένα παιχνίδια έχει ξεκινήσει και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

🎁 Προσφορά* Γνωριμίας ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ολλανδική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών (KSA) έχει αρχίσει να ερευνά για πιθανούς στημένους αγώνες. Η έρευνα στρέφεται προς τα αθλητικά στοιχήματα και τους ερασιτεχνικούς συλλόγους, όπως το Toto KNVB Cup.

Την χειραγώγηση αγώνων η KSA την περιγράφει ως εξής: “εάν το αποτέλεσμα ενός αθλητικού αγώνα καθορίζεται πλήρως ή εν μέρει από έναν συμμετέχοντα (παίκτη, προπονητή ή διαιτητή) που χάνει ή εξαπατά σκόπιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει, για παράδειγμα, σε δωροδοκία, απάτη και ξέπλυμα χρήματος”.

Διάφορες στοιχηματικές εταιρίες έδωσαν πληροφορίες και διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί στοιχήματα σε ερασιτεχνικές ομάδες. Η KSA σχολίασε ότι “αυτή η ταυτοποίηση και ανάλυση απαιτεί σημαντική βελτίωση”.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής έδειξαν ότι οι πάροχοι αντιμετώπισαν με διαφορετικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τους στημένους αγώνες. Αναθέτοντας ενίοτε τον εντοπισμό και την ανάλυση των αγώνων του Toto KNVB Cup μερικώς ή ακόμη και εξ ολοκλήρου σε τρίτους. Ομοίως, το επίπεδο ανάλυσης που παρέχεται από τις στοιχηματικές εταιρίες αποδείχτηκε επίσης ότι διαφέρει. Με ορισμένους παρόχους να προσφέρουν εκτεταμένη ανάλυση, ενώ άλλοι μόνο μεμονωμένες προτάσεις.

Τέλος, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν λαμβάνει κάθε πάροχος τα ίδια μέτρα κατά της χειραγώγησης των στοιχημάτων. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους κινδύνους για στήσιμο αγώνων.

Η ποινή για την ανακάλυψη στημένων αγώνων στην Ολλανδία μπορεί να είναι αυστηρή, ανάλογα με τη διάρκεια και τη σοβαρότητα.

🎁 Προσφορά* Γνωριμίας ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ